Alde pystypannu

Kirsi Savolainen 06.06.2020 23:46

Korjasin Matkaajan alkovin kosteusvaurion, jolloin oli pakko irroittaa alkovia kiertävä lämmitys letkutus. Nesteitä tuli siten ulos joten kaiketi vaatisi täyttöä tai ilmausta. En ole tätä Alde pystypannus (2925) vielä koskaan käyttänyt joten kysyisinkin neuvoa kuka tai mikä liike olisi näin vanhaan systeemiin perehtynyt,jotta osaisi huoltaa k.o. laitteen käyttökuntoon. Esim Kokemäki- tampere ympäristössä. Laitan kuvan korjatusta alkovista. Ps. Oli ahdas tila rakentaa, meinasi paikat puutua!

Timo Haapanen 07.06.2020 16:18

Komeen näköinen siitä tuli!

@timppa

Jaakko Alhola 15.07.2020 21:50

Moro! Ostin v. -75 polar 420 vaunun jossa alde 2900 pystyuuni ja lisäksi alden sähkölämmitin jossa oma pumppu. Eilen tyhjensin nesteet ja huuhtelin putkiston vedellä muutamaan kertaan ja kaikki toimi hyvin. Ilmaukset tein parhaani mukaan ja pumppu pelasi koko yön ja lämmitti mukavasti, pulputti hetken ja päästi melko lailla ilmaa kaasulämmittimen vesisäiliöstä. Tänään kun tyhjensin ja tein vielä yhden huuhtelun ennen kuin olisin laittanut glykoliseoksen niin sähköpumppu ei lähde millään päälle. Lämmittää kyllä vettä mutta tosiaan pumppu ei lähde päälle. Onko kellään tietoa missä vika vai hajotinko vahingossa pumpun huonolla ilmauksella? Tänään tosin huomattavasti lämpimämpi päivä ja termostaatti oli väännettävä reilusti yli 20c... kellään ei tehdasta myöten tunnu olevan mitään hajua koko lämmittimestä eikä sen toiminnasta.

Harri Halinen 16.07.2020 18:30

Itselläni oli joskus vastaava pannu. Oli ongelmat kierrossa olevan lämmitysnesteen kanssa, Yritin nostaa akseliston kohdalta vielä parikymmentä senttiä että sain reilut kallistukset eli aisa ylös/alas vuoron perään. Ei täysin ilma poistunut silläkään keinolla vaikka maltoin pitää kauan molemmissa kallistusasennoissa.
Lopulta tilanne korjaantui kun täytin verkoston seoksella siitä kautta mistä se tyhjentyi ulkopuolelle. Minulla ole 12 voltin sähköpumppu (samanlainen kuin raikasvesipumppu) ja sillä vähän kerrassaan pumppasin verkoston täyteen. Toinen henkilö oli sisällä vahtimassa ettei täyttöaukosta tullut nestettä sisätiloihin. Homma siis takaperin tyhjennyksen kanssa. Oli siis hommia saada sisäänpumppausliitos tiiviiksi mutta onnistui.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.