Adria Twinin-07 kosteusongelma

NEVALAINEN PERTTI 20.12.2008 17:43

Vasemman puoleinen perätilan pystyseinä kosteutuu ajan myötä. Auto käynyt takuuhuollossa, purettu/vaihdettu kattoluukkujen tiivisteet ja muut läpiviennit. Ei vuotoja läpivienneistä ja siitä huolimatta seinä kostuu. Olisikohan jonkinlainen ilmankierto häiriö? Ongelma tuli esille kylmällä ilmalla . Onko kenellekkään tullut vastaan samainlaista ongelmaa

JANHONEN MATTI 20.12.2008 20:43

Jollei suoranaista vuotoa ole, ilmiö viittaa pintojen lämpötilaerosta ("ongelma tuli esille kylmällä ilmalla") johtuvaan kostumiseen. Yksi syy voi olla tuo mainitsemasi lämmönjakautumisongelma tai sitten se pahempi eli seinän eri alueen eristeissä on eroja/puuttuu. Infrapunalämpömittari on siitä hyvä kapistus, että sillä voi nopeasti ja riittävän tarkasti todeta seinäpintojen välillä mahdollisesti olevat lämpötilaerot. Tämän jälkeen on tarkemman analyysin paikka. Tuohon tarpeeseen riittävä infrapunamittari maksaa n. 40 e.

NEVALAINEN PERTTI 20.12.2008 21:12

Seinät ja kaapistot purettu, kaikki ok. Ihmetyttää vain miksi kosteus imeytyy vain toiseen seinään. Ja kyseinen seinä on lasikuitukuori, missä ohut "tekokuitu" pinnoite. Eli kosteus ei pääse seinän lävitse. Ei auta kuin viedä auto taas liikkeeseen ihmeteltäväksi.

JANHONEN MATTI 21.12.2008 09:18

Kun tuon materiaalin sanoit niin oliskohan kyseessä sama ilmiö, joka syntyy kun vie kylmän kaljatuopin kesäteranssille. Tuopista tulee hetkessä "huurteinen" vaikkei se lasituoppi taatusti vuoda.

NEVALAINEN PERTTI 21.12.2008 10:27

Auto menee viikon päästä tutkimuksiin,yksi vaihtoehto on otetaan seinä irti ja katsotaan mitä tapahtuu.Kun ongelma ratkeaa laitan infoa

PUUMALA RAIMO 21.12.2008 12:17

Onko se kosteus.Seinän sisällä ,silloin seinä taatusti vuotaa.Sen voidaan todeta vain kosteus mittarilla.jos näky jo sisäseinässä vaurioita ,silloin on jo iso vaurio.On ihan eri asia jos seinän sisäpinta kastu,se on aikaa normaali ilmiö.Jos esimerkiksi talvipakkasella käytät autoo joka päivä ja aja vain lyhyt ajo niin kosteus tiivisy seiniin.Silloin kannata käyttä talvi väliseinä ohjaamoon välillä ja .kun jättä auto seisomaan kannata pitä lattialämmitys päälle pienin teho yleennsä rittä.Ohut verho ohjaamoon ja asuintilan välillä ei riittä jos käyttä auto joka päivän ajoihin. Asuintilassa ei tarvitse olla lämpöasteita riittä jos siellä on visi astetta lämpimämpi kun ulkona.T Raimo

NEVALAINEN PERTTI 21.12.2008 12:32

Auton kaapistot, sisäverhoilut on purettu ja käyty kosteusmittarilla kaikki paikat läpi/ei kosteutta. Auto päivittäisesti käytössä lyhyissä ajomatkoissa ja autohan on retkeilyauto Adria Twin 160 multijet-07(ajettu 14000 km). Väliverho käytössä talvisin.

PUUMALA RAIMO 21.12.2008 13:01

Minun mielestä ohut väliverho ei riitä.Tonne asuintilan ei saa päästä lämmin kostea ilma .kun kosteus pitkin talvi keräänty seiniin niin kevälla sulla voi olla jo hometta seinissä.Ja se on jo aika paljon isompi ja kallimmpi juttu.Lämmin kostea ilma Tiivisty aina vedeksi kun se kohta kylmä pintaa,ihan niin kun kylmä kaljalasi kastuu kesähelteessä.Jos sinulla ei ole lattialämmitys voi osta vaikka pieni pakkasvahti,lämmittä varmasti ihan tarpeeksi että pinnat ehtivät kuivua .sellainen voi saada alle 20 e.Minulla on täysintegroitu auto joka päivän käytössä peitän ikkunnat käyttöjen välissä ja pitä lattialämmitys 20v päälle on myös väliverho vaikka ohut,muuten ei pysty aja olleenkaan ei saa millän etuosa lämpiämään muuten Ikkunat huurtu nytt, pela oikeen hyvin.T Raimo

AHJOS TIMO 21.12.2008 20:02

Minulla on Adria Twin vm. 2005, jonka ostin elokuun lopulla. Vasta lokakuussa huomasin, että vasemmanpuoleinen takaovi ei ollut koko aikanani kunnolla kiinni. Kun auto oli marraskuussa ruostesuojauksessa, patja kastui siitä kohtaa pesussa. Autoa luovutettaessa ilmoitettiin, että vasemman takaoven tiiviste on huono ja sen vuoksi patja kastui. Huomasin kuitenkin, että ovi oli suljettu samalla tavalla huonosti kuin itse suljin sen ensimmäisen kuukauden ajan. Tarkemmin sanottuna:

Vasemman puoleisssa takaovessa on keskikorkeudella lukitusvipu, jota käännettäessä sekä alhaalla että ylhäällä ovesta tulee esille tappi, joka menee auton rungossa olevaan koloon. Yleensä jokainen painaa ovea sulkiessaan sen verran, että alatappi menee siihen koloon. Mutta jotta ylätappikin menisi koloonsa, ovea pitäisi painaa myös sen yläreunasta, mitä ei kuitenkaan yltä tekemään ja tiiviste ottaa vastaan. Kun lukitusvivun painaa kiinni, ylätappi meneekin väärään paikkaan ja ovi jää ylhäältä hiukan raolleen. Sitä ei huomaa muusta kuin että nukkuessa oven raosta vetää ja pesussa patja kastuu. Vasen takaovi sulkeutuu kunnolla vain siten, että se lyödään kiinni samalla voimalla kuin kaikki muutkin ovet. Jos ovi on ollut pitkään väärin suljettuna, se on voinut vääntyä sen verran, että aluksi pitää kurkottaa painamaan oven yläreunaa kiinni tai paiskata ovi kiinni tavallista kovempaa.

Edellä sanottu koskee siis vuosimallia 2005 enkä tiedä, onko vm. 2007 tässä suhteessa samanlainen.

KUNNAS TAPANI 21.12.2008 20:30

Taitaa olla ominaisuus Ducatoissa. Huonoa tiivistettä epäilin myös omassa -08 Twinissäni, kunnes hoksasin oviaukon yläreunasta sen vastakappaleen.

Oven vasen puolisko menee hyvin kiinni, kun oven sulkemisote on suunnilleen takaikkunan puolivälin korkeudella.

Sivuliukuovikin oli muuten tehtaan (Fiat) jäljiltä vähän vinossa; yläreunasta tuli sopivalla sateella vähän vettä sisälle. Säädin oven etukarmissa olevat ohjainhahlot pikkasen ylemmäksi, niin sulkeutuu sekin kunnolla. Tosin nyt kyljen koristeraidoissa on oven etureunan kohdalla pieni pykälä, mutta se on olematon haitta.

KAAKKOLAHTI ANITA 22.12.2008 12:24

Kosteusongelman kanssa olen myös paininut aika tavalla,mut kerran tällä palstalla joskus aikoja ,aikoja sitten joku kehotti pitään lämmityksen aina pienellä päällä asunto osassa.Kyllä ongemat hävis ja mielyttävä lähteä liikkeelle lämpösellä autolla. Uusi Peltikuorinen auto on tallissa oottamassa.Lämpöjä pidän myös tässä auotssa jatkuvasti päällä.Kaasua kyllä menee vähän,mut kosteus pysyy poissa.

LAHTI ANTTI 22.12.2008 15:13

Pidä se lämpö sähköllä jos mahdollista. Halvempi kuin kaasu, ainakin kotioloissa.

NEVALAINEN PERTTI 22.12.2008 18:45

Kiitos vinkeistä, katsotaa kun Adrian oma huoltomies saadaan paikalle reilun viikon päästä. Sen verran tutkiskelin ovien tiivisteet kaik kunnossa. Seinän kostuva kohta on tarkalleen jääkaappi- komeroyhdistelmän vieressä eli peräovista noin 160cm kohdalla. Jääkaapin ilmanvaihto ventiili on vastapäätä, jonka tiivisteen on ok. Peltikuoren eristeen-sisäkuoren(lasikuitu+pääliskangas)väliin jää tyhjä tila noin 10 mm. Olisko mahdollista,että siihen syntyy voimakas kylmäsilta joka kostuttaa sisäpuolen kankaan?

WILHELMSSON LEIF 22.12.2008 21:14

Tosiaan ihmettelen tässä olen ajanut ja yöpynyt Twinnillä 4 talvea eikä mitään ongelmia vaikka ollut yli -20 astetta yövyn muutama yö kuussa läpi vuoden. Auton kosteus mittaukset on tehty takuusääntöjen mukaisesti. Ja tosiaan olen yöpynyt kovissakin pakkasissa eikä ongelmia vaikka ei ole ollut kytkettynä sähköverkkoon. Edellinen auto oli alkovi mallinen ja sanoisin että tämä on lämpösempi, nyt tulee Tammikuussa uus 2009 saa nähdä sitten miten se toimii.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.