Sunlight T69L / Trumatic 6e

Pasi Viinanen 05.10.2019 12:28

Etuosassa hieman viileämpi istuskella. Onko joku yhdistänyt puhaltimelta lähtevistä putkista kahta yhdeksi y-haaralla? Eli saisi puhaltimelta menemään lämmintä eteen paremmin yhtä putkea pitkin. Onko edes sallittua yhdistää y-haaralla noin? Sängyn luonta voisi ottaa toisen putken pois ja yhdistää se eteen menevään. Takana yleensä liian kuuma ja edessä kylmä. On välipuhallin ja thermopeite käytössä

Tapani Pokkinen 05.10.2019 13:53

Toki puhalluksen lisäys auttaa keulan viileyteen, mutta vedon tunnetta se ei poista. Hyvä vaihtoehto vedon kannalta on laittaa sisäpuolinen termopeitto aa-pilarista bb-pilariin joka poistaa sen kylmänhohkeen joka tulee eristämättömästä koelaudasta. Me ostimme omamme Oulusta, Hovesport. Ei se peite mitään viehätystä nosta ja oma riesa sen kiinnittämisessä on, mutta illalla on paljon mukavampi istuskella käännetyllä kuskin paikalla ja lätkiä ton paremman puoliskon kanssa korttia. Peite yltää koelaudan päältä reilusti jalkatiloihin ja suojaa myös oven porrasnousun.

Toivo Koistinen 06.10.2019 13:26

Purin vuosia sitten omasta etupäähän tulevan lämmitys putkiston, ja laitoin uteen malliin, jossa kahtapuolta autoa etuistuinten ja seinän välistä johtuu ilma keulaan, samoin sivuovelle.
On vaan vähän käynyt, että keulapää on hyvinkin lämmin, mutta takaosa on samoilla lämmöillä viileämpi.
Käytin virallista lämpöletkua, tai millä nimellä lämmittimeltä, ja lopussa sitten uponaalia.
Hyvä on muuten kyllä nyt.
Tp


Ajaisa pitää lämpöä laskea, ettei jalkatilaan tule liian kuuma
muokattu: 6.10.2019 13:26
Seppo Rahja 07.10.2019 14:40

Meillä Adriassa on sama tilanne: oleskelutila on viileämpi kuin makuutila. Mutta ei haittaa, koska hankimme heti alussa Torniosta Huhtalon Matilta (http://www.mhuhtalo.fi/) thermopeitteen, joka peittää myös etuovien alaosan. Ei vedontunnetta. Illanistujaisissa Trumaticiin 21-23 astetta. Makuuhuoneessa silloin lämmin, mutta siellä lämmityskanavaläpät voi kääntää kiinni. Nukkumaan mennessä läpät auki ja termostaatti +19. Nyt makuuhuoneessa sopiva lämpö ja oleskelutila viileämpänä säästää kaasua. Mitään rakentelua ei tarvita.

Pekka Lassila 09.10.2019 20:50

Vastaava esikokemus Sunlight T69L -mallista. Etupää kylmempi kuin takapää. Vastaavaa kokemusta on vuosikymmenten ajalta eri vaunuista, eniten lämpötilaeroa oli LMC 720 -mallissa, jossa makkari oli kylmä.
Sunlightin lämmityslaitteen anturi näyttää olevan ulko-oven yläpuolella. Eli se säätää sisälämpötilaa sen tilan mukaan. Truma on makuukammarin sängyn alla ja putket makkariin ja vessaan on lyhyet, etupään salonkiin taas pitkät. Siksi makkari on kuuma.
Thermopeite edessä ja takapään ilmaluukkujen sulkeminen raolleen 0-kelissä tuottivat melko tasaisen lämpötilan jakautumisen. Ohjaamo tosin on melkoinen kylmäsilta thermopeitteestä huolimatta. Villasukat on keulapäässä hyvä apu.

Jari Kortesalmi 18.10.2019 08:50

Webaston/eperin asentamalla saa etupään pysymään lämpimänä,akku kapasiteettiä täytyy tietenkin lisätä. Vaatii vesiventtiilin, mangeettiventtiilin,ja katkaisijan sisälle,napista painaa vaan saa sisälle tulemaan auton omien suulakkeiden kautta lämmintä,näin syksylläkin ehdoton peli ei tarvitse kosteutta pyyhkiä ikkunoiden sisäpinnalta auto osasta. Lämpiää siis asunto osa erikseen ja tietysti asunto osa ja moottori kylmä startteja varten.

Jari Kortesalmi 04.11.2019 22:37

Edelliseeen viestiin liittyen, auton lämpötila on sisällä 23 astetta pelkkä eberi päällä ei thermopeitettä, pakkasta noin neljä,kojelauta,lattia lämmin auto osassa kuten myös asunto osassa,ikkunoissa ei huurretta.Pieni investointi poistaa asuntoauton etutilan vedontunteen täysin, ja ikkuna peitteen sulkeisilta näissä pikku pakkasissa. Lämmitin tietysti autoni yö paikkaan saapuessa trumalla/auton omalla lämppärillä.

Jari Kortesalmi 04.11.2019 23:00

Niin tän ford kuljettimen takana on hobby.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.