Kiinassa asunto autolla?

Petri Muurimäki 15.01.2021 05:40

Nimeni on Petri ja asun Kiinassa perheeni kanssa. Meillä olisi pieni tieto paketti netissä karavaanareille, kunhan rajat aukeavat taas. Sivut koskee mahdollisuuksista matkustaa Kiinassa asuntoautolla.
Tämä asuntoautolla matkustaminen on erittäin harvinaista täällä päin ja minä ja vaimoni
haluisimme jakaa tietoa tästä mahdollisuudesta. Kiina on tosi neitseellinen kohde matkustella asuntoautolla ja vielä harvempaa on reissaus asuntovaunulla (harkinnassa).
Vaikka täällä on kymmeniä valmistajia, niin ne menevät yleensä vientiin.
Varmaankin tuo jos jonkinlaista haastetta tämä matkustus tyyli, mutta sehän se mielenkiintoa herättääkin.
Byrokratia ajaa Kiinassa turistina on ollut vaikeata (mahdotonta), koska aina on vaadittu Kiinalaista
ajokorttia (kansainvälinen ei kelpaa) ja sen on pitänyt ottaa aika pitkän kaavan mukaan.
Nyt kaavaa on huomattavasti helpotettu ja on mahdollista myös turistina
ajaa Kiinassa.
Sivuillamme on infoa siitä mitä pitää tietää ja ottaa huomioon ja teemme
myös blogia eri leirintä alueista ja asunto autoista. Tällä hetkellä Shanghain
lähistö on ollut matkailun kohteena, mutta ajatuksena on ollut että nyt tulevana Kiinan uutena vuotena ajaa aivan eteläisimpään kohteeseen, Shanghai-Hainan (2700km). Epäilen kuitenkin että COVID tulee rajoittamaan tätä suunnitelmaa ja joudumme siirtämään matkaa tuonnemmaksi. Valmisteluja kuitenkin tehdään kovaa ja matka reitti on vähitellen selvä.
Leirintä alueita on Kiinassa vajaa 400kpl ja niistä useammissa on ns. kiinteät vaunut tai asunto autot.
Laatu vaihtelee huomattavasti ja yritämme matkustella ja kokea niin
monta kuin mahdollista vapaa aikana. Annamme myös tietyin rajoituksin neuvoja
paikallisesta käytännöistä jos on kiinnostusta


Ystävällisin terveisin Kiinasta
T: Petri
Sivut vielä vähän kesken eräiset mutta parhaani mukaan yritän päivittää
https://www.crisscrosschina.com


Siis sivut ovat englanniksi koska aika ei oikein riitä useammalle kielelle. T Petri
muokattu: 11.10.2021 16:03
Petri Muurimäki 12.03.2021 04:36

Nyt sivuja jonkun verran päivitetty. Löytyy blogi osiosta Google translate nappi joka kääntää vahtelevalla laadulla sivut myös Suomeksi

Eero Bruun 12.03.2021 19:16

Pari vuotta sitten näin täällä Kuopiossa todennäköisesti kiinalaisen matkailuauton. Oli ihan normaali eurooppalaisen näköinen matkailuauto. Autossa oli siniset rekkarit kiinalaisella tekstillä. Auton kromatut mallimerkinnätkin olivat kiinaksi, siis kiinankieleltä se ainakin näytti? Oli parkissa Väinölänniemellä uimarannan ja Scandic-hotellin välillä olevalla ilmaisella parkkialueella, jossa kesällä näkee matkailuautoja ja -vaunuja yöpymässä. Pitkän matkan olivat tehneet ja hyvän yöpymispaikan löytäneet. Matkaajat eivät olleet silloin paikalla, joten en voinut heitä jututtaa.

Petri Muurimäki 13.03.2021 01:16

Kiinan rekisterissä olevia autoja harvemmin näkee ulkomailla. Syynä on paikallinen lainsäädäntö jota en itse oikein ymmärrä.
Jos halua ajaa Kiinan rajojen ulkopuolelle niin pitää maksaa pantti, joka vastaa auton arvoa rajalla. Syytä en tiedä, ehkä haluavat autot takaisin :) . Sitten se saako pantin varmasti takaisin kokonaisuudessa voi olla rajoittava tekijä myös tämä.
Paikalliset ovat kovia kyllä matkustamaan ulkomaille ja siellä vuokraavat asunto-auton mutta itse Kiinassa näkee tosi harvoin. Vielä harvempi näky on asuntovaunu, niitä näkee ainoastaan kiinteinä asunnuksina leirintä alueilla.

Petri Muurimäki 16.05.2021 18:32

Heips taas täältä päin. Nyt on laitettu blogia taas Kiinassa matkustelemisesta. Pääsiäisenä tehtiin pidempi 8 päivän reissu ja olen ehtinyt jonkun verran kirjoitteleen siitä työn ohessa.
Kesällä sitten pamautetaan 7000km matka sisä-Mongoliaan asti täältä Shanghaista.

Ohessa linkki sivuille
https://www.crisscrosschina.com/home/blog-main/easter-2021-trip/

Petri Ahonen 11.10.2021 15:41
Petri Muurimäki

Heips taas täältä päin. Nyt on laitettu blogia taas Kiinassa matkustelemisesta. Pääsiäisenä tehtiin pidempi 8 päivän reissu ja olen ehtinyt jonkun verran kirjoitteleen siitä työn ohessa.
Kesällä sitten pamautetaan 7000km matka sisä-Mongoliaan asti täältä Shanghaista.

Ohessa linkki sivuille
https://www.crisscrosschina.com/home/blog-main/easter-2021-trip/

Hei kaima! Kieltämättä, aikas eksoottinen ja useimmille tälläkin sivustolla vierailevalle harvinainen matkakohde on Kiina. Tuo viimeinen linkki ei auennut, mutta ekasta pääsi hiukan kurkkamaan, miltä siellä näyttää. Maa on valtava ja etäisyydet pitkiä, joten ihan viikon kahden matkalle sinne ei kannata täältä lähteä. Lisäksi taitaa kielitaito olla yksi ongelma, sillä englannillakaan siellä ei monessa paikassa pärjää? Hyviä reissuja.

Petri Muurimäki 11.10.2021 16:03

Kiitoksia , olen tehnyt sen virheen kun olen päivittänyt sivuja että linkit on muuttunut. Tässä mistä voi aloittaa https://www.crisscrosschina.com/ Tehtiin kesällä 7500km matka Sisä Mongoliaan Shanghaista ja yritän päivittää blogia kuin ehdin. Ei tullut montaa asuntovaunua vastaan, koska tällä kertaa vuokrasimme vaunun Pohjoisessa oli jokunen mutta ei voi väittää että tie tukkeeksi asti olisi riittänyt

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.