#Ruskaretki Lappiin 2021|jakso 14|Olderfjord-Laksev-Ifjord|Tunturiin yöksi puskaparkkiin.

Jari Siltala 26.11.2021 07:23

Norja ei jätä katsojaa kylmäksi tässäkään jaksossa.Porsangin vuonoa seuraten ajamme Lemmijoen kautta huikeiden maisemien siivittämänä kohti Pykeijaa ,vaan kuinka ollakkaan päivä loppui kesken ja päädymme lopulta tunturiin yöksi puskaparkkiin .Videolla nähdään erinomaisia taukopaikkoja.Paljon infoa ,osoitteita sekä GPS-kordinaatteja matkailijoille avuksi tuleville Norjan matkoille.
https://www.youtube.com/watch?v=x8c037Lev6g&t=307s

Juhani Backman 26.11.2021 10:39

Upeat oli maisemat ja tie tuttu eka kerta 70 luvulla ajeltu teltta matkassa yövytiin ifordissa, pykeja on ensi vuoden suunnitelmissa kun ei oo tullu käytyä, joskus lenkki on heitetty Kirkkoniemessä sevettijärven kautta pois ajeltu,kiitti upeista maisemista ja puska vinkeistä, uusia näkemättömiä maisemia odotellessa.

Tapani Pokkinen 26.11.2021 11:17

Ylen tutuissa maisemissa taasen kuljitte. Lakselvissa olisi ollut oiva puskaparkki, kuin hyvä kalapaikka, siinä sillan jälkeen heti oik, ennen kylää. Vanhan sillan paikka, hiekkakenttää puskien välissä ja paras lohenotti siinä mutkassa, vanhan sillan yläpuolella.
Adamssin sillan kupeessa, juuri ennen siltaa on pisto näköalapaikalle mistä löytyy penkkiryhmiä. Tuosta lähtee vanha tie hienolle, entiselle leirikentälle missä ennen aina pidettiin pitempää leiriä, tunturireissujen välillä.
Nykyisin se tie on suljettu kivin ja alue on rauhotettu. Tietä hieman eteenpäin ja käännös vas kohden kallioita. Polku laskee pohjukkaan missä oiva uimalampi. Rinteen kätkössä hiekkapohjainen lampi joka matalana lämpiää aurinkoisena päivänä hyvinkin uimalämpöiseksi.
Sen lammen rannassa oli ennen kiinteä kivikiuas. Itse telttasauna säilytettiin talvisin Edvinin lampolassa.
Alueella kalaisia rautujärviä, eikä vähäisin se Pelkkajärvi niemessä.
Vaikka maisemat menettelevät autonkin ikkunasta niin paras luonto on ulkona.
Kiitos videosta muistojen maisemiin.

Jari Siltala 27.11.2021 00:03

Moro Juhani B.vahva suositus Pykeijaan tutustumiseen.10.12 klo 7 kanavallani julkaisu Pykeijasta.

Jari Siltala 27.11.2021 00:05

Tapani P.kiitos.Melkoinen kattaus Norjan matkailun noviisille.Seuraavalla kerralla tuossa oli hyvää tietoa meille ja varmaan muille aiheesta kiinnostuneille.

Tapani Pokkinen 27.11.2021 16:39

Jari. S
Muutoin se järvi oik mikä oli videossa heti sen Adamssin putouksen jälkeen. Siinä oltiin joskus 80- luvun puolivälissä pilkkireisussa ja otettiin autoon juomavettä. Kaveri pudotti kokeeksi pilkin ja tuntui ettei siima kelalla riitä, järvi tuntui pohjattomalta kaivolta, vaikka on pieni ja ihan tien vieressä. Ja kas siima alkoi elämään, kalahan siellä potki. Hämästykseksi nousi noin 1.5kg rautu, komia. Paha vain kun kala oli sisältä aivan matoja täynnään.
Se ystävämme Edinvin asui siinä liki toisella puolen, harmaa mineriittipintainen talo meren puolella ja lampola siinä pihalla.
Adamselvan sillan puomi avataan aina heinäkuun puolessavälin ja sillä tunturitiellä on monia rautujärviä.
Tie sinne kääntyy vähän ennen siltaa, tullessa Kyneesin kylältä, siis Lakselvan, Pyssyjoen suunnasta.
Ja siinä putouksen allakin pyörii syksyllä plinkki, merirautu vaikkei se siitä pysty ikinä nousemaan. Toinen oiva kalapaikka on lahdekkeessa noin reilu 500m vas puolen ns ankkurilahti. Syvempi ranta ja siinä viihtyy jostain syystä meritaimen ihan rantavedessä. Syvemmältä sitten mm turskaa ja pinnnassa kelaten seitä.

Toivo Koistinen 28.11.2021 08:29

Kahtelin toisen kertaan, elikä on tämä videomatkailu hienoo hommaa. istuskele kotosalla, ja ajele omaa tahtia. Nappia painaa, nin maisema pysähtyy.
Tuosta matkakiireestä josta vähän puhuitte. Se on kumma, vaikak elakkeella meilläkin on aikaa niin tahtoo..
telttaperävaunu aikaan nuorna, oltin Kukolasa, ja tuli pariskunta siihen henkilöautolla, niinkun mekin.
Puhelivat ajaneensa etelästä, ja Nuorgamin kautta Norjaan, ja Tullensa lännestä pois, eikä siihen ollu kulunut kun muutamia päiviä, että miten ihmeessä semmosella kerkii.
Kun sitten mekin ollaan menty Norjaan, vaikka, niin vaikka ajelee hisssuksen, pysähtele, kahtele kaffittelee, ja nokallisetkin nykäsee.
Huomaa, että kyllä sinä taas muutama sata kilometriä kuluki tietä alta. Sekin, kun aamusella tahtoo vanhan kuskin sisäinen kukko laulaa kuuden kulmilla, ja siinä lähet hissuttelemaan, niin iltasella ollaan kaukana.
Tp

Jari Siltala 28.11.2021 11:53

Tapani P.Kyllä kalamiesten pitäisi näistä sinun jutuista ammentaa kaikki tieto itselleen.Itsekkin harrastin vetouistelua viitisentoista vuotta,vaan aikansa kutakin .Joku kyllästyminenhän siinä tuli ,ehkäpä siksi kun lähes samoja paikkoja kierreltiin vuodesta toiseen.Nyt minulla UL-kela ja siinä 0,16 mm punottusiima .Vapa semmonen vähän reilun metrin nysä.Sitä joskus olen viskellyt aikani kuluksi enemmänkin.Toki jokunen kalakin on tullut muttei mitään kehukaloja.Tuonne Norjaan on otettava aikaa ja kalavehkeet matkaan ensi kerralla.

Jari Siltala 28.11.2021 11:55

Toivo K.videomatkailun ehdottomiin hyviin puoliin voidaan lukea edullisuus ja kuten sanoit voi välillä seisahtua ja ottaa pienet tirsat niin on taas pirtsakkana "tien"päällä kohti uusia seikkailuja.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.