Matkakoti kotimatkalla Kehl -Trawemunde 800 km

Jari Siltala 22.05.2020 11:28

Tässä jaksossa 34 lähdemme Saksan Kehlin kaupungista jatkamaan kotimatkaamme.Poikkeamme lyhyen visiitin Baden Badenissa.Infoan videolla runsaasti Saksan Autobaanoista niillä ajaessamme.Lopussa nähtävissä myös kenties koko ajomatkan hurmaavin osuus kun saimme auringonlaskun jälkeen ihastella komeata iltaruskoa.
Tilaamalla kanavani pysyt menossa mukana.Matkustamisella on erityinen paikka sydämessäni ja haluan jakaa kokemukseni kaikille keitä se kiinnostaa.Uusi video joka viikko perjantaisin viimeistään klo14.00
https://youtu.be/SaCWkFrl65A

Veli-Pekka Merikallio 22.05.2020 18:48

Olen jo aiemmin kysynyt, mitä tarkoittaa ....."tilaamalla kanavani....", saamatta vastausta.
Olen tilannut kanavasi, vaan ei mulle ole mitään tapahtunut, ei mitään ilmoitusta tms.
Täältä olen tietoni onkinut.

Ari Kuusisto 22.05.2020 19:38

Kas näin kertoo tietolähde:
Tilaukset
Jokaisen kanavan ja videon ohessa on punainen Tilaa-nappi. Toisin kuin miltä se kuulostaa, et sitoudu maksamaan mitään painamalla sitä. Kyseessä on yksinkertaisesti tapa seurata haluamiasi kanavia helposti.

Tilaukset näkyvät listana YouTuben etusivun vasemmassa reunassa. Jos reunassa ei näy mitään, paina YouTube-logon vieressä olevaa kolmea vaakaviivaa päävalikon näkemiseksi.

Tilauksen jälkeen napin viereen ilmestyy kellon kuva, josta saa päälle kanavan ilmoitukset. Sitä painamalla saat ilmoituksia tilattujen kanavien uusista videoista ja toiminnasta oletuksena push-viesteinä ja sähköposteina.

Kaj Nyyssönen 23.05.2020 16:52

mekin tulimme tänä kevääna Saksan halki samaa reittiä mutta emme poikenneet tupla kylvyssä.
eli Mulhausen kohdalta Rein joen yli sitten vaan seurasimme ensin A5 ja sen jälkeen A7 tietä.
tässä linkki paluumatkaan halki Euroopan, google kuvat pilvipalvelussa, jos sen katsoo [diana], löytyy ruudun yläosassa [kolmen pisteen] kautta löytyy [katso diana].
https://photos.app.goo.gl/84mPfKrkxcjNaqec8

Jukka Rajamäki 23.05.2020 17:41

Kiitos Jari, oli taas mielenkiintoinen pätkä. Me tulimme helmikuun lopulla juuri ennen koronarajoituksia Espanjasta. Viimeinen yömme Espanjassa oli aivan rajan tuntumassa Capmanyssa, siitä ajo Ranskaan Lyoniin ja sitten jo Saksaan Freiburg im Breisgauhun. Sitten hiljensimme vauhtia pysähdellen vielä pienessä Wherdan kylässä ja Soltaussa Hampurin alapuolella ennen ajoa Travemundeen.
Jukka Rajamäki

Veli-Pekka Merikallio 23.05.2020 20:16

Kiitos Ari, nyt selkis, ei muuta kuin tilaamaan Siltalan Jarin kanava, mitä kylläkin olen seurannut alusta alkaen, hän kun on ilmoitellut täällä asiasta.

Harri Halinen 24.05.2020 11:38

Pikkaisen helpotti Eurooppa -kuume kun moottoriteillä sujahtivat nuo kiireisimmät ohi samoin kuin palasivat mieleen rekkajonot, tietyöt ja ruuhkat huoltoasemien pihoilla. Mutta onhan siellä mukavaakin nähtävää ja koettavaa. Saksa on kiva matkailumaa.
Minä kyllä tykkään ajella matkataipaleet moottoriteitä pitkin lähinns sen syyn vuoksi kun niiltä näkee laajasti maastojen muotoja joita pikkuteillä ei niinkään näe vaan kokee.
Kiitos tarinasta!

Ari Jokinen 24.05.2020 17:11

Kiitos jälleen hienosta reissusta! Nyt kun huomasin että meillähän on Youtube myös televisiossa niin reissukokemus on täydellinen.TV:n ruutu 55" on jo lähellä auton tuulilasinäkymää, eikä tarvii miettiä kumpi ajaa..

Jari Siltala 24.05.2020 19:04

Veli-Pekka Merikallio tuossahan tuo Ari Kuusisto selvittikin puolestani vastauksen kysymykseesi.

Jari Siltala 24.05.2020 19:07

Kaj Nyyssönen seuraavalla reissulla tarkoitus olisi juuri tuolla Mulhousessa tutustua suureen automuseoon .Ilmeisesti siellä on näytillä paljon Bugatteja ?

Jari Siltala 24.05.2020 19:09

Jukka Rajamäki kiitos kommentistasi.Meidän reitti hiukan erilainen kun suuntasimme Kehliin josko sieltä olisimme saaneet apua teknisiin ongelmiimme Burstner Service Centeristä ? Turha koukkaushan se oli mutta nähtiinpä muailmoo.

Jari Siltala 24.05.2020 19:14

Harri Halinen olen kanssasi samaa mieltä Saksa on karavaanarille loisto maa tutustua useisiin vanhoihin historiallisiin kyliin ja kaupunkeihin. Me olisimme mielellämme kierrelleet noita kyläteitä Mosel ja Rein jokien varsilla.Nyt tulimme päivässä Kehlistä Trawemundeen kun oli kiirus saada varmistettua laivalle paikka ja paluumatka koto Suomeen.

Jari Siltala 24.05.2020 19:23

Ari Jokinen samoin katson itse kotona usein 55 " tv ruudulta näitä omia kuin muidenkin matkavideoita .Se on kyllä ihan erilainen katselu kokemus kuin jostakin pieneltä läppärin näytöltä katsottuna.Myös näillä älykännyköillä ja Dronella otetut pätkät ovat teräväpiirto laatua joten kyllä niitä on kiva katsella.Tuo Drone kuvaus jäi nyt vähäiseksi tällä reissulla kun en kehdannut tuossa lopussa sitä liioin lennätellä kun oli kaikkialla tämä poikkeustila päällä.Seuraaville reissuille Dronen lennättäminenkin helpottunee melkoisesti kun niitä aletaan 1.7 tänä vuonna rekisteröidä .Eli kun rekisteröin Droneni Suomen Trafissa saan samalla toimenpiteellä lennätellä sitä kaikkialla Eu maissa ,toki huomioden kuten tähänkin saakka lentokielto ym paikalliset määräykset.Yhtä kaikki jatkossa tiedossa siis upeampia videoita joihin saadaan tähän astista enemmän näitä ilmakuvia.

Kaj Nyyssönen 25.05.2020 10:20
Jari Siltala

Kaj Nyyssönen seuraavalla reissulla tarkoitus olisi juuri tuolla Mulhousessa tutustua suureen automuseoon .Ilmeisesti siellä on näytillä paljon Bugatteja ?

kävimme viimeksi Cite du Auto näyttelyssä18.4.2015 paluumatkalla. ensimmäinen kerta siellä oli 1973 silloin siellä oli melkein pelkästään Bugatteja. Mulhousessa on toinenkin valtavan hieno museo Cite du Train junamuseo jonka esillelaitto on valtaisa kokemus näihin kahteen museoon voi ostaa kimppalipun.

Cite du Auto. kohdassa loppumatkasta
https://photos.app.goo.gl/J3Bab9x8hCNRxseV7

Cite du Train 2014
https://goo.gl/photos/BR4ggCGRjX8zMfod8

Esa Ojala 25.05.2020 14:22

Olin kuvaamassa tammikuun lopussa Espanjassa Marina del Estessä dronella maisemia, kun siihen saapui poliisipartio. No niinhän ne tulivat minua jututtamaan ja käskivät laskea dronen alas välittömästi. Ei kuulemma saa kuvata koko maassa. Minä hieman väitin vastaan, mutta toinen käsky oli senverran tiukka, etten enempää alkanut asiasta inttämään. Ehtivät poistua paikalta, ennen kuin löysin netistä ohjeistuksen dronen lennättämisestä. Olisin heille sitä näyttänyt silläkin uhalla, että olisivat minut vieneet Turkkilaiseen vankilaan :D

Jari Siltala 26.05.2020 22:41

Esa Ojala.Kiitos kommentistasi.Aikoinaan tutkiskelin Espanjan Trafin sivuja ja pääsin käsitykseen että 250 gr dronea saa lennätellä 120 m korkeuteen kun ottaa huomioon lentokieltoalueet ja muut asiaan kuuluvat ohjeet ja määräykset.Ei siis lisenssiä,ei vakuutusta jne.Eli melko vapaasti on saanut näitä Lilliputteja lennätellä.Itselläni vastaava tilanne lähes kun sinulla.Eräänä aamuna droneni oli ilmassa noin 80 m korkeudella Sohalin linnan mäellä Fuengirollassa noin kello 8 :san aikoihin aamulla.Siihen ajoi poliisipartio.Toinen konstaapeli työnsi apumiehen puolelta päänsä ulos ja totesi ilmeisesti droneni pieneksi (ei otettu edes alas punnitukseen) eli tiesi sen olevan sallitulla rajalla.Sitten vilkaisivat minua ,ehkäpä miettivät siinä mitäpä tuota vanhaa äijän käivänää kannattane ruveta hätistelemään.Kellokin sopivasti 8 joten taitaa olla parempi heitille siirtyä raskaan yön jälkee vuoronvaihtoon ? No mietitäänpä vaihtoehtoa jos olisin saanutkin kyydityksen poliisiasemalle.Sitten olisi voinut olla kusisemmat oltavat.Vaikka kaikki muut seikat olivat puolellani lennätin droneani lentokieltoalueella joka yltää Malagan lentokentältä aina Marbellaan saakka!!! Tosiaan se miten olisi siinä tapauksessa käynyt jää jokaisen lukijan oman mielikuvituksen pääteltäväksi.Itse olen miettinyt että taisi tuolla kertaa olla rouva Fortuna puolellani ?

Esa Ojala 27.05.2020 13:59

Pitipä ihan punnita tuo oma Dji:n härveli ja painaahan se 440g akku tupaten täynnä :D
Ei tuokaan kummosen kokonen härveli ole, taskuun sujahtaa.
Pitää olla jatkossa varuillaan, ettei virkavalta pääse yllättämään..

Jari Siltala 28.05.2020 09:37

Tuossa linkki uusiin säädöksiin .https://www.droneinfo.fi/fi/eu_dronesaannot

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.