Saksan matka/kopio Suomi palstalta

LAUKKANEN MAURI 13.12.2008 18:42

Tapahtui tässä muutama vuosi sitten juuri Saksassa. Suomalainen asuntoauto ajoi autobaanalla illalla pimeessä kohti Travemünd. Ei siinä mitään mutta kaikki takavalot oli pimeenä vaikka auto oli suht koht uusi. Poliisi pysäytti asuntoauton autobaanalla ja kysyi minne matka, no kaveri kertoi että on kiire Suomi autolautalle. Poliisi sanoi että asuntoautolla ei saa ajaa jos takavalot ei toimi. Tähän kaveri että selvä se ja ajeli p-paikalle. Mutta Suomalainen kun kaveri on odotti vähän aikaa ja päätti lähteä kohti satamaa. Poliisi aavisti sen ja olivat ajanneet edellä satamaan ja odotti siellä portilla kun kaveri ajeli siitä läpi. Poliisi kysyi että eikö juuri annettu ajokielto pimmeessä ajoa varten? Mitä Suomalainen siihen mitään muuta kun kertoi että kiire laivaan. Poliisi oli eri mieltä. He ottivat rek. kilvet pois ja pistivät asuntoauton "häkkiin". Kaveri tuli laivalla Suomeen perheen kanssa mutta asuntoauto jäi Saksaan. Muutama viikon päästä tuli haaste Suomeen, kaveri joutuu Saksaan käräjille ja joutuu ottamaan Saksaa puhuva asianajaja mukaan. Sakot olivat mahtavat ja auto piti katsastaa uudelleen Saksassa ennenkuin sillä sai ajaa laivaan. Saksa on Saksa vaikka voissa paistai muista se kun tuliais viinit pakkaat takakonttiin.

SALONEN ROLF A 13.12.2008 22:02

Terve. Mistä löytyy tuo alkuperäinen tarina vai oliko se kokonaisuudessaan tuossa ? Rofa

LAUKKANEN MAURI 14.12.2008 10:05

Tämä juttu liityy ylipaino sakkoihin;hain Kuukelilla jotain aiheeseen liityvää ja tämä juttu tuli esiin,ja siirsin se tänne. Juttu on aluperäinen kopio,konaisuudessaan.

JANHONEN MATTI 14.12.2008 10:31

Saksalaiset ei puolustelujani kaipaa mutta toteampahan vaan, että eikös lopputoteamuksen pitäisi tässä tapauksessa kuulua "suomalainen on suomalainen vaikka voissa paistais".

Tarinan mukaan kaveri syyllistyi ensin baanalla liikenteen vaarantamisen ajamalla takavalottomalla autolla, sai siitä ajokiellon (ja vian korjausmahdollisuuden) , sitten kusetti saksalaista poliisia ja kas kummaa kaikki olikin vain saksalaisten pirullisuutta.
Jos tässä tarinassa nyt on jotain opiksi otettavaa niin ainakin se, että saksalaista poliisia ei kannata koskaan kohdella epäkunnioittavasti eikä vallankaan kusettaa.

VIRTA URPO 14.12.2008 12:58

Eli minkä jälkeensä jättää - sen edestään löytää !!

Euroopassa pitää olla aina varapolttimoita - olis kaveri edes parikin laittanut kuntoon - ei olis paljoa vienyt aikaa ja varsinkaan rahaa ( lähteä nyt erikseen sitä autoa hakeen sakkoinen yms. seuraamuksineet ) Kyllä meillä suomalaisilla toisilla olis paljo opittavaa.

SALONEN ROLF A 14.12.2008 15:11

"Tyhmyydestä sakotetaan" ja tässä tapauksessa raskaimman jälkeen aivan oikeutetusti.

Ei tainnut muutenkaan olla homma hanskassa kun pitää laivalle ajaa kovalla kiireellä (kiire lomalla?) se kiire kun saattaa loppua yhteen "stauhun" muuten niin hyvillä baanoilla.

TOIVONEN MARTTI 15.12.2008 18:06

Tåmpereellakin yks sälli kovalla pakkasella hatutta pysäkillä, pää jäätyi ja kuoli siihen paikkaan.

Mulla taas oli yks tuttu joka oli Ruåtsissa asuntoautolla ja yöpyi tien varressa. Kohta huomasi olevansa ihan kaasussa. Aamulla oli lompakko poissa ja pää kovin kipeä. Vai oliko se nyt tutun tuttu kuitenkin.

Kyllä oli viitseliäitä poliiseja kun oikein satamaan asti menivät kytikselle.

Mutta toki pitää autossa olla valoja sekä edessä että takana. mot

EEROLA TEEMU J 15.12.2008 20:11

Saattoivathan ne poliisit joka tapauksessa olla matkalla sataman suuntaan ja osasivat lukea oikein niitä lauttakiireitä. Kun olivat kerran antaneet anteeksi, niin pääsivät sitten ihan oikeutetusti ottamaan luokalle.

Täälläpäin oli naapurikunnassa 90- luvulla ("hulluksi" haukuttu) nimismies, joka piti nopeusratsioita outoina aikoina mm. jouluaattona klo 18 tienoossa. Nuorehko, kaupungista morsiamensa luo joulunviettoon lähtenyt mies pokkasi heti siinä rajan jälkeen maksulapun. Huristeli muutaman kilometrin ja eikös taas ohjattu piipaa-auton takapenkille. Asia harmitti vietävästi kun aikataulu oli jo pahasti rempallaan. Kaasu pohjaan ja melkein perillä tuli päävoitto -50 alueella 80 lasissa. Nyt meni ajokorttikin. Opettavaiset 20 km.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.