Boxer 2.8 Hdi käyntiongelma

Antti Salmela 16.09.2020 15:25

Seuravanlainen vika ilmaantui vuoden 2004 Boxeriin( =Ducato) reissunpäällä . Moottorin vikavalo syttyi ja käynti muuttui epätasaiseksi, aivan kuin kävisi välillä kolmella pytyllä ja veto hiipui. Ehtoolla puskaparkissa ollessa otin koneen päältä sen muovisen suojuksen irti ja hemputtelin suuttimiin meneviä piuhoja . Hetkeksi vika korjaantui mutta ilmaantui uudestaan seuraavana päivänä. Johtovika, liitinvika, suutinvika vai mikä?
Onneksi nilkuttaen pääsin kotiin eikä matka ollut pitkä.

Toivo Koistinen 16.09.2020 15:44

Jompikumpi. Meillä teki saman, ja korjaamo puhelimella neuvoi tuon konstin. Käytin testerissä, ja siellä se kertoi saman.
Neuvoivat ostaman liittimet uudet, ellei auta kun pikkusen purista liitimen leukaa tiukemmalle, ja putsaamaan litteäpäät. Se auttoi.
Ne johdot oli tarkoin mitoitetut, eli ei saanut oikeen retuuttaa.
Tp

Antti Salmela 16.09.2020 20:28

Kävin liittimet läpi ja eipä ollut johdoissa juurikaan työskentelyvaraa. Hiukan puristelin liittimiä lattapihdeillä ja ruiskuttelin xx-yy ainetta. Roklotti sen jälkeen ihan ok mutta pitääpä katsoa jatkossa kun reissu jatkuu...

Toivo Koistinen 17.09.2020 06:24

Käytä kulkiissa joskus testerissä, jotta vikakoodit purkavat, mitä se lienee. Jos vielä on näille vanhuksille niitä testaus koneita.
Tp


Ai nin ja mukavia reissuja. Tuo 2,8 on hyvä liikkeelle lähtijä, ainoa joka peitoaa, on kolmilitranen. Sikälikkin, ettei noilla litroilla enää kai saakkaan uutta. Mopoilla me sitä ajelemma tulevaisuessa
muokattu: 17.9.2020 06:26
Antti Salmela 27.09.2020 17:20

Vika ilmaantui uudestaan ja kävin merkkiliikkeesä tiedustelemassa ongelmaan ratkaisua. Ja eikös siitä riemu revennyt kun tiskin takaa tietsikkaansa tutkinut myyjä kertoi että liittimiä ei saa ja johtosarjakin maksaa painonsa kultaa. Ehkä jostain purkuautosta. Ihmettelin mokomaa kun näitä autojahan liikkuu Euroopassa pilvin pimein. En lannistunut vaan sukelsin netin syövereihin ja eikös sieltä löytynyt firma jonka valikoimasta ko. liittimiä löytyy (ja vieläpä kotimaasta). Tilasin varoiksi 8 kpl yht. 21€ postikuluineen. Se siitä merkkiliikkeen asiantuntemuksesta/palveluhalukkuudesta. Pitivät varmaan 15. vanhaa 120tkm km ajoneuvoa paalikelpoisena.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.