Trumatic ei mene pois päältä

Eino Kiiski 30.09.2021 16:26

Nyt tarvitaan apua kokeneemmilta karavaanareilta.
Trumatic 6E (6002EH) pörisee iloisesti vaikka käyttöpaneelista (Truma CP (E) classic) kääntää koko järjestelmän pois päältä 0-asentoon. Vihreä valo palaa vaikka vuorokauden ja lämmintä ilmaa pukkaa autoon. Lisäksi vaikuttaa että vesi lämpenee pyytämättä 60 asteeseen asti.

Kokeilin ottaa virrat pois Elektroblokilta ja sen seurauksena käyttöpaneeli meni pimeäksi. Virrat päälle ja parin minuutin päästä palaa vihreä valo ja lämmitys on taas päällä vaikka edelleen valitsin on 0-asennossa.

Auto seisoo pihalla eikä ole kytketty maasähköön. Vain akku ja kaasu on kytketty. Miten tuon lämmityksen saisi pois päältä?

Kiitokset jo etukäteen kaikille,
-Eino-


Ja siis kyseessä vm 2010 Hymer Eriba Jet jossa alkuperäinen Truma
muokattu: 1.10.2021 10:13
Ritva Suomalainen 30.09.2021 21:07

Kokeileppa , oiko sulje piirilevyltä pikku apiko liittimet (on pannun kyljessä oleva piiri kortti ja ne pikku apikot) tai ohjain taulusta missä on pyöteä musta "mötikkä" niin silloin pannu pannun pitää sammua ja kun otat oiko suletun pois pannu lähtee tulille
T.Rauno

Eino Kiiski 01.10.2021 10:13

Kävin ajelemassa ja laitoin sen jälkeen Truman vielä kokeeksi lämmittämään kaasulla + vesi 60 asteiseksi. Kun oli muutaman tunnin lämmittänyt niin kokeilin sammuttaa ja kaikki toimii kuten pitääkin?!?
Ainakin tässä Trumassa on jokin jälkiviilennys missä sammuttamisen jälkeen voi jäädä vihreä virtavalo palamaan ja/tai vilkkumaan hetkeksi kun virran katkaisee. Oliko se nyt jäänyt jostain syystä päälle eikä automatiikka sammuttanut sitä?

No asia on nyt toistaiseksi kunnossa. Kiitokset Raunolle, tuo ehdotelmasi on seuraava mitä kokeilen jos uudelleen tulee ongelmia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.