Kotimatka Espanjan auringosta Jakso 2

Jari Siltala 28.04.2020 19:42

Videolla kotimatkamme jatkuu siirtymällä Murciasta Peniscolaan Espanjassa.Siellä pääsemme lopulta yöksi puskaparkkiin
hienolle näköalapaikalle korkealle kukkulalle josta näki hyvin kaupunkiin ja merelle.Reitillä upeata maisemaa ,vesisadetta kuin auringonpaistettakin välillä.
Ajoimme myös campingeita etsiessämme Peniscolassa rantapaseon edes takaisin ,nähden samalla kuinka hiljaiseksi jopa aivan kuin uneen vaipuneena
oli tämä kaupunki jossa reilut kuukausi aikaisemmin siellä ollessamme oli täynnä elämän iloa vaikka hetkeä aiemmin oli Gloria myrsky tuhonnut heidän upeat rantansa.
Oli sentään ilo katsella niitä kun rannat olivat siellä taas hyvässä kunnossa.
https://youtu.be/Dv40u2fgpng

Harri Halinen 29.04.2020 10:01

Niin on erilaista maisema ilman ihmisiä normaalisti vilkkailla kaduilla ja rannassa.

Jari Siltala 29.04.2020 10:21

Samoin noilla valtateillä,kovin oli väljää sielläkin.

Toivo Koistinen 29.04.2020 13:39

Minnen käsitä, kun kahtoo noita palmujako, millä on tuo latvus, kun pölyhuiska. Että miten ne kasvattaa runkoa, sen tupsun, ja maan välliin, mutta kaippa niillä on konstinsa.
Tp

Veli-Pekka Merikallio 30.04.2020 15:25

Jari, menitte aivan Torre la Salin vierestä Peniscolaan, naapurikylään.

Torre la Salissahan on useita campingejä (ainakin viisi).

Itse olemme käyttäneet Torre la Sal2 campingiä. Näyttää nykyisin olevan nimeltään Bravaplaya-camping, eikä heidän sivuillaan näy olevan mitään tietoa korona-rajoituksista. Kävittekö mahdollisesti kurkkaamassa?

Matti Asikainen 01.05.2020 09:56

Oli mahtavaa nähdä videosi TV:n isolta ruudulta.Kamerasi on tosi hyvälaatuinen. Video löytyy TV:n YouTuben hakuriville kirjoitetulla tunnuksella: Dv40u2fgpng
Kiitos!

Hannu Kivioja 01.05.2020 10:26

Peniscolassa, Camping Edenin takana, on iso pysäköintialue, johon mahtuu isompikin auto.

Jari Siltala 01.05.2020 22:49

Hannu Kivioja tiedettiin se hiekkakenttä samoin kun siinä Camping Edenin ja poliisiaseman välissä on pieni tien pätkä missä muutama auto mahtuu olemaan.Oli kenties minun idea nousta tuonne kukkulalle.Olin käynyt vuotta aikaisemmin tutustumassa paikkaan ja tiesin siellä olevan hyvä pauskaparkki ainakin yhdelle autolle ja bonuksena hienot maisemat.

Jari Siltala 01.05.2020 22:57

Matti Asikainen.Paljon kuvaan Samsung Galagy + 9 älykännyllä nythän siitä on jo +20 versiokin.Autocamerani on myös 4K laatua kuvaava ja yritän pitää tuulilasin puhtaana.Pesen sen jopa välillä kesken ajonkin.Myös kun ei kuvaile paljoa vastavaloon tulee siedettävää materiaalia.Aktion kamerani on n.80 € maksava Rollei merkiltään joka ei sekään hirmuisesti häviä Go Pro action kameroille jotka maksavat nelinkertaisesti.Rolleillakin tulee 4 K laatua.Sitten minulla on vielä tuo DJI Spark Drone ,mutten kehdannut sillä alkaa enää tuossa kotimatkalla kuvailemaan tuossa melankoolisessa ympäristössä.

Jari Siltala 09.05.2020 18:40

Veli-Pekka Merikallio emme käyneet kurkkaamassa Bravaplaya-camping aluetta .Koko loppumatka olikin sitten jo tiedossa ettei campingit ole avoinna ei myöskään matkaparkit.Kenties joidenkin sivuilla saattoi olla tietoa aukiolosta jolleivat olleet verkkosivujaan päivittämään.

Veli-Pekka Merikallio 10.05.2020 16:18

Kiitos vastauksesta, tuo entinen Torre la Sal2 on juuri vaihtanut näköjään omistajaa ja lienevät päivittäneet myös kotisivunsa, missä ei puhuta mitään karanteenista. Noh, eipä tässä vielä mikään hoppu ole, vielähän nuo rajatkin on kiinni, matkaillaan kotoSuomessa sitäkin runsaammin.

Juhani Mäenpää 14.05.2020 16:49

Moi

Kiitos Jari hienoista videoista. Tässä kun kesän reissusta ei ole vielä tietoa, niin iltaisin on mukava katsella videoitasi ja fiilistellä niiden mukana. Videoista näkyy välillä tuttuja paikkoja ja sitten tulee eteen niitä, joissa täytyy tulevaisuudessa käydä.
Itse kun on vielä työelämässä, niin sekin on mukavaa, että näkee paikkoja sesongin ulkopuolella.
Juhani

Jari Siltala 14.05.2020 18:25

Juhani kiitos mukavasta ja mieltä lämmittävästä kommentistasi.Noiden sanomiesisi rohkaisemana uskallankin nyt luvata jotta huomenna perjantaina 15.5 aamulla You Tubessa tämän reissun tähän astisista paras video "ramilla" kun ajelemme Banassacista Ranskasta Saksan Kehliin reilut 14 tuntia ja päälle 800 km .Videolla se leikattu alle puolen tunnin pituiseksi ,mutta ehkäpä siitä selvinnee kuinka upeissa maisemissa saimme ajella alku matkasta Ranskan keskiylängöllä paikoin jopa 1000m korkeudella.Loppu matka on sitten kylästä kylään ja aakeeta laakeeta maisemaa ,mutta kaunista .Ainakin me pidimme näistä keskiaikaisista Ranskalaiskylistä ja maaseudusta myös.Huomiseen .

Timo Haapanen 21.05.2020 10:20

Ranskalainen Stellplatz- sivusto Camping-Car Park lähetti postia paikoista. Viestissa kerrotaan aivan oikean näin ''Campervans are more than ever the ideal and safest way to travel!'' eli Matkailuautot ovat enemmän kuin koskaan ihanteellinen ja turvallisin tapa matkustaa!

Sivu kertoo Stellplatzien täyttävän Ranskalaiset määräykset mutta osa paikoista on vielä suljettu.
https://campingcarpark.com/news/covid-19-impact-vos-sejours-reseau/

@timppa

Matti Meikäläinen 22.05.2020 09:42

Täällä belgiassa aukesi leirintäalueet kausipaikkalaisille helatorstain aattona, kuten ranskassakin.
Ja paikallinen uusjulkkis, virologian proffa Ranst oli kanssa sitä mieltä että kaikki
matkailuvälineet joissa on omat wc japeseytymistilat ovat järkevin tapa matkailla.

Mutta ranskassa oli useilla aire camping-car alueilla sekä leirintäalueilla
poliisi käynyt ajamassa kaikki joilla ei ole vuosipaikkaa pois.

Ehkä 15.06 aukeaa alueet kotimaan matkailulle ranskassa, belgiassa, hollannissa,
luxenbourgissa ja saksassa. Ja jos oikein tuuri käy niin kaikkien kesken juurimatkailuvälineillä
joissa on omat wc ja peseytymistilat.

Ja belgissa on tällä hetkellä yli 9 000 kuollutta joilla on ollut testin kautta
todettu korona. Noista yli puolet +70. Eli en kyllä mihinkään tämmöistä tilannetta,
kuolinkellot raikaa joka aamu. Kuolleissuus maalis ja huhtikuussa yhtä isoa kuin toisen
maailman sodan aikaan.

T :Masi

Timo Haapanen 25.05.2020 08:00

Näkyy olevankin niin että Ranskassa on vielä voimassa 100 km:n matkustusrajoitus. Kunhan se loppuu Ranskalaisten toivotaan matkailevan kotimaassa tänä vuonna.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.