Boxer 2.8 Hdi käyntiongelma

Antti Salmela 16.09.2020 15:25

Seuravanlainen vika ilmaantui vuoden 2004 Boxeriin( =Ducato) reissunpäällä . Moottorin vikavalo syttyi ja käynti muuttui epätasaiseksi, aivan kuin kävisi välillä kolmella pytyllä ja veto hiipui. Ehtoolla puskaparkissa ollessa otin koneen päältä sen muovisen suojuksen irti ja hemputtelin suuttimiin meneviä piuhoja . Hetkeksi vika korjaantui mutta ilmaantui uudestaan seuraavana päivänä. Johtovika, liitinvika, suutinvika vai mikä?
Onneksi nilkuttaen pääsin kotiin eikä matka ollut pitkä.

Toivo Koistinen 16.09.2020 15:44

Jompikumpi. Meillä teki saman, ja korjaamo puhelimella neuvoi tuon konstin. Käytin testerissä, ja siellä se kertoi saman.
Neuvoivat ostaman liittimet uudet, ellei auta kun pikkusen purista liitimen leukaa tiukemmalle, ja putsaamaan litteäpäät. Se auttoi.
Ne johdot oli tarkoin mitoitetut, eli ei saanut oikeen retuuttaa.
Tp

Antti Salmela 16.09.2020 20:28

Kävin liittimet läpi ja eipä ollut johdoissa juurikaan työskentelyvaraa. Hiukan puristelin liittimiä lattapihdeillä ja ruiskuttelin xx-yy ainetta. Roklotti sen jälkeen ihan ok mutta pitääpä katsoa jatkossa kun reissu jatkuu...

Toivo Koistinen 17.09.2020 06:24

Käytä kulkiissa joskus testerissä, jotta vikakoodit purkavat, mitä se lienee. Jos vielä on näille vanhuksille niitä testaus koneita.
Tp


Ai nin ja mukavia reissuja. Tuo 2,8 on hyvä liikkeelle lähtijä, ainoa joka peitoaa, on kolmilitranen. Sikälikkin, ettei noilla litroilla enää kai saakkaan uutta. Mopoilla me sitä ajelemma tulevaisuessa
muokattu: 17.9.2020 06:26

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.