Matkailuautolla Iso-Britanniaan

Vesa Kaartti 08.07.2021 14:07

En ihan heti haku-toiminnolla löytänyt:
Minkälaisia asioita kannattaa ottaa huomioon omalla matkailuautolla Britanniassa? Vääränpuoleinen liikenne, passipakko ja eläinten maahantuontimääräykset sain jo selville, mutta mitens pitäisi varautua esim. camping -alueet, sähköt ja kaasut??

T:Vesku

Timo Haapanen 08.07.2021 18:16

Tankkipullolla pärjäät kaasussa
https://www.mylpg.eu/stations/united-kingdom/#map

@timppa

Heikki Kuula 09.07.2021 12:19

Vierailimme saarivaltiossa viimeksi matkailuautolla 2016. Campingalueiden kanssa ei ollut muunlaisia haasteita, kuin että respat ei välttämättä olleet auki ilmoitettuna aikana, jos koko vuorokautena. Joillakin campingalueilla oli runsaasti vakiasukkaita, joiden olemista ei voinut olla huomaamatta.
Maaseudun tiet olivat kapeita ja vastaan saattoi tulla isokin auto ja sivuuttaa piti tavalla tai toisella. Näiden teiden reunuksilta näki, mistä tila oli otettu. Reunuksien puiden oksat olivat paksuja ja teräviä, joten suinpäin ei väistöä/tilaa voinut ottaa. Oikeanpuoleinen peili sisään ja siitähän sitä tilaa jo tulee muutama sentti.
Pieniä muutaman paikan campingalueita oli esim. hevostilojen alueilla, jotka olivat viihtyisiä ja rauhallisia. Ko. alueilla ei ollut myynnissä kovinkaan runsaasti elintarvikkeita tai muuta tarvittavaa ja kaupat kylässä, joka saattoi olla kaukanakin.
T: Heikki

Markku Hämäläinen 10.07.2021 12:17

En ole ollut matkailuautolla Britanniassa, mutta muuten
Kannattaa varautua valmiiksi tekemällä adapteri Britti pistokkeesta CEE naaraaseen.
https://triptek.eu/matkailijan-sahkoopas/#sah

Lasse Laine 10.07.2021 14:03

Moro!
Olimme Skotlannissa v. 2015 ja Irlannissa v. 2018. Suosittelen BrittStopp-nimisen luettelon hankkimista. Se on vähän samantapainen kuin France Passion on Ranskassa. Siinä on pubeja, maatiloja, puutarhoja ym, joissa voi yöpyä ilmaiseksi yleensä vain yhden yön. Puskissa yöpyminen hankalampaa, kuin esim. EU:n alueella.
Repsikan paikalla istujan on opeteltava tarkistamaan onko oikean puolen tulijoita, varsinkin liikenneympyröissä. Meillä 7 viikon saldona oli vain yksi tyyttäys ja yksi keskisormi! :=)
Meillä oli vaikeuksia kännyköiden kuuluvuuden kanssa (Elisa/Saunalahti). Varsinkin Skotlannissa olimme usein vailla kenttää.
Käteistä kannattaa pitää mukana, siis puntia....
Kokeilimme Kanaalin tunnelia, suosittelen tyyliin "kerran elämässä".
Varsinkin Skotlanti viehätti maisemillaan ja elämäntyylillään. Suosittelen!


NIIN! Kaasutankkipulloa suosittelen. Meillä ei sellaista ollut ja niinpä kotiin tuli Irlantilainen pullo, jonka jouduin lopulta hävittämään maksua vastaan. Tosin en tiedä tankkipullon täyttöpaikoista UK:ssa mitään. Varmaan jonkinlainen appi niistäkin löytyy. Skotlannissa on paljon kapeita "single track" teitä, joissa vastaantulijoista toinen vilauttaa pitkiä ja jää seuraavalle VASEMMANPUOLEISELLE levikkeelle odottamaan vastaantulijan ohitusta. Jäin kerran oikeanpuoleiselle ja aiheutin jonkinlaisen shokin vastaantulevalle RangeRover-rouvalle.
muokattu: 10.7.2021 14:08
Pertti Aro 10.07.2021 16:20

Suurin osa tässä on kerrottukin Tiet ovat todella kapeita ja liikenne pääteillä on vilkaata ,johtuen saaren koosta ,asukas ja autojen määrästä .
Paikkalinen puhelinkortti kannattaa aina hankkia , soittaminen toimii paremmin ja ennenkaikkia halvemmalla.
Englannin Caravan clubien alueet ovat hyviä ja sisään pääse yleensä vaikka SFC:n jäsenkortilla . Liikenneympyrään saapuessa kannattaa olla tarkkana ajosuunnasta .

Timo Haapanen 12.07.2021 10:04

Lasse Laine:''NIIN! Kaasutankkipulloa suosittelen. Meillä ei sellaista ollut ja niinpä kotiin tuli Irlantilainen pullo, jonka jouduin lopulta hävittämään maksua vastaan. Tosin en tiedä tankkipullon täyttöpaikoista UK:ssa mitään. Varmaan jonkinlainen appi niistäkin löytyy. Skotlannissa on paljon kapeita "single track" teitä, joissa vastaantulijoista toinen vilauttaa pitkiä ja jää seuraavalle VASEMMANPUOLEISELLE levikkeelle odottamaan vastaantulijan ohitusta. Jäin kerran oikeanpuoleiselle ja aiheutin jonkinlaisen shokin vastaantulevalle RangeRover-rouvalle''

Tankkauspaikkoja on lähemmäs 600, ei tule kaasusta pulaa.
https://www.mylpg.eu/stations/united-kingdom/#map

@timppa


Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.