Reissun päällä koronan jälkeen (?)

Kauko Keränen 19.11.2021 22:47

Niimpäs tekeekin, nyt huomasin kun nappaa kuvasta sen saa suurennettua. Ei näitä hienouksia älyä kun niin harvoin täällä katselee.

Timo Haapanen 23.11.2021 18:27

Reissun paluumatka ( paluu? mistähän olemme palaamassa...) on edennyt Saksan Rotenburg ob der Tauberiin.

Ranskassa olimme neljä yötä ja tutustuimme kolmeen kivaan kaupunkiin, Montelimar, Bourg-en-Bresse ja Besançon. Jokaisessa ilmainen Stellplatz kävelymatkan päässä keskustasta. Suunnilleen 10 000 askelta kaikissa ja vanhat keskustat tuli koettua.

Ranskassa kului kaikkiaan 15 yötä koko reissun aikana. Tykätään Ranskan touhusta ja sapuskasta. Tiemaksuja ei maksettu ollenkaan

@timppa

Liitetiedostot

1637511837310.jpg
Kaj Nyyssönen 23.11.2021 19:11

Tänään minuun otettiin yhteyttä Aurinkorannikolta koska siellä Suomalaiset olivat levittäneet sellaista huhua että Portugalin raja olisi suljettu ja täällä olisi kovat rajoitukset voimassa.

Kumpikaan huhuista ei pidä paikkaansa.

Kaj Nyyssönen

Sune Björklund 23.11.2021 20:20

Reilu kolme viikkoa oltiin Algarvessa. Tänään tultiin takaisin Espanjaan. Nyt ilmaisella matkaparkissa La Puebla de Cazallassa. Sähkö, vesi, vessa, suihku siis ilmaista! Huomenna jatketaan Ardalekselle.

Timo Haapanen 23.11.2021 21:07

Joo se on muuten hyvä mutta kaupunki on melko kuollut. Hyvä palvelu kaupungilta mutta ainakaan me ei sieltä ostettu mitään koska ei ollut myytävää. Platzi on kokonaan betonivalua ja joka parselassa vesi+ viemäri. Vaikka kaikki tarjotaan ilmaiseksi oli suihku sotkettu papereilla ja tyhjillä shampoopulloilla. Siivosin koko kopin. @timppa

Sune Björklund 26.11.2021 09:41

Kävimme Caminito del Reyn vaellusreittiä kokemassa, huikeat maisemat!
Tein siitä lyhyen videon.

https://youtu.be/B9NKtT3aBDs

Petteri Haverinen 26.11.2021 17:29

Ette kai Timppa ole vielä palaamassa? Näin mietin, jos olette jo Saksassa?
Viron karavansivusto lähetti viestiä, jossa käsittääksi sanottiin, etta Puolaan 1.12 tulee tiemaksu myös alle 3500 kg kalustolle?

Timo Haapanen 26.11.2021 18:41

Ollaan Saksassa. Salzwedelissä platzilla. Tulimme 200 km. edellisestä kylästä. Sinne jäi 7000 askelta.

Ajelin Saksassakin motareita vältellen. Vitostietä menimme n. 150 km. ja vastaantulijoiden kaistalla oli kolari, rekkajonoa mittasin 45 km. Herkässä on matkan pysähtyminen.

Maanataiaamuna Travesta paattiin ja tiistaina kotona.

@timppa

Liitetiedostot

1637941802086.jpg
Petteri Haverinen 26.11.2021 20:08

Eikös nyt vapaaherrana (eläkeläisenä) olisi kivempaa viettää talvi Espanja/Portugali?

Timo Haapanen 27.11.2021 16:15

Talvi on ihan hyvä kunhan se tulee. Pakkanen ja aurinko kelpaa, marraskuu ei. Huhtikuun alussa Unkariin ja siihen suuntaan. Tulin muuten lautalla Elben yli Hampurin itäpuolelta. Cittissä istuskelen.@timppa

Petteri Haverinen 27.11.2021 18:39

Citistä vajaan kilsan verran eteenpäin on vanha kauppakeskus rewecenter, ihan loistava kiinalainen ravintola ja takapihan huoltiksella saa tankkipullon täyteen.
Huhtikuulle on menkin ostettu Finnlinesiltä paikat, ehkä Unkari, jos siellä on silloin lämpöä…

Timo Haapanen 30.11.2021 18:11

Kotona ollaan ja yli 50 eri yöpaikan reissu on ohi. Tekniikkapuolelta keittön hana lakkasi antamasta kuumaa vettä ja Truman lämppäri alkoi vikuttamaan häiriömerkkiä. Korttivika varmaankin. Muuten kaikki toimi hyvin.

Kuvissa Elben lautta Hampurin itäpuolelta. Lautta oli aivan linjalla kun Salzwedelistä Lübeckiin ajoimme.
https://goo.gl/maps/AvXgi7LkjJzF2xMu5

@timppa

Jaakko Leino 30.11.2021 21:06

Oletko Timppa laskenut jo paljonko meni kaasua matkalla kun lämppäri oli kai päällä koko ajan.

Timo Haapanen 30.11.2021 23:00

Suunnilleen 150 litraa eli n. 75 kiloa mikä tarkoittaa n. 7 pulloa. Aivan sama kulutus mikä on ollut edellisilläkin syysreissuilla. Pullollinen riittää keskimäärin10 päivää. Sähköä ei ostettu kertaakaan. Rahassa kaasunkäyttö tekee n. 1,5 euroa vuorokaudessa.

Yhdistelmä jossa on panelit ja tankkipullo toimii meidän käytössä erinomaisesti. Mikrouunia ja telkkaria illalla sisävalojen lisäksi, lämppäri yöllä ja aamulla kahvinkeittimellä kahvit. Kahvin jälkeen katsellaan kuinka ampeerit nousevat auringon kera.

Etelän lämmössä loka- marraskuussa tarvitaan lämmitystä yhdeksässä yössä kymmenestä. Päivällä joka luukku auki herkeämättömän auringon alla. Meidän 2,5 kk:n matkan aikana satoi yhden viikonlopun ja juuri sinä viikonloppuna ei lämmitystä tarvittu, pilvessä oleva taivas ei päästänyt lämpöä karkaamaan.

@timppa

Petteri Haverinen 01.12.2021 08:35

Oliko teillä yöaikaan mitään peittoa keulassa?

Oletko muuten huomannut, että ehkä koko ketjunotsikko vähän optimistinen, sillä tauti jyllää edelleen...

Timo Haapanen 01.12.2021 09:57

Illalla rapiat 20° ja nukkumaan mennessä laitan Trumaan 19°. Siinä se sitten suhisee hiljalleen, pitää aivan tasaisesti pyydetyn lämmön.

Onhan mulla kysymysmerkki otsikossa:))

@timppa

Kaj Nyyssönen 01.12.2021 13:35

Lauantaina lennämme Helsinkiin. Vaihdamme kolmeksi viikoksi päivälämpötilan +19 Suomen - 7. Sitten palaamme takaisin Portugaliin.

Jukka Rajamäki 01.12.2021 20:42

Joskus aikaisemmin jo kirjoitin, että työelämässä ollessa lomalla ja reissussa oli kiire päästä arjan rutiineista pois. Nyt on toisin. Arjen rutiinit ovat tärkeitä. Tässä yhtenä päivänä poikkesimme rutiineista ja tein varsinaisen aterian jo iltapäivällä kun muulloin aina jo pimeän laskeuduttua. Lisäksi käytimme reissukoiraamme Dania >11v ruokailun jälkeen "epänormaaliin aikaan" ulkona. Ja sitten alkoi show. Dani on tottunut saamaan ilta omenan viimeisen iltalenkin jälkeen l. klo 20 jälkeen. Se ei meinannut millään uskoa ettei joilä ole omeanan aika. Lakkasi osoittamasta mieltään vasta normaalin viimeisen iltalenkin jälkeen kun sai omenansa.

Timo Haapanen 06.12.2021 17:38

Google lähetti marraskuun aikajanan (kuva ) Jana on meidän matkan kotiin suuntautuva osuus. Homma meni kuten piti, 55 kaupunkia joista 46 uutta. Kaikissa uusissa ei tietenkään jalkauduttu, mutta aika monessa kyllä jalkauduttiin jos kävelymatkan etäisyydellä oli Stellplatz.

Ei lopu katsottava euroopasta vaanarilta.

@timppa

Jukka Rajamäki 03.01.2022 13:28

Tämän vuoden reissusta tuli monessakin mielessä erilainen mitä ennakkoon olimme kaavailleet. Korona keväänä 2020 integroitu auto vaihtui retkeilyautoon jolla ehdimme ajaa kotimaassa yli 30 000km ennen matkalle lähtöä. Nyt lähdimme matkalle vasta marraskuun alussa, reilua kuukautta myöhemmin kuin aikaisemmille matkoille. Koronan jälkeen odotukset matkan suhteen olivat positiiviset joskin hieman jännitti kuinka koronatilanne Euroopassa kehittyy.
Menomatkalla Saksassa yöllä oli jo pakkasta eikä lämpö päivisinkään jaksanut nousta kymmeneen asteeseen. Ranskaan siirryttäessä laitoimme navigaattoriin asetuksen ”vältä maksuteitä” mikä tarkoitti sitten ajelua kapeita teitä läpi pikkukylien. Viimeisen yön Ranskassa vietimme lähellä Espanjan rajaa josta sitten ajoimme suoraan Torre la Saliin jossa sitten olikin jo lähes kesäisen lämmintä.
Seuraavaksi ajelimme muutaman kymmenen kilometriä takaisin päin Alsala de Xivertiin. Muuten hyvä paikka mutta kaninmetsästäjät ammuskelivat alueen ympärillä aamusta iltaan paitsi silloin kun kova tuuli esti metsästyksen. Paukkuarka koiramme Danin +11v käytös muuttui ja sitä oli aika ajoin vaikea saada lenkille alueen ulkopuolelle.
Seuraavaksi siirryimme Crevillentiin siellä aamuisen kaninmetsästäjien paukkeen lisäksi leijaili melko kitkerä savu kulotuksista ja palmunlehvien polttamisista. Dani yhdisti varmaan paukkeen ja savun jotenkin ilotulitteisiin eikä muutamaan kertaan suostunut lähtemään auton vierestä minnekään vaan laittoi nelitassujarrut päälle. Niinäkin kertoina kun sen sai houkuteltua pitemmille kävelylenkille siitä näki kuinka jännittynyt se koko ajan oli ja pienikin odottamaton kovempi ääni laukaisi sen pelkoreaktion.
Meillä oli tarkoitus olla Crevillentissä vuoden vaihteen yli ja jatkaa matkaa vielä muutamia satoja kilometrejä kohti etelää ennen kääntymistä kotimatkalle. Kun Dani ei enää viihtynyt reissussa niin päätettiin kääntyä suunniteltua aikaisemmin kohti kotia. Saimme vaihdettua Finnlinesin laivaliput 29.12. lähdölle, emme tosin saman tasoiseen hyttiin jonka olimme aikaisemmin varanneet. Jos olisimme halunneet saman hytin, olisi paluu mennyt tammikuun puoleenväliin, ehkä ylikin. Nytkin meillä oli yllin kyllin aikaa paluumatkaa varten.
Paluumatkalla poikkesimme vielä muutamiksi päiviksi Torre la Saliin, siitä Ranskan läpi kolmena ajopäivänä Saksaan lähelle Mannheimia jossa vietimme Joulun. Täällä Dani käyttäytyi jo melko normaalisti ja päivittäiset lenkit onnistuivat hyvin. Meillä oli tarkoitus ajaa Tapanina Soltauhun mutta kun Joulupäivänä sataa tihkutti vettä ja Soltaussa oli pikku pakkanen ja aurinkoista niin päätimmekin lähteä tienpäälle. Alueen vastaanotosta saimme vielä tiedon, että Joulupäivänä olisi liikenne paljon rauhallisempaa kuin mitä se olisi Tapanina. Tosin meidän lähtömme venyi yli klo kymmenen mutta navigaattorin mukaan olisimme perillä hieman klo 15 jälkeen.
Emme ehtineet päästä kunnolla edes ajamisen makuun kun eteen tuli stau. Hetken kuluttua kolmikaistaiselle moottoritielle syntyneelle pelastuskäytävään ajoi poliisiauto, hetkeä myöhemmin paloautoja ja ambulanssi ja lisää paloautoja sekä hinausauto. Onnettomuus oli juuri tapahtunut ja olimme onneksi vain parin kilometrin päässä onnettomuuspaikasta ja silti meillä kului aikaa tähän matkaan reilu tunti. Matkalle sattui vielä toinen lyhytkestoisempi stau ja pitkiä tietyö alueita joissa nopeusrajoitukset olivat joko 60 km/h tai 80km/h. Matkalla lähtiessä alkanut vesisade muuttui lumisateeksi mikä vielä hidasti ajamista. Vaikka aura-autoja liikkui taajaan, niin silti varsinkin kolmas kaista oli usein ajokelvottomassa kunnossa ja ruuhkia syntyi vaikka rekkaliikennettä ei käytännössä ollut ollenkaan. Ja voi mahdoton sitä suolan määrää, minkä aura-autot levittivät. Enpä ole koskaan aikaisemmin ollut vastaavassa suolakylvyssä. Kun tie Hannoverin yläpuolella muuttui kuivaksi, se oli aivan saven harmaan suolakerroksen peitossa.
Vasta pimeän laskeuduttua ehdimme määränpäähämme Soltauhun, kaksi tuntia myöhemmin kuin lähtiessä oletimme.
Maanantaina käytimme Danin paikallisessa pienelänklinikalla saamassa ekinokokkilääkityksen. Hyvä palvelu eikä maksanut paljon, vain 3,62€ kun meillä oli oma lääke mukana. Soltaussa Dani oli käyttäytynyt jo normaalisti, jopa myllännyt lumessa oli sen aistit herkässä. Eläinlääkäristä palatessa ohi ajanut kuorma-auto kolautti viemärinkantta ja muuta ei tarvittu laukaisemaan pelkoreaktiota.
Tiistaina ajelimme Travemündeen. Liikenne sujui jouhevasti rekkaliikenteestä huolimatta, edes Hampurin kohdalla ei liikenne juurikaan hidastunut.
Laivaan pääsyä satamassa oli odottamassa kymmeniä henkilöautoja ja vain muutama matkailuajoneuvo ja pari korkeampaa kuuta ajoneuvoa. Yöllä ajoimme laivaan. Yllätykseksemme meitä ei ajatettukaan 7 kannelle henkilöautojen perässä vaan viitoselle rekkojen perään.
Laiva oli yllättävän täynnä matkustajia joista huomattava osa lapsiperheitä.
Vuosaaressa pääsimme melko nopeasti laivasta ulos. Hetken aikaa jouduimme odottamaan johtoautoa joka toi laivasta linja-auton jonka perään meidät ohjattiin. Satamassa minulta katsottiin ajokortti ja Danilta passi jonka jälkeen ajoimme korona tarkastukseen. Näytimme puhelimesta koronarokotustodistuksen ja meiltä katsottiin passit. Kaikkiaan nämä toimenpiteet veivät vain vajaa parikymmentä minuuttia. Nyt saattoi olla onni, että emme olleet henkilöautojen kanssa samalla kannella.
Ei tuo korona pahemmin haitannut matkantekoa. Parissa paikassa korona todistusta kysyttiin ja parissa paikassa myös katsottiin. Kaupoissa ja yhteisissä tiloissa käytettiin hengityssuojaimia ja joissain tiloissa oli henkilömäärä rajoituksia, ei sen kummempaa.
Mitä Daniin tulee, niin olimme huomanneet sen käytöksen muuttuneen jännittyneemmäksi jo ennen pahoja pelkoreaktioita ja puhuneet, että tämä on varmaan sen viimeinen varsinainen ulkomaan reissu. Ehtihän se käydä meidän kanssa 25 eri valtiossa. Ikääkin sillä on jo +11v ja rodun elinaika ennuste on 12 -15 vuotta. Eihän se maailma minnekään muutamassa vuodessa karkaa, pääasia, että jaksaa meitä vielä ulkoiluttaa useamman vuoden.

Timo Haapanen 03.01.2022 16:14

Kotimatka keskellä talvea on tietysti sellainen ettei paljoa viitsi jäädä paikkoja katselemaan, mutta parempaan vuodenaikaan myös Saksassa on kiva ajella muita kuin isoja motareita. Hyviä teitä riittää joka puolelle vaikka kuinka.

Nyt marras-joulukuun vaihteessa ajoimme Saksassa n. 160 km. isoa kutos motaria. Vastaantulevien kaistalla oli pieni kolari ja stau oli 45 km. Se on päivä siinä jos hännille sattuu jäämään. Sekin jumi näytti siltä että autoja kuitenkin siirrettiin välillä joten ei oikein voi parkkiin jäädä.

Iso stau ei tietenkään osu kohdalle kovin usein mutta kyllä ykköstiellä on seisty monta kertaa tunti- pari. Sinne en enää mene.

Taisi olla 2017 syksyllä kun suolasuihkussa tulimme kotiin, en huomannut laittaa jääkaapin alasuojaa paikoilleen ja seuraavana keväänä oli kaapin poltin hapettunut täysin palasiksi. Kyseessä uuden mallin poltin jossa on poikittaiset ritilät. Kaappi kävi ajaessa 12 voltilla eikä liekki putsannut suolaa polttimesta.

@timppa

Tapani Pokkinen 03.01.2022 17:10

Katsokaahan peiliin ja ostakaa hamekangas te nilettäjät jotka minua aiemmin koronalingoksi kutsuitte kun ruotsin metsissä, järvillä ja joilla kuljin.
Samaa voin toivottaa niillekin jotka vaikka tuolla Lapissa nyt reissaavat, siellä muun 150.000 ulkomaalaisen jouluturistin seassa.
Siis Missä luuraa se hirmuinen koronakuolleisuus, oikein räjähtävä eksponentiaalinen nousu?

Markku Hämäläinen 03.01.2022 18:15

koronavirus tilastot https://g.co/kgs/SNtBcD

Petteri Haverinen 03.01.2022 18:35
Tapani Pokkinen

Katsokaahan peiliin ja ostakaa hamekangas te nilettäjät jotka minua aiemmin koronalingoksi kutsuitte kun ruotsin metsissä, järvillä ja joilla kuljin.
Samaa voin toivottaa niillekin jotka vaikka tuolla Lapissa nyt reissaavat, siellä muun 150.000 ulkomaalaisen jouluturistin seassa.
Siis Missä luuraa se hirmuinen koronakuolleisuus, oikein räjähtävä eksponentiaalinen nousu?

Kyllä kahden rokotteen jälkeen on voinut hyvin matkustaa.

Suomi on pärjännyt erittäin hyvin, mutta osaat varmaakin itse katsoa mitä on ollut kuolleisuus tähän tautiin.
Katso vaikka täältä;

https://news.google.com/covid19/map?hl=fi&mid=%2Fm%2F02vzc&state=1

Timo Haapanen 03.01.2022 19:31
Tapani Pokkinen

Katsokaahan peiliin ja ostakaa hamekangas te nilettäjät jotka minua aiemmin koronalingoksi kutsuitte kun ruotsin metsissä, järvillä ja joilla kuljin.
Samaa voin toivottaa niillekin jotka vaikka tuolla Lapissa nyt reissaavat, siellä muun 150.000 ulkomaalaisen jouluturistin seassa.
Siis Missä luuraa se hirmuinen koronakuolleisuus, oikein räjähtävä eksponentiaalinen nousu?

Olet edelleen linko ellet ole ottanut rokotetta kuten olet useaan kertaan kirjoittanut. Rokottamattomat pilaavat koko homman.

Kuolleisuudesta on aivan turha puhua nyt kun rokotetut eivät juurikaan kuole. Lisäksi meillä on aivan erilainen tauti nyt liikkeellä.

Tämän ihmeellisen purkauksesi jälkeen voit lopettaa tässä keskustelussa kirjoittamisen. Avaa oma koronakeskustelu.

@timppa

Kari Rautiainen 03.01.2022 19:58

Lähen viikon päästä ajelemaan kohti välimerta. Kolme rokotusta saatu ja jos ei minusta jatkossa mitään kuulu niin se on koronakuolema iskeny. Jos taas jostain kumman syystä selviän hengissä reissusta niin raportoin sitte.

Markku Hämäläinen 03.01.2022 20:56

Ruotsissa on kuollut koronaan yli 15300 ihmistä.
Tämä myös tiedoksi hatuttomalle.

Esa Ojala 12.01.2022 10:50

Onko Jukka Rajamäki kuulolla??
Missä eläinklinikalla Soltaussa käytitte koiraanne?

Timo Haapanen 12.01.2022 12:18

Siellä on aika monta paikkaa.
https://goo.gl/maps/r7guX22SETyRwcJ28

Lübeckissä on myös monta
https://goo.gl/maps/MGEubS4UcRZGahss5

Tuttavat ovat käyneet Lübeckissä tuolla
https://www.tierarzt-heinrich.de/ Mutta sinne pitää soittaa ensin.

@timppa

Hannu Kivioja 12.01.2022 12:59

Jukasta en tiedä, mutta me olemme käyneet aina "Tierklinik Munster" nimistä eläinlääkäriasemaa.
Soltausta n. 20 km itään. Ystävällinen hyvä paikka. 52.997429, 10.089778.

Esa Ojala 12.01.2022 13:45

Me olemme käyneet Travemundessa eläinlääkärissä, helppo sijainti.

Tierarztpraxis am Dreilingsberg
+49 4502 2311
https://maps.app.goo.gl/oXkDGN6Hr9vigLUa9

Tuon hinnan takia kiinnosti...

Jukka Rajamäki 13.01.2022 14:29
Esa Ojala

Onko Jukka Rajamäki kuulolla??
Missä eläinklinikalla Soltaussa käytitte koiraanne?

Olimme Soltaussa Röders Parkissa ja siitä lyhyen kävelymatkan päässä on Klaintierpraxis Soltau Dr med.vat Dagmar Röders & Yvonne Langas, siksi valitsimme sen. Useimmin ollaan käyty Travemundessa Tierarztpraxis Steffen Kalbfleisch joka on myös kävelymatkan päässä Travemunden matkaparkista.


Travemunden eläinklinikka velotti kolmevuotta sitten suunnilleen 6 euroa ja viimeksi käydessä pari vuotta sitten 10 euroa. Tosin silloin oli kaksi lääkäriä seuraamassa toimenpidettä.
muokattu: 13.1.2022 14:33
Esa Ojala 13.01.2022 15:32
Jukka Rajamäki

Olimme Soltaussa Röders Parkissa ja siitä lyhyen kävelymatkan päässä on Klaintierpraxis Soltau Dr med.vat Dagmar Röders & Yvonne Langas, siksi valitsimme sen. Useimmin ollaan käyty Travemundessa Tierarztpraxis Steffen Kalbfleisch joka on myös kävelymatkan päässä Travemunden matkaparkista.

Kummasti nuo hinnat vaihtelevat. Me on käytetty koiraa Travemundessa juurikin tuolla Kalbfleichin paikassa. Viimeset kahdeksan vuotta hinta on ollut 12-15€, omat pillerit mukana.


Niin ja lääkäriä ei olla koskaan nähty, tyttö tiskin takana lyö leiman passiin ja käy jostain takahuoneesta nimmarin lääkäriltä. Eihän tuo tässä konkurssissa ole iso summa, mutta kuiteski....
muokattu: 13.1.2022 15:37

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.