#Ruskaretki Lappiin 2021|jakso 13|Nordkapp Norja|Matkamökillä ulkomailla

Jari Siltala 19.11.2021 07:19

Tule mukaan ja matkaan tässä jaksossa13 tutustumme tähän monille mystiseen Nordkappiin joka on pohjoisin kolkka euroopaassa mihin pääsee perille asti omalla autolla maanteitse.Piipahdamme päärakennuksen sisällä tutustumassa Nordkappia esittelevää nonstop näytökseen,missä näytetään pohjoisen ihmisten elämää menneiltä vuosikymmeniltä.Yövyimme myös matkaparkissa alueella ja saimme nähdä siellä upean auringonlaskun Nordkappin jyrkänteeltä.Pienet maistiaiset näimme myös revontulista.https://www.youtube.com/watch?v=qT08XdgOmVI&t=929s

Juhani Backman 19.11.2021 10:20

Kyllä on mahtavat maisemat ja kyllä on ajeltava sinne nordkappiin kun tää "horona" helpottaa jos helpottaa ,vaikka ei se hetkauta kun omissa oloissaan pysyttelee, uutta jaksoa odotellessa kiitos maisemista .

Jari Siltala 19.11.2021 10:39

Kiitos Juhani.Nordkappi on nähtävä kyllä ainakin kerran.Sää kannattaa varmistaa että on hyvä sinne matkatessa.

Toivo Koistinen 21.11.2021 12:17

Liekkö vielä siellä Nokappin jyrkänteen alla se Arto Paasilinnan romaanissa Hurmaava joukkoitsemurha kertoma linja-auto, jonka eräs itsemurhaaja ajoi sinne, tosin itse pelastuen.
Kulunuthan tämä on sanonta, mutta kyllä maailma on kaunis, ja mukava oli taas katella tämäkin tuotosm, eli kiitos siittä.
Kun joskus ajeletta, niin käykääkä Gamvikissa, ja Meehamisa. Kaunis n reitti sinne. Siellähän on muitakin kyliä.
Toinen paikka Vesisaaren ohi Hamnigbergiin. Sinne matka menee tietä paholaisen perunamaan kautta.
Hienoa on.
Tp

Jari Siltala 24.11.2021 07:43

Toivo ,taidettiin mennä tuosta Gamvikin ohi .Olikohan se tie mikä on valittu hijattain vuoden tieksi Norjassa mitä ajeltiin.

Toivo Koistinen 24.11.2021 12:07

Kun ajoitta palatesssa Nordkappista, ja sitten itään, tulitta Ilfjordiin, josta vasempaan käntyy tie Meehamiin, ja jatkuu Gamvikiin. Sanoin väärän järjestyksen, kun puhuin Gamvikista. Nimittäin se taita opastus neuvoa Meehamin.
Eteenpäinhän menee sitten tie Varangin vuonon kärkeen josta pääsee Nuorgamin.
Varangin vuonon Pohjospuolelta ohi Vesisaaren, menee sitten tie ohi Vuoreijan saaren, jonne menee tunneli meren alta, ja on Norjan itäisin paikka,, ja Hamnigberkiin, joka kannattaa käydä katsomassa.
matkalla Hamnigberkin on vanha hautausmaa vasemmalla
Tp

Jari Siltala 26.11.2021 07:24

Tänään 26.11 Toivo ajelemme Ifjordiin tunturiin puskaparkkiin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.