Rapido V62 puhdasvesien käyttö talvella.

Olavi Feldt 28.03.2022 19:07

Hei, ostin viime kesänä Rapido V62 Vanin, vuosimallia 2021. Otin nyt talven jälkeen sen käyttöön, enkä tiedä kuinka siinä näin talvella puhdasvesien kanssa pärjäilee. Ensimmäisen reissun tein irtovesiastioiden kanssa. En ole uskaltanut vielä vesiä laittaa säiliöön. Syksyllä kyllä tyhjensin järjestelmän oikeaoppisesti muista asuntoautoistani saamalla kokemuksella. Onko jollakin samanlainen auto, joka voisi kertoa puhdasvesien käytöstä talvella? Asun napapiirin pohjoispuolella.

Heikki Lamminen 30.03.2022 15:15

Meillä on samanlainen auto käytössä ja vielä ei ole kertynyt ko. vesikokemuksia,
odottelen ja katselen kysymykseesi tulevia vastauksia.

Vesa Hakala 30.03.2022 15:38

Puhtaat vedet on lämpimässä tilassa. Jos auto käytössä eli lämmin niin mitään estettä niiden käyttöön ei ole.
Järjestelmä tietysti pitää tyhjentää jos auto jää kylmäksi.
Eli pohjaventtiili auki molemmista säiliöistä puhdas+jätevesi ja broilerin hana auki mikä kyllä kylmässä aukeaa itsekkin oikein toimiessaan.
Lisäksi hanat auki asentoon niin eiköhän sillä alkuun pääse.
Vessan veden sihtiin jää myös vettä mutta tullee pumpulla ajamalla aika tyhjäksi. Itse en aikoinaan kun autoa ulkona säilytin muuta tehnyt.

Olavi Feldt 31.03.2022 12:25

Kiitos vastauksista. Tyhjensin syksyllä vesijärjestelmän omasta mielestäni niin tyhjäksi kuin voi ilman purkamisia saada. Ensin laskin puhtaat vedet lämminvesivaraajan kautta siitä ainoasta poistohanasta tyhjäksi.Kaikki vesihanat oli tällöin auki. Sen jälkeen käsikäyttöisellä takkapaljepuhaltimella jokaisesta hanasta vielä erikseen puhallus. Olisi luullut että kaikki vedet on tullut pois. Varmistin vielä vesi-imurilla lämmittimen poistoputkesta imulla ja tulihan sieltä vettä vielä litran verran. Tietenkin painevesipumppu tyhjäksi imusuodattimen kautta. Eniten pelottaa oheen liitetyn kuvan mukaiset veden jakotunkit. Näissä vesijohdon kulmakappaleet jää alemmas mihin voi jäädä vettä kaikesta huolimatta. Sehän selviää kun ilmat muuttuu pysyvästi plussan puolelle ja laitan vedet sisään. Kirjoitellaan.

Harri Halinen 31.03.2022 14:35

Jos on rakennettu pohjolan oloihin on järjestelmä tyhjentynyt tekemällä tavallasi.
Kun otat keväällä käyttöön, varsinkin jos on uusi, niin suosittelen ainakin vesitankin ja putkiston huuhtelua, vaikka olisikin ko osat valmistettu elintarvikelaatuisista aineista.
Itse teen keväisin vuosittain ensimmäisen pesun/desinfioimisen ennen liikkeelle lähtöä. Uudesta muovista voi irrota makuhaittaa.
Kunhan sen tekee ja toisen kerran kesän helteillä, niin olen säästynyt ainakin itse kasvatetuista bakteereista ja jos ongelmia tulee voi varmasti sanoa että ongelma on tullut jostain tankatusta "epämääräisestä" vedestä.
Käytän enimmäksen omaa Tuusulan pohjavettä omasta n. 56 m syvästä porakaivosta.

Olavi Feldt 27.05.2022 13:44

Hei, Otin käyttöön Rapidon 17.5.2022 jolloin laskin puhtaat vedet sisään putkistoon. Hyvin pysyivät sisällä mistään ei vuotanut. Siis noilla toimenpiteillä, joita aikaisemmin kirjoittelin vedet tyhjenivät riittävästi. Näin on retkiauto Rapido V 62 hyväksi todettu vesien suhteen myös. Terveiset napapiirin pohjoispuolelta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.