alpine X901D-DU navigaattori -USB portti ??

Vesa Merinen 04.04.2022 11:05

Moi.
yritin tuossa karttoja päivittää Alpineen mutta ohjeissa mainittua USB -porttia ei ollut missään esillä. epäilen että se on jäänyt asentamatta (auto : Carado 2017 ) . Voiko sellaisen USB portin asentaa jälkikäteen ja missä firmassa (pk seutu) ja mihin hintaan yleensä?

t.vesaM

Petteri Haverinen 04.04.2022 12:14

Katsos matkustajanpuolen kojelauden kylmälokero. Olisiko piuhanpää siellä?

Toivo Koistinen 04.04.2022 12:24

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=usb+porttiliitin+auton+tupakan+sytytin+paikkaan
Oisko noista apua.
Tp

Antero Virkkala 04.04.2022 12:26

Tilasin omaan autooni (Sunlight I68) Alpinen radion mallia X903D-DU2. Ks. kuva. Radion mukana tuli USB-jatkojohto, jonka molemmissa päissä on A-tyypin liittimet. Koirasliitin painetaan radion takaseinässä olevaan USB-A -naarasliittimeen ja johdon toisessa päässä oleva musta pistorasia, jossa on USB-A -naarasliitin, asennetaan sopivaan paikkaan (minulla kojelaudassa olevan Radio-kytkimen päällä). Minulle asennuksen teki Espoon Best-Caravan, josta auton ostin.

Minulla on muuten tuollainen USB-johto ylimääräisenä. Kuvasta ei näy, mutta 903D-mallin takaseinässä on 2 ottoliitäntää, yksi USB:lle ja toinen HDMI:lle. Radion mukana tuli kuitenkin johto vain USB:tä varten. Tilasin Amazon.de:stä vastaavan johdon, johon voi liittää sekä USB:n että HDMI:n, ja radion mukana tullut pelkkä USB-johto jäi tarpeettomaksi. 901D-mallissa ei näytä olevan HDMI-ottoa mutta USB on.

Johdon asennus jälkikäteen ei näytä kovin vaikealta. Alpinella on kymppi plussan arvoiset asennusohjeet. Yksi tai kaksi vähän erikoista työkalua kyllä tarvitaan, ensiksikin vetokoukku tuuletusritilöiden irrottamista varten. Ja toiseksi kokoa 2,5 oleva kuusiokoloavain. Näitä desimaalikokoja ei ole ihan kaikissa seteissä.

USB-liitäntää tarvitaan muuhunkin kuin karttojen päivittämiseen, nimittäin Android Auton (tai Carplayn) käyttämiseen. Ja jos saat Android Auton toimimaan, niin radion omilla kartoilla ei niin väliä olekaan.

Onko muuten tietoa, mistä Alpinen navigointi saa tiedon nopeusrajoituksista? Ovatko kiinteästi leivottuja karttoihin vai voiko niitä jotenkin ladata RDS:n kautta? Ostin oman autoni niin myöhään viime syksynä, että ehdimme vain kahdesti käymään mökillä Hankoniemellä. Varsinkin pienemmillä teillä radion nopeushälytykset olivat aivan hatusta vedettyjä. Kannattaisiko kartat päivittää silloin, kun kesärajoitukset ovat jo voimassa?

Liitetiedostot

20211008_141821.jpg

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.