Kokemuksia asuntoautosta

Inkeri Flinkman 22.11.2022 14:52

Kannattaako hankkia XGO Dynamic 68 P 2.3 JTD asuntoautoa vm. 2019

Timo Leskinen 22.11.2022 16:24
Inkeri Flinkman

Kannattaako hankkia XGO Dynamic 68 P 2.3 JTD asuntoautoa vm. 2019

Hyvä kysymys
Se vähän riippuu siitä mistä roikkuuu eli
Mitä haluaaa ja mitä tarvitseeee elämiseen
Asuuko läpi vuoden vai kesäisin
Reissaako vai onko puskissa
Yms. Yms. Yms.....
Nämä tämmöset kysymykset vois keskustella caravanin kanssa.........
Tai vuokraaa menopeli

T. Timpppa

Toivo Koistinen 22.11.2022 17:07

https://www.nettikaravaani.com/en/xgo/dynamic-68-p/1586189 Tuohan on ihan rotevan olonen auto.
Matalalla parivuode, on hyvä mennä källölleen, ja etupenkeiltä pääsee hakeen heleposti kattilasta sapuskaa .
Tp

Inkeri Flinkman 22.11.2022 18:18

Sisätiloiltaan sopiva mutta lähinnä ajattelin rakennetta , tarkeneeko talvella ja onko kokemusta tästä autosta muilla.

Tapio Pankka 22.11.2022 19:29

On vissiin tuon auton rakentajilla hyvät tiivisteliimat käytössä jos nuo saumat pitää pidemmän päälle vettä. Varsinkin nuo etu-yläkulmat.

Pekka Majuri 22.11.2022 22:14

Itse tykkään lämpimästä, joten kun omassa autossa on tuo vesikiertoinen Adle lämmitys + lämmönvaihdin, niin kuusamon reissuilla se on ollut hyvä. Viimeksi pari viikkoa sitten siellä olin hiihtelemässä. Kaasua Ardia kyllä vie sen 11kg pullon vähän yli kolmessa päivässä. Tällä kertaa oltiin valosähköissä, niin jk ei vienyt kaasua juurikaan (se ja valot sähköllä).

Itselleni oli autossa nimenomaan tärkeää, että siinä vesikiertoinen lämmitys, eikä puhallin. Herkkäuninen, ja tuo puhallin talvikäytössä pitää mielestäni turhankin ison äänen. Kai niihin varmaan tottuu. Toinen asia, mikä on erityisen tärkeää talvikäytössä on varusteiden kuivaus. Itsellä se onnistuu myös takatallissa (sisäkorkeus tallissa 122cm).

Varmaan on monilla muitakin tärkeitä asioita huomioitavaksi, mutta itse nyt pari vuotta auton kanssa ajettu ja oltu paljon myös tienvierillä (mm. Huoltoasema parkissa 4-tien varrella. Nämä autot ei yleensä kovin liikennemelua vaimenna - en tiedä saako niitä muuten hiljaiseksi, kuin ajamalla sen kansallispuistojen P-alueille, joissa osassa voi yöpyä yöksi keskellä korpea. Julma-öykky esim Hossassa, varsin hyvä siltä osin. En tiedä onko auki ympäri vuoden.

Mutta tuossa niitä parin vuoden ajalta kokemuksia. Ja ehkä kannattaa vuokra-auto, vaikka viikon ajaksi ja liikkua, missä muutoinkin kävisi, niin näkee mitä kaipaa ja mikä toimii, mikä pitäis olla, vaan ei ole tai oli hyvä, kun oli varusteena. Karavaanarit kyllä kertoo, kun kysyy tuolla, kauppojen pihassa jne. nähdessä, jos pysähtyy juttusille.

Toivo Koistinen 23.11.2022 07:20

Tuo puhallin on tosi, se ääntää, ja vebastossa lisämausteena se polttoainepumpun nakutus.
Tosin ei minua, koska olen nukunut eläissä nin monessa paikasa, lähes lapion varteen nojamisesta autonosturin koppiin lentokentän laidalla sen jylinässä, eli minun unta ei huhupuheiden mukaan häirihe keskikokosta manjäristystä pienemmät asiat.
Puhalus taas lämmittää koperon hetkessä, kun ovesta tulvahta pakkanen, ja vaatteiden kuivailussa ehkä parempi, tosin aldesta kokemus vain tetlevissä, missä se oli täysi susi
Tp

Petri Ahonen 23.11.2022 16:18

Plussaa valintasi saa mm. saarekevuoteesta, joka on varsinkin vanhemmalle pariskunnalle toinen oikea vaihtoehto erillisvuoteet on sitten se toinen, vielä vanhemmille pariskunnille ja niille, jotka eivät sitä läheisyyttä yöllä niin enää kaipaa. Poikittaisvuoteet voi poistaa asuntoautoista epäkäytännöllisyyden takia kokonaan, toisen yli kömpiminen (herättäminen) viisikin kertaa yössä, ei ole enää hauskaa. En tiedä, onko ilmalämmittimen puhaltimissa eroa, mutta minua ei ainakaan häiritse ollenkaan, ehkä johnakin jänkhällä, mistä on 100km lähimmälle tielle ja taloon, puhaltimen ääni voi erottua. Kuten Toivokin sanoi, puhalluksella lämpiää mökki nopeammin, mutta toki kierrättää pölyäkin ilmassa. Eli jos on laiska siivooja, lattialämmitys on silloin ehkä parempi. Minulla on autossa puhalluksen lisäksi myös lattialämmitys sähköllä. Kovilla pakkasilla kerran olen sitä sähkölämmityksen apuna käyttänyt.

MIINUSTA puolestaan tulee suuresta takaylityksestä, joka "isommalla kuormalla" takatallissa heikentää ajettavuutta ja varsinkin talvisin mäet tuottaa suurempia ongelmia. Pituutta kannattaa muutenkin miettiä jos liikkuu vaikkapa kaupungeissa. 6metrinkin autoon saa jo kaiken "tarpeellisen" ja esim Tanskan siltamaksut paljon edullisemmin (6m raja).

Ari Kuusisto 23.11.2022 17:24

Truma lämmittimenä on osoittautunut ihan kohtuu mukavaksi toki oli pyrkimyksenä itsellä Alde ja lämmönvaihdin vielä Eberillä tuettuna,mutta jossakin pitää antaa periksi.
Alusta oli kuitenkin se joka pitkälle määräsi tahdin,(luotettava ja pysyvä maahantuoja).
Olin tottunut aiemmassa ilma diesellämmittimen meteliin joten Truma oli ihan siedettävä.
Takatalliin ei polkupyörä mahdu ja etuna tällöin sänky matalalla., mikä merkkaa kenellekkin
Tuossa XGO:ssa selvittäisin miten alusta on rakennettu, onko vaneeripohja jos on en lähtisi sille tielle jos puuta kovin kriittisissä rakenteissa.
On kuitenkin marginaalimerkki joten voi joutua kärsimään siitä myydessä ja varaosien saatavuudessa.
Onko maahantuoja mikä/minkälainen.
Toki saa aika uuden auton vähällä/kohtuu rahalla.
Paljon näkökohtia olisi ja makuasioitakin osat ovat.

Petteri Haverinen 23.11.2022 19:17

Miksi ei jos haet vähän ajettua ja edullista. Huomaa kuitenkin, että jos se tuo ketjussa mainitun linkin auto, niin kesärenkaista puuttuu vanteet. Alitehoinen moottori 120 hp, mutta varmaakin tuollakin pärjää.
Tässä joku esittely;
Alustana Fiat ja moottorina 2,3 multijet, tehoa 120 hevosvoimaa (88 kW), kuusi vaihdetta, esp-ajonvakautusjärjestelmä ja kahdet airbagit. Kokonaispituus lähes 6,9 metriä. Autossa on suuri molemmilta sivuilta ladattava takatalli, jonka päällä keskellä autoa on suuri parivuode, kuningatarsängyksikin kutsuttu. Makuutila on erotettavissa ovella oleskelutilasta. Wc ja suihkutila ovat erillään toisistaan. Nekin jäävät tuon välioven taakse. Kulmasuihkukaapissa on seisomakorkeus. Jääkaappi on korkeaa mallia ja se on heti ulko-oven vieressä. Kaasulieden ja pesualtaan takana on ikkuna, joten kokkaillessa onnistuu maisemien katselu. Auton hinta on 48 470 euroa. Lisähintaan on saatavana ilmastointilaitetta ja mukavuuspakettia. Dynamicit myy K&K Kivinen Tuusulassa.

Toivo Koistinen 24.11.2022 06:18

Tuolla minun linkilä ei mitään aloittajan kansa tekemistä, sen vaan löysin sattumalta. Tämä vain selvennykseksi.
Autoa ostaissa parasta jos saa kunnon koeajon tehhä, elikkä varsinkin talvella yöpyä siinä. Kuitenkin nykyään varsinkin se on melekosen kallis hankinta.
Nyton sikäli hyvä, kun on pakkasen puolela kelit vähän
Tp

Harri Halinen 24.11.2022 16:14

Helppo testi seinärakenteen tukevuudesta: kun olet menossa asuntotilaan sisään ota oviaukon karmista kunnon ote ja heilauta.
Liike paljastaa onko pärekori vai parempi. Lämpöeristys on jo toinen asia.

Kari Rautiainen 24.11.2022 18:53

Aloittajan kysymykseen: kannattaako?
Pääsääntöisesti ei mutta matematiikka on mielenkiintoista. Kyse on siitä paljonko sitä käyttää ja senjälkeen että mihin kulua vertaa. Ja esim vuokraako sitä kun ei itse käytä jne.
Siispä kysymykseen kannattaako, ei annetuilla tiedoilla voi vastata.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.