Viro

Kari M Niemelä 24.09.2021 22:00

Oltiin viikko Virossa,kyllä on surkea katsella kun joka paikka on tyhjyyttä täynnä, leirintäalueet tänä vuonna saaneet noin 20 % tuloja mitä oli ennen koronaa ja se kyllä näkyi joka paikassa, ei turisteja, Konsessa muutamia suomalaisia, kylpylät tyhjäkäynnillä, ei ollut Virolaisilla ystävillä mielialat oikein korkealla, ymmärrän täysin kun näki livenä

Matti Koskinen 25.09.2021 11:23

tere ! Onpa harmi että jäi niin alavireinen kuva Virosta.Meillä täällä Eestissä on pikkuisen parempi,Konsen tyhjyyden voi ymmärtää siitä, että Suomalaiset caravaanarit matkustaa kotimaassa,niin myös eestiläiset, ei ne ainakaan konseen tule/mene Eestiläisten matkailautojen määrä on lisäänynyt runsaasti.
Suomalaisissa hotelleissa/kylpylöissa taitaa olla se sama juttu että tilaa on. Viro ei ole Tallina tai Pärnu vaan se ihan muualla, Eestissä ei ihan niin huonosti mene kun katsoo millaisilla autoilla ne ajaa ja kaupassa katsoo ostoskärrystä olevia ostoksia ja miten asuvat. Alavireisen porukan voi löytää kauppojen takapihalta. Olen asunut vuodesta 2004 Eestissä ja seuraan myös paikallista uutisointia , joten tunnen paikalliset olosuhteet erittäin hyvin - ei täällä niin surkeasti mene kuin "isoveli" suomalaiset sanovat - kuten eestiläiset suomalaisia nimittavät. Naula kummiin ja kaikkee kaunist!

Petteri Haverinen 25.09.2021 12:49

Virossa on nyt maksettu 1982 jälkeen syntyneille perityt eläkemaksu tileille, niin ehkä siitä seuraa hieman kulutusjuhlaa. Lisäksi firma voi liisata auton firman omistajan omaankäyttöön, vaikka firma ei juuri muuta tuottaiskaan. Siis paljon leasingautoja liikenteessä.
Suomalaiset reissaat kyllä jo muualla kuin Virossa, sillä tuo virolainen "tympeä, mutta ikävä asiakaspalveluasenne" taitaa jo monelle meistä riittää...

Seppo Salpakoski 25.09.2021 13:36

Olen minäkin muutaman kerran käynyt Eestissä ja olen samaa mieltä Tallinnan kuppiloiden asiakaspalvelusta ja siksi en ole moneen vuoteen autoani pysäyttänyt Tallinnassa.
Eesti on paljon muutakin ja asiakaspalvelu on muualla ollut aivan erilaista. Maaseudulla ajellessa ja pikkupaikoissa pysähdellessä olen tavannut vain iloisia, avuliaita ja avoimia ihmisiä. Samanlaista asennetta löytyy vielä Suomestakin kuten juuri ruskaretkellä saimme kokea, mitä pohjoisemmaksi menee sen paremmaksi muuttuu.
Eestin itsenäisyyttä olen seurannut mielenkiinnolla ja kehitys mitä naapurissa on tänä aikana tapahtunut on ollut huomattavaa. Onnittelut!

Kari Rautiainen 25.09.2021 14:53

Kehitys korjaa kyllä 50v neuvostoaikaa. Se edellinen 800v saksaa ja preussia näkyy vahvana, esim ruokakulttuurissa. Olihan Eesti ihan kulttuurimaa Hansoineen jo sillon kun suomalaiset roikku puissa vielä.

Veli-Pekka Merikallio 25.09.2021 15:23

Ei pahaa sanottavaa sen kummemmin Tallinnasta, Pärnusta kuin maaseudustakaan.

Tänäkin vuonna useita Viron reissuja ja aina yhtä antoisia.

Olen onnistunut saamaan muutamia tosi hyviä ystäviäkin sieltä, terveiset vain Avelle ja Imrelle ja Tiitille ja tere tulemast Jyväskylän mm-ralliin.

Pari viikkoa sitten oltiin Tallink Spassa lotraamassa. Hiljaista oli Tallinnan yöelämä ja ruokailupaikat väljiä, Hell Hunt Pikk-kadulla oli ainoa paikka, missä oli täysi tupa.

Itse en tuosta palvelusta niin piittaa, riittää,kun saan tilaamani palvelut kohtuu ajassa käyttööni, ei siinä mitään ylimääräistä krumeluuria tarvitse harjoittaa. Sapuskat syötäviksi, ostokset kaupoista, hotellin avainkortti käteen ja kylpylän portti auki, niillä pärjää ilman turhaa pokkurointia.

Petteri Haverinen 25.09.2021 15:54

Ei hyvä palvelu on mitään pokkurointia, vaan sitä että palveluja on tarjolla ilman, että pitää itse kysyä ja selvittää ja ei myöskään pieni hymy ole haitaksi asiakaspalvelutyössä. Hyvässä palvelussa myös palvelun hinta ja laatu kohtaavat...

Seppo Yliniemi 25.09.2021 17:42

Monessa paikassa Virossa palvelu niinkuin Suomessa ennen viinakaupassa.

Markku Hämäläinen 25.09.2021 18:39

Tuo virolaisten kieroutunut matkan toivotus hiukan hymyilyttää eli nael kummi, siis naula renkaaseen.
Minulla ei ole ollut koskaan ongelmia Virossa palvelun kanssa, johtuneeko minun tavasta yrittää sönkätä paikallista kieltä.
Neuvostoviron aikaan taas markka sai kumartamaan.

Kari M Niemelä 25.09.2021 21:32

Kun Tallinan jättää taakseen niin palvelu Virossa on aina ollut hyvää kunhan vain itse annat sille ainekset, nytkin käytiin syömässä ravintoloissa ja palvelu oli ihan huippua joka paikassa mutta sitten tähän turistien puuttumiseen, esim. taxin saanti vaikeaa kun ei ole asiakkaita, ennen koronaa taxin sai aika helposti nyt ei kaiketi lopettaneet kun ei ole kyytitettäviä, en tiedä. Koskinen kommentoi että ei mene huonosti kun katsoo millaisilla autoilla ajellaan ja kaupan ostoskärryjä, totta tämäkin mutta jos tulosi on matkailualalla Virossa niin kyllä pakosta pitää päätä kynsiä pystyykö pitämään kaiken kasassa kun yritys ei tuota enää niin kuin 5 v sitten


Veli-Pekka Merikallio 26.09.2021 14:25

Ei ollut pari viikkoa sitten taksin saanti vaikeaa, käytimme todella kätevää Boltin appia ja auto oli viidessä minuutissa paikalla. Kätevä sovellus, matkan hinta etukäteen tiedossa (muutama euro aina reissu kaupunkialueella) ja saapuvaa autoa voit seurata puhelimesi kartalla. Juteltiin noiden Boltin suhareiden kanssa ja kaikki totesivat isojen firmojen taksikuskien olevan melko katkeria Boltille sen syödessä vähäisetkin ajonsa.

Markku Hämäläinen 27.09.2021 22:52

Minä olen myös käyttänyt Virossa Boltia, vaikka Suomessa ei tulisi mieleekään käyttää Uberia.
Tuon Boltin hinnat ovat niin pienet, ettei sillä päätoiminen tule toimeen.
Esim Karlovan sataman parkista Tarton keskustaan maksoi n. 3 €


Matka on n. 3 km
muokattu: 27.9.2021 22:54
Petri Ahonen 28.09.2021 21:44
Seppo Salpakoski

Olen minäkin muutaman kerran käynyt Eestissä ja olen samaa mieltä Tallinnan kuppiloiden asiakaspalvelusta ja siksi en ole moneen vuoteen autoani pysäyttänyt Tallinnassa.
Eesti on paljon muutakin ja asiakaspalvelu on muualla ollut aivan erilaista. Maaseudulla ajellessa ja pikkupaikoissa pysähdellessä olen tavannut vain iloisia, avuliaita ja avoimia ihmisiä. Samanlaista asennetta löytyy vielä Suomestakin kuten juuri ruskaretkellä saimme kokea, mitä pohjoisemmaksi menee sen paremmaksi muuttuu.
Eestin itsenäisyyttä olen seurannut mielenkiinnolla ja kehitys mitä naapurissa on tänä aikana tapahtunut on ollut huomattavaa. Onnittelut!

Tuota "asiakaspalvelua" pohtiessa tullee mieleen myös sellainen katsantokanta kuin, millaisia kokemuksia suomalaiset asiakkaat ovat reissuillaan tarjoilijoille suoneet. Veikkaanpa, ettei aina niin hyvin käyttäytyviä... niin metsä vastaa kuin sinne huutaa. On toki totta, että "itä-Suomessa" ei ystävällinen käytös ole geeneissä, vaan kansa on ylpeää, tämä tapa on ehkä "tarttunut" myös Eestiläisiin?

Veli-Pekka Merikallio 29.09.2021 15:22

Seppo S ei oman kertomansa mukaan ole moneen vuoteen pysähtynyt Tallinnassa ja siitä huolimatta hänellä on varma tieto palvelun tasosta heidän kuppiloissaan. Melkoista yleistämistä, niin kuin kaikki Tallinnan kuppilat olisivat palveluiltaan ala-arvoisia.

Voin kokemusasiantuntijana sanoa, että palvelua on laidasta laitaan ja oma pärstävärkkikin vaikuttaa asiaan, iloinen ja avoin ihminen saa vastaavaa palvelua. Onko sulta muutoin Seppo jäänyt jokin kahvikupponen saamatta?

Jaana Nyström 30.09.2021 14:41

Ollaan käyty kolmen viikon golfreissuilla matkailuautolla nyt pari kesää Virossa.
Aivan ihana maa, hyvät fasiliteetit, kaupat, ruoat ja golfkentät sekä kämppärit, varsinkin @SolarCamping Pärnussa.
Näkee milloin joku on venäläisperäinen eli silloin asiakaspalvelu ei vastaa meidän suomalaisten odotuksia.
Mutta miksi pitäisi?
ME olemme vieraita HEIDÄN maassaan.

Matkailu #Viro #Karavaanari

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.