Matka edennyt Portugaliin

Jukka Rajamäki 21.10.2019 11:06

Nyt on matka edennyt jo Portugaliin, lähelle Portoa. Sää on ollut vähintäänkin vaihtelevaa. Kahden viikon jaksoon sattunut yksi näännyttävä hellepäivä ja yksi 12 tunnin yhtämittainen sade. Yksi siirtymätaival Pohjois-Espanjassa ajettiin melkoisessa myrskytuulessa, onneksi liikenne oli rauhallista.
Nyt täällä Atlantin rannalla on melko viileää varsinkin yöllä vajaa +10°C, päivällä sentään lähempänä kahtakymmentä.
Matkakumppani karvakuono on ihmeissään kellon ajoista. Juuri kun se ehti tottua CET aikaan niin nyt siirryttiin taas uudelle aikavyöhykkeelle eli alkaa herättelemään meitä jo ennen kuutta aamulenkille ja aamuruualle. Nyt kun viikko opetellaan tätä uutta aikaa niin sitten käännetään taas kelloa kesää kohti jolloin herätys siirtyy viiden pintaan. Kun joskus siirrytään takaisin Espanjan puolelle niin saadaan sitten nukkua aamulla pitempään – ehkä ;-)
Jukka Rajamäki

Kaj Nyyssönen 21.10.2019 11:59

Terve tuloa tänne etelä päähän maata. Täällä on edelleen lämmintä eikä yölläkään ole paljoa kaasua kulunut lämmitykseen.

Timo Haapanen 21.10.2019 20:41

Äläs sano Kaj, mulla on nyt pullon mittari keltaisella, jäljellä kolmisen kiloa ja tankattu 9 päivää sitten. Huomenna pitää pöräyttää täyteen, Lagosissa ollaan ja BP:n asema on tuossa kilsan päässä. Viime yö oli kymmenen vaiheilla Portimaossa.

@timppa

Jukka Rajamäki 21.10.2019 20:56

Ollaan suunniteltu, että pysähdytään vielä ainakin parissa paikassa ennen kuin siirrytään etelärannikolle. Me kun tukeudutaan näihin kämmppäreihin joissa sähkö kuuluu hintaan niin 6 A riittää aika pitkälle lämmitykseen. Joskus aamuyöllä pyytää kaasua avukseen muutamaan otteeseen.

Eiköhän niitä lämpimiä ilmoja piisaa vielä viikon kuluttuakin.

Jukka Rajamäki

Jukka Rajamäki 21.10.2019 20:57

Ollaan suunniteltu, että pysähdytään vielä ainakin parissa paikassa ennen kuin siirrytään etelärannikolle. Me kun tukeudutaan näihin kämmppäreihin joissa sähkö kuuluu hintaan niin 6 A riittää aika pitkälle lämmitykseen. Joskus aamuyöllä pyytää kaasua avukseen muutamaan otteeseen.

Eiköhän niitä lämpimiä ilmoja piisaa vielä viikon kuluttuakin.

Jukka Rajamäki

Kaj Nyyssönen 22.10.2019 10:20

Meillä on mennyt tosi vähän kaasua lämmitykseen johtuen siitä että ilta ja pitkälle aamuun on ollut hyvin lämmintä eikä lämmitin ole käynyt päällä kuin vasta auringon nousun aikaan.
Armacão de Pera aamu lämpötila oli yli 12 koko viikon ja tänään täällä Portimaossa 12,8 meillä sama kaasupullo käytössä sitten 7.10. kun se etelä Saksassa vaihdoin nyt 15 päivää (meillä oli kaksi yötä sähköt, silloinkin jääkaappi kaasulla.)

Timo Haapanen 23.10.2019 11:18
Jukka Rajamäki

Ollaan suunniteltu, että pysähdytään vielä ainakin parissa paikassa ennen kuin siirrytään etelärannikolle. Me kun tukeudutaan näihin kämmppäreihin joissa sähkö kuuluu hintaan niin 6 A riittää aika pitkälle lämmitykseen. Joskus aamuyöllä pyytää kaasua avukseen muutamaan otteeseen.

Eiköhän niitä lämpimiä ilmoja piisaa vielä viikon kuluttuakin.

Jukka Rajamäki

Esim. Armacao de Perän kämppärillä maksaa yö ACSI- kortilla 14 euroa ja siihen 'kuuluu' sähkö. Roteiro-hinnalla yö maksaa ilman sähköä 9,9 euroa. Sähkön hinta on siis siellä 4,1 euroa.

@timppa

Jukka Rajamäki 23.10.2019 21:29

Toisin kuin Saksassa, Balttiassa,Unkarissa ja monissa balkkaninmaissa Espanja ja Portugali suhtautuvat tosi kielteisesti koiran kanssa ravitola-asiointiin. Siksi meidän valinta on tehdä pääsääntöisesti itse varsinkin iltaruoka. Tätä varten meillä on induktiolevy jonka tehoja voi säätää niin, että 6A sulake sen kestää, samoinsähköuuni jonka teho on alle 1000w joten senkin käyttö onnistuu lähes paikassa kuin paikassa.

Kolmenkymmenen vuoden moottoripyörä reissuilla tuli nautittua riittävästi ravintolaruokaa joten emme niitä suuremmin edes kaipaa. Poikkeuksena possunpotka ja hapankaali jota pitää saada ainakin kerran Saksassa ollessa (ja Tuulalle silliannos).
Jukka

Jukka Rajamäki 03.11.2019 11:56

Manner-Euroopan läntisin nurkka tuli katsastettua ja nyt suunta on periaatteessa kotia kohti kun en ole tähän ikään mennessä vielä oppinut ajamaan takaisin päin. Tullessa Turiscampolle olin keskittynyt niin liikenneympyröihin etten huomannut kun camperi ajatti leirintäalueen ohi seuraavaan kieroliittymään josta piti (navigaattorin ohjeen mukaan) palata takaisin, että pääsi kääntymään leirintäalueelle. Kyllä harmitti vaikka paluuta ei ollut kuin vajaa 2 kilometriä.

Ilmat ovat olleet kohtuullisia. Päivällä enimmäkseen aurinkoisia ja yöt lämpimiä. Zambujeirassa pari viimeistä päivää olivat aika kosteita vaikka ei juurikaan satanut. Aamuisin oli sankka sumu pitkälle aamupäivään. Kosteudesta ei ole juuri muuta haittaa kuin että pyyhkeitä ei saa kunnolla kuivattua ja korttipakassa kortit meinaavat liimautua kiinni.

Dani herättää nykyisin hieman ennen seitsemää (GWT) mikä sopii meille oikein hyvin kun samaan aikaan alkaa aamukin valjeta.
Jukka Rajamäki

Harri Halinen 03.11.2019 15:13

Ajoitko ylös asti matka-autolla? Minä alastullessa lähdin urheiluauton perään ja uuden Pösö 505 jarrut saa savusivat komeasti alhaalla muinoin ilman vaunua.

Jukka Rajamäki 06.11.2019 16:27

Tähän mennessä olemme onnistuneet välttämään pahimmat paikat. Jyrkin mäki oli Allarizissa camping Hipicaan ajaessa. Arvioinneissa joku olikin pyytänyt luvan ajaa alueeelta pois hevostallien kautta kun pelkäsi jyrkkää ylämäkeä. Pois lähtiessä sunnuntai aamupäivällä oli sen verran rauhallinen liikennu, ettei mäki tuottanut meille vaikeuksia.

Pari viikkoa yöt ovat olleet tosi lämpimiä, aamun sarastaessa parikymmentä astetta. Tänä aamuna oli "vain" +15°C ja aamuyöllä Alden pumppu kävi muutamaan otteeseen - pitkästä aikaa.

Lehmähaikaroiden ja siniharakoiden lisäksi bongattiin outo olio jota ei löytynyt Lintuoppaasta "Euroopan ja Välimeren linnut". Kotijoukot selvittivät, että kyseessä on puolikesy myskisorsa joka tunnetaan myös myskiankkana. Täällä se on viihtynyt hyvin pienellä alueella jo usean päivän eikä pelkää sen enemmän kissoja kuin koiriakaan.
Jukka Rajamäki

Jukka Rajamäki 20.11.2019 11:35

Muutamien kiertoliittymien kautta siirryttiin Albufeiraan. Iso alue ja väljää on. Toissapäivänä käytiin tutustumassa rantaan ja vanhaankaupunkiin. Eilen kävin etsimässä uutta induktiolevylle sopivaa paistinpannua kaupungilta. Löysin eräästä tavaratalosta kahden pannun setin (johon magneetti tarttui) hinta oli huimat 6€.
Todettava on ettei halvalla saa hyvää edes täällä. Pannut ovat ohutta pinnoitettua paltiä joka kuumennettaessa hakee paikkaansa niinkuin Päätalon Herkon uuni.

Ennusteet lupaavat vielä pariksi päiväksi epävakaata ja n. 18°/10°C lämpötilaa. Viikonloppuna ja ensiviikolla on sitten odotettavisssa aurinkoa ja lämpöä.

Jukka Rajamäki 29.11.2019 17:28

Nyt oli sitten vuorossa koirankakka pussien etsintää. Monilla leirintäalueilla ja paljon käytetyillä koiran ulkoilutusreiteillä on ollut tarjolla kakkapusseja ja roskiksia. Täällä Albufeirassa on kyllä roskiksia melko taajaan mutta ei pusseja. Oma varasto on huvennut vähiin joten tuli aika hankkia lisää. Leirintäalueen kaupassa niitä ei ollut, ei myöskään lähimmässä Pingo Docessa. Ei kaupungilla Spar kaupassa eikä sen enempää Aldissa kuin Lidlissäkään. Leirintäalueen lähellä on pieneläinklinikka ja sieltähän niitä vihdoin löytyi! 60 kappalleen pakkaus 3.35 euroa - ilman reseptiä ;-)
Jukka Rajamäki

Jukka Hänninen 29.11.2019 22:49

Niitä erikokoisia ja -vahvuisia jätepusseja kyllä löytyy Lidlistä, jahka silmä niihin osuu.
Vaikka olis elefantti lemmikkinä, niin paskapusseja on 1-2 eurolla erikokoista rullaa kystä kyllin.
Tämähän johtuu siitä, että paikalliset He (koerat) paskovat ihan samalla periaatteella kuin se oma suomalainen Hän. Omistaja (se) poimii Hänen tuotoksensa aina, Portugalissa.

Jukka Rajamäki 30.11.2019 11:50

Niin. Kaikissa mainitsemissani kaupoissa kysyin henkilökunnalta ja näytin vielä mallikappaletta. Kaikki tiesivät mitä etsin muttaa myivät "ei oota"
Jukka

Timo Haapanen 30.11.2019 23:02

Nyt näyttää hyvältä. Espanjan kahdessa kaupungissa Cádizissa ja Santa Polassa näin koirien taluttamien ihmisten suihkuttavan jokaiseen kusimerkkiin spraypullosta jotain nestettä. Kuulemma jokin oikein lakiin kirjattu asia. Voi siitä haju vähän laimeta.

@timppa

Jukka Hänninen 01.12.2019 14:30
Jukka Rajamäki

Niin. Kaikissa mainitsemissani kaupoissa kysyin henkilökunnalta ja näytin vielä mallikappaletta. Kaikki tiesivät mitä etsin muttaa myivät "ei oota"
Jukka

No jopas, etten paremmin sano.

Onko niissä koiranpaskapusseissa sormille paikat, niinkuin huoltsikoiden ilmaisissa kertakäyttö-muovikäsisuojissa ?
Eikö onnistu esim ohuilla pakastemuovipusseilla, tai vastaavilla ?

Ja joka koiran merkkausliraukseen dödöä - mihin tää on menossa ...

Jukka Rajamäki 01.12.2019 21:11

Kyllä onnistuu pakastepusseilla ihan hyvin. Toisaalta kun kaupasta ostaa irtomyynnistä hedelmiä, juureksia tai sämpylöitä niin näitä muovipusseja kertyy kyllä kiitettävästii kiertoon.
Jukka


Koiran merkkauspissa tuskin aiheuttaa hhajuhaittaa, toista se on kollikissojen hajumerkit. Ne haisee oikeasti!
muokattu: 1.12.2019 21:14
Jorma Isopoussu 01.12.2019 21:29

Kiinan kaupasta löytyy ..

Timo Haapanen 01.12.2019 22:25

Mutta ei ole ne merkkauspissat kivoja kuitenkaan. Päivän ehti olla lumi maassa kun mun postilaatikon jalka on kuvan mukainen. Joskus kun lastenlapset oli pienempiä ja kävivät innoissaan laatikolla haisi varmasti kun tulivat kusilumet kengissä sisälle.

Tämähän ei ole ole koiran vika vaan koiran omistajan.

@timppa

Jukka Hänninen 02.12.2019 23:43

Ootkos Timppa joskus opettanut koiraa ihmisten tavoille ?

Minä en ole, mutta kaikki 6 viimeisintä kissaa olen opettanut tekemään asiansa, kuset ja paskat, vessanpyttyyn.

Paperinkäyttöä en ole onnistunut opettamaan...

Edesmennyt kaverini sanoi, että vähiten maailmassa on toisen koiran nuuhkimattomia hännänalusia.

Ja että on niin lutusta kun Hän nuolee lapsesi kasvot, jollet pidä varaasi...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.