Hobbyn Dometic SlimLine-jääkaappi (kompura) pulputtaa?

Hannu Porkola 02.09.2020 16:30

Hobbyn Vantana uudehkossa retkeilyautossa on Dometikin kompurajääkaappi (ylävaakajääkaappi). Oltiin yö vaimon kanssa sellaisessa, eikä nukuttua saatu melun takia. Kompuran ääni oli ok, mutta sen lisäksi kuului voimakasta pulputusta. Onko tämä ominaisuus vai vika kyseisillä jääkaapeilla? Onko teillä kokemuksia, ja jos vika millainen vika vois olla?

Ari Kuusisto 02.09.2020 18:24

Jos kaappi uusilla kylmäaineilla ,isobutaani, kaappi pitää mielenkiintoisia lorinoita/törähtelyjä.
Kylmäaine on herkästi syttyvää mutta sitä on vähän, kotilaitteissa muutamia kymmeniä grammoja.
Eikös Hobbyn kompura ole lattialla tai alhaalla kuitenkin,olisiko syy se sijainti ja pitkät putkilinjat.
Meillä uudet Boschin kylmäkoneet ,on niitä ääniä hämmästelty on kun keittiössä pieni norsunpoikanen töräyttelisi.

Timo Haapanen 02.09.2020 20:04

Siellä on tämä aine, tetrafluorietaani. Kylmäainen no. r134a
https://darment.fi/kylmaaine/r134a/

On näitä uusia ympäristöystävällisempiä aineita jotka sitten ovat teholtaan huonompia kuin perinteiset. Linkistä voi lukea tarinan. Arvaisin äänien johtuvan siitä kun lauhdutin käy ns. ylikuormalla.

@timppa

Timo Haapanen 02.09.2020 21:16

Dometicin sivuilta en löytänyt Slimlinen kuvia mutta on siellä muitakin malleja joissa on kompura erillään.

Tässä näkyy olevan 1,5 m putket
https://www.dometic.com/assets/49/21/installation%20and%20operating%20manual_64921.pdf

@timppa

Hannu Porkola 03.09.2020 11:07

Huoltoon tilasin ajan. Huollossa meinasivat, että kompurasta tulee ääntä, mutta mitään pulputusta ei pitäisi kuulua. Tiedä sitten.. Ääni oli sellainen, että piti korvatulpat korvissa pitää (vaimolla ja minulla) ja tuli korvatulppien läpikin. Eihän se voi olla tälleen? Onko kellään karavaanareista vastaavaa jääkaappia?

Timo Haapanen 03.09.2020 15:50

Saksalaisella keskustelupalstalla on ollut sama ongelma, yöllä ei ole pystynyt nukkumaan melun vuoksi. Koko kaappi vaihdettiin uuteen viime lokakuussa. Tilanne korjaantui.

https://hobby-wohnmobilforum.de/index.php/forum/vantana-kastenwagen/13235-slimeline-k%C3%BChlschrank

wir hatten am Anfang auch Probleme mit dem Kühlschrank. Unsere erst Tour nach Frankreich konnten wir den Kühlschrank nur am Tage laufen lassen. Die Geräusche waren in der Nacht einfach zu laut. Aber letztes Jahr im Oktober haben wir einen neuen Kühlschrank bekommen. Kompletttausch im Hobbywerk. Bis das passiert ist hatte ich einige Diskussionen mit unserem Händler. Wobei die Unterstützung aus der Werkstatt richtig gut war. Nur der Verkäufer war nicht sehr hilfsbereit bei dem Thema. Seitdem läuft alles bestens. Nur manchmal läuft noch etwas Wasser aus den Ecken. Ausserdem könnten die Schließmechanismen der Türen besser sein. Da braucht man schon ein gefühlvolles Händchen.

Samalla sivulla kerrotaan tuulettimen kovasta äänestä, kompuralaatikon kuumenemista, veden tippumisesta lukkujen kulmista, varoitetaan luukkujen lukkojen hajoamisesta.


Täällä yhdellä käyttäjällä kurluttaa ja vuotaa vettä
wollte kurz einmal mein erste Erfahrung mit dem Kühlschrank weitergeben.
Mit dem 2018er Modell (Vantana) scheine ich noch einen Kühlschrank erster Generation zu haben.

Er gluckert ganz schön laut,
er tropft.

Yksi kertoo että kaappi lämpenee heti kun se on sammutettu, toisella on kaasujousi rikki kiinnikkeestä.

@timppa
Näin korjataan kaasujousi: Kaasujousen kiinnitys korjattu ammattimaisella käsityöratkaisulla: Tehty sopiva puinen tappi muoviseinän taakse ja liimattu sinne. Sitten porattiin kaksi pientä reikää ja jousi kiinnitettiin kahdella pienellä ruuvilla puuhun sen sijaan, että niitit olisivat muovissa. Ensi silmäyksellä vakuuttava ratkaisu. Niittien repeämä on vain ajan kysymys. Se vielä että uusissa Vantanoissa on normaali kaappi lattialla.
muokattu: 3.9.2020 16:29
Hannu Porkola 03.09.2020 18:37

Kiitokset Timpalle linkeistä, noita vähän kaipasinkin. Tämä on vähän vaikea todistella viaksi, kun jääkaappi toimii, meluaa vain enemmän. Tiedä sitten miten käy kustannusten kanssa, kun kerran takuuta ei ole (vm2018). Autoliike varmaan kustantaa(?) Dometicin piikkiin varmaan vaikea saada. Auton ostin tiistaina ja yksi karmiva yö koettu sen kanssa, muuten hyvä auto olis tää vantana. Ehkä palautan ennen 2 viikkoa, aika nyt tilattu huoltoon ensi viikolle, mitä sitten sanovat sen perusteella sitten päätän.

Timo Haapanen 03.09.2020 19:10

Mun mielipiteeni on ettei kannattaisi aloittaa tappalemaan sen kaapin kanssa ollenkaan. Se luultavasti on jatkuva riesa, se vaan on liian erikoinen toimiakseen. Helkkarin hieno idea mutta 2-3 vuotta Hobby sen kanssa taiteili ja nyt on normaali kaappi Vantanoissa.

@timppa

Hannu Porkola 03.09.2020 20:07

Kiitos mielipiteestä. Kyllä se varmaan pitää viheltää pelin poikki tässä vaiheessa, kun vielä voi palauttaa.

On kahden työpäivään asennusurakka vaihtaa tuollainen kaappi + kaapin hinta, saattaisipa tulla
minulle maksettavaksi koko hoito.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.