Matkailuauton ruostesuojaus

Martti Kellokoski 28.12.2020 17:51

Onko kellään kokemusta/ tietoa yrityksestä joka tekee hyvän työn matkailuautoon.Saman firman pitäisi myös hiekkapuhaltaa ja maalata muutamasta kohdasta.Yritys pitäisi sijaita mielellään eteläsuomessa.

Rami Seilistö 28.12.2020 17:57

Täällä olen käyttänyt kaikki autoni mitä olen suojauttanut.
Voin suositella hyvä ja huolellinen työnjälki...
https://www.autontakuusuojaus.fi/

Eero Kateisto 28.12.2020 20:22

Retkeilyautoni olen suojauttanut Liedon ruosteenestossa. Huolellista työtä ja minusta edullisesti.

Tauno Suominen 29.12.2020 11:57

Tammisaaressa tuli joskus käytyä noissa merkeissä:
https://www.tammisaarenruosteenesto.fi/

Seppo Klemetti 28.01.2021 19:49

Vein uutena autoni ruostesuojaukseen suoraan ostopaikasta. Se ei kerinny likaantua eikä kastua matkalla olenkaan, n 20 km. Toki suojaus estää ulkoapäin tulevan kosteuden ruostuviin rautaosiin. Mutta entäs sen jälkeen kun kosteus pääsee jylläämään ruoste suojaus massan alla. Fiiatin alarungon molemmin puolin oli helekutin ohuesta ruostuvasta pellistä, ei varmaan kuin jotakin 0,2-0,3 pelistä tehdyt suojakotelot. Vajaan 10 vuoden päästä ne oli ruostunut ihan paskaksi. Kun jouduin ne uusimaan, käytännössä ei ollut kuin pelkkä massa kuorena päällä joka mureni sormin pois. Eli kysymys jäi sen jälkeen , että onko käsittely ruosteen suojaus vaiko esto. Eli suojataanko ruoste piilossa muhimaan massan alle. Ja on ihan selvä asia maalaisenkin järellä, että kun vesi ja kosteus pääsee ruostuvan metallin päälle massan alle , se ruostuu. Jää hyvä kysymys. Miksi matkailuautonkin alus rakenteiden metalliosia ei voida galvanoida. No siksi että ne ei ole pitkäikäisiä.

Petri Ahonen 29.01.2021 15:33

Uusien autojen ruostesuojauksen kanssa pitää olla tarkkana, ainakin tuolla henkilöauto-puolella. Autojen takuuehdoissa kun mainitaan, että jos menet tekemään jotain "ylimääräistä", valmistajan ruosteettomuussuoja takuu lakkaa. En tiedä, onko pakettiautoissa ko. ruostumattomuustakuuta? Kuten joku tuolla edellä jo kertoi, massat pitäisi laittaa heti puhtaalle kuivalle ruosteesta vapaalle peltipinnalle, silloin suojaus toimii.

Petri Ahonen 30.01.2021 11:20

Olihan noita firmoja netin mukaan tarjolla (mm. lamminhiekkapuhallusjamaalaus.fi, jolla kuvagallerian mukaan referenssejä) , mutta omakohtaista kokemusta ei valitettavasti ole.

Martti Kellokoski 30.01.2021 15:35

Kiitos kaikille keskusteluun osallistujille.Monta firmaa jäi sen tähden sivuun kun heidän toimitiloissaan ei mahdu käsittelemään 7,5 metrin autoa.

Mikko Tamminen 30.01.2021 17:11

Eikös tuo lammilainen firma maalaillu noita armeijankin vehkeitä!


Taisi Eelis aloittaa tuon firman.
muokattu: 30.1.2021 17:18
Antti Kuuluvainen 15.02.2021 09:59

Mie iha ite oleskelin Haminan Aallokko caravaanissa ja tammihelmi vaihteessa aattelin kirmaista klo 01.25 aamukuselle kun avasin oven nii "PERKELE" suomenlahti rynni ovesta sisään . Hyppäsin ulos ja kaikkialle ulottui meri ... olin polveen asti meressä . Wc oli 100m päässä ?????? Soitin isännälle tuomaan pitkävartiset saappaat ...
Kun ei alkanut kuulua pimeetä ku oli housut kinttuu ja pyllistys ... sinne lensi pursotintorttu ... kun isäntä tuli se ihmetteli mikä makkara hänen ympärillä pyörii !!! tää tapahtu kahtena yönä ja isäntä ei saanu sanaa suustaan etta AALLOKKO CARAVAN on TULVA-ALUE ! Mulla tuli möhemmin helmaruostumisen takia onkelmia Korjaamo sai kuten joten kursittuu pahimmat lahot .... -... mutta sano et seur. kerta jos sama operaatio niin on purettava asunto-osan kaapistot lattiat koska puulattia ja helmat on naimisissa ...ei pääse hitsailee ????????????????
Naapurin vaunulle tehtiin 4 tuntia pajaleka mouhintaa että saivat pyörät pyörimään .
Alustan RUOSTEENSUOJAUKSESTA kannattaa ottaa ottaa huomioon että jos siel on pintoja mitä ei saa ruiskia metallin suojalla vaan puulle on oma suoja-aine ... ... ...AMEN

Riina Naskal 15.02.2021 13:35

Stop Rust OY helsingissä teki omaani palkkien hiekkapuhalluksen ja massauksen. Siellä on kokemusta matkailuautojen suojauksesta , osaavat varoa pohjalevyä. Tilaa hallissa on

Timo Kaija 17.02.2021 20:42

Vantaalla on Ruosteenesto Airport. Vein suoraan liikkeestä sinne. Pystyvät tekemään myös aika isoja autoja.
Omani mitat korkeus 2860 ja pituus alle 7m. Olen myös käyttänyt henkilöautoni siellä. Palvelu hyvää ja asiantuntevaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.