Truman lisäpuhallin

Juha Kaskinen 05.01.2022 15:00

Tarkoitus ois laittaa, Truman oma lisäpuhallin.Pisimpään lämmitysputkeen mikä menee ohjaamon puolelle,kumpi on parempi asennus paikka.
Putken pää vai lämpärin vieressä.?

Timo Haapanen 05.01.2022 20:19

Taitaisi olla lämppärin lähellä, ainakin ennen ensimmäistä venttiiliä.

@timppa

Jari Kortesalmi 06.01.2022 21:36

Onko tässä pisimmässä putkessa alussa monta puhallus suulaketta ?jos suulakkeet on loppu päässä viimeisellä kahdella kolmella metrillä niin ennen niitä lisäpuhallin.

Juha Kaskinen 07.01.2022 07:37

Siinä on kaksi suulaketta,toinen puolessavälissä putkea.
Ja viimeinen ohjaamossa.

Jari Kortesalmi 07.01.2022 19:38

Täytyy vielä kysyä kuinka iso ero nyt on puhalluksen määrässä keskikohdan ja viimeisen suulakkeen välillä.

Toivo Koistinen 08.01.2022 07:36

Miten se on, jos laittaa kekikohdan suulakkeen jälkeen lisäpuhaltimen lopulle matkalle pääkimäistä suulaketta tehostamaan, nin imeekö se ilman, ja keskikohdan sulake ei siten toimi hyvin.
Olisiko kuitenkin parasta laittaa alkupäähän, ja sitten välilä olevaa hieman sulkea tarvitesa, mutta uskon sillon kyllä riittävän ilman kulku loppuun astikka..
Kokeilee vaikka väliaikaisesti sitä, ja katsoo miten toimii, ennekun katkaisee väliltä putken linjan asennusta varten.
Muuten miten sitten jos lisäpuhaltimen laittaa yhdelle linjalle, riittääkö siten lämmityslaitteen oman puhaltimen puhallusteho niille lopuille suuttimille takapäähän asuntoa, elikkä ilma sinne.
Mitäjos ellei truman omaa puhallinta saa issonnetua, nin laitta sen puhaltamaan lisäpuhaltimelle, ja siten siittä jokapaikkaan puhallus, että puhalusteho lisääntyy.
Tämä kaiki on mutuaatosta, koska en ole pahemmin noissa hommisa ollut, mitä omaan laittelin lisäpuhaluskanavaa auton eteen etuovien sivuun.
Tp

Juha Kaskinen 08.01.2022 08:30

Väli suulake puhaltaa hyvin,asunto osan ovelle.siitä putki jatkuu ohjaamoon johon puhallus on heikkoa.

Antero Neijonen 08.01.2022 09:24

Minä ratkaisin tämän siten että lämmityslaitteelta lähdön muutin 72 mm putkelle jonka haaroitin y haaralla kahdeksi kahdeksi putkeksi toinen menee keulaa lämpö siirtyy hyvin

Jari Kortesalmi 08.01.2022 12:12

Tämä puhallinhan ei ole tehokkaampi kun truman oma,sillä ei saa tuplatehoja jos laittaa alkuun,eli ei lisää puhallustehoa ollenkaan. Tutki vielä ettei loppupää ole mennyt mistään kasaan,tai tee tarpeettomia jyrkkiä mutkia,tai mene osittain lattian alle ja ole sieltä lytyssä.Laita sen ensimmäisen suulakkeen jälkeen,puhaltimessahan on kaksi tehoa,isommalla teholla ehkä varastaa keskisuulakkeen tehoa,pienemmällä ei,ainakaan sanottavasti.

Markku Hämäläinen 08.01.2022 13:26

Jos lisäpuhaltimen asentaa suulakkeen jälkeen, niin sehän imee siitä suulakkeesta, eikä välttämättä lämmittimeltä.
Ilma kun pyrkii hakemaan helpoimman reitin.
Itse laittaisin lämmittimen ja ensimmäisen suulakkeen puoleen väliin, jolloin imu- ja puhallushäviöt jakautuisivat, onko sillä merkitystä, en tiedä, se vaatisi tutkimuksen.

Jari Kortesalmi 08.01.2022 14:02

Jos asentaa lisäpuhaltimen suulakkeen eteen mistä vielä puhaltaa hyvin niin tämän jälkeen se ei puhalla enää hyvin jollei lisä puhallin ole aina päällä. Tällähän haetaan lisälämpöä keulaan/lisäpuhallusta keulaan.Mainitsin tuossa aikaisemmassa viestissä että jos lisäpuhaltimen pitää täysillä niin puhallusteho laskee keskisuulakkeella,pienemmällä teholla ei juurikaan ja lisäpuhaltimen ollessa sammutettu keskisuulakkeen teho ei laske. Olen kaksi asentanut näitä lisäpuhaltimia toisen autoon toisen veneeseen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.