TV:n katselu ulkomailla

BRAITHWAITE WILLIAM 08.05.2010 00:57

Tervehdys! Olen lähdössä Kesäkuussa Ruotsiin ja Tanskaan lomailemaan. Olisiko teillä tietoa miten voisi ulkomailla katsoa kotimaan tv kanavia? Näkyykö kotimaiset tv kanavat sateliitin kautta? Minulla ei ole autossa sateliittiantennia, mutta monilla leirintäalueilla on. Minulla on antennin sisääntulo auton kyljessä. Tarvittaisiin varmaan jonkinlainen sateliittiantennia varten suunniteltu vastaanotin? Mistä saisi kohtuuhintaan? Onko muita vaihtoehtoja? Netti TV kai olisi, mutta maksaa paljon, varsinkin netin käyttö ulkomailla. T. Vastauksista kiitollinen William.

OLLIKKALA PENTTI 08.05.2010 18:21

Kyllä näkyy sateliitti kanavalla yksi kokoelma tv ohjelma? ja muutamia vanhoja tv elokuvia viikossa. Mutta kannattaako satsata 2500 € ko tuotteesta? Ottaisin henkilökohtaisesti mukaan tusinan dvd romppuja ja katselisin niitä ja sitten kun reissu loppuisi katselisin kotisoffalla tv:tä vaikka yötä päivää,jottei vain jäisi kiintiöstä jälkeen.Monilla tv alueilla on langaton internet yhteys jolloin voi saada tarpeellista suomalaista tietoa ja viihdettä vaikka sitten läppärin kautta. Mutta kivaa ja avartavaa matkaa suunnittelemallenne skandinaavian kierrokselle.nimimerkillä matkailu avartaa,mutta tv jarruttaa.

VARTIAINEN JOUKO 09.05.2010 00:20

Jos leirintäalueella on kohtuullisen laajakaistainen W-lanverkko, niin luulisi netti-TV:n olevan järkevin ratkaisu. Jopa hyvässälykyssä aivan ilmainen palvelumuoto leirintäasiakkaalle. Eikös netistä mahtane löytyä luettelot pohjoismaisista leirintäalueista ja niiden palvelutarjotanta myös sen langattoman verkkopalvelun osalta.

BRAITHWAITE WILLIAM 09.05.2010 06:18

Eikös se ole se sateliittiantenni joka maksaa tuon 2500 tai jopa 4000 euroa? Kyselin sitä voiko leirintäalueiden sateliittiantennia käyttää hyväksi ja mitä laitteita se vaatii autoon? Leiritäalueen palveluluettelossa on monien leirintäalueien kohdalla sateliittiantennin kuva jolloin ko alueen tolpasta voi kai vetää antennijohdon auton sisään? Viime kesänä ulkomailla lomaa viettäessäni olisi voinut välillä seurata ainakin kotimaan uutisia edellyttäen, että siihen löytyisi halpa ja kivuton ratkaisu. Esim. antennijohdon vetäminen tolpasta auton kylkeen olisi toimiessaan sellainen. T. William.

LAINE RAIMO 09.05.2010 08:19

Se antennijohdon vetäminen leirialueen tolpasta omaan vaunuun ei oikein auta, koska suomalaiset TV-ohjelmat tulevat Thor satelliitista. Harva leirialue on suunnannut satelliittilautasensa Thoriin. Lisäksi suomalaisten ohjelmien katsomiseen tarvii maksukortin, joka työnnetään siihen satelliittivirittimeen. Halvimmalla pääset, kun hommaat 65cm lautasen ja virittimen, jossa on conax korttipaikka. TVFinland kortilla näet Suomen uutiset ja koosteen eri suomalaisista ohjelmista koko Euroopassa. Kortti maksaa 130€/puoli vuotta. Kaikki Suomen kotimaassa maksuttomat TV ohjelmat näkee Canal Digitalin Suomi-kortilla, mutta vain linjan Pariisi-Budapest pohjoispuolella. Hintaa en muista, mutta se on halvempi, kuin TVFinland kortti.

LAINE RAIMO 09.05.2010 08:27

Se Suomipaketti maksaa 13,90/kk. Lisätietoja sivulta: https://www.canaldigital.fi/Tuotteet/Satelliitti/Local-Package/

MURTO JUHA 09.05.2010 09:58

Hei

olemme katselleet ulkomailla kämppäreillä läppäristä tvkaistan kautta suomitelkkaria nyt jo vuoden päivät. On toiminut hyvin Belgiassa, Hollannissa, Saksassa ja luulisi toimivan Ruotsissa ja Tanskassakin. Edellytyksenä tietenkin että on alueella jossa on nettiyhteys. Parin kk tvkaista sopimus maksanee 20 eur ja sitten joutuu tietty maksamaan nettiyhteydestä jotakin päälle, se on ollut jotain 7-9 eur per päivä. Pidempi tvkaista soppari on jo halvempi, 6 kk maksaa 49 eur (n.8 eur/kk). Viikkohinta nettiyhteydestä kämppäreillä on ollut halvempikin. On ollut alueita jossa nettiyhteys on ollut todella hidas ja uutisten latautuminen on kestänyt 15 minuuttia. Kannattaa katsoa tvkaistaa sillä pienimmällä 300 kbps yhteydellä niin ohjelma latautuu saman tien, kuva vastaa VHS laatua. Tietty oma satelliitti katolla olisi kiva, sitten pitää aina etsiä paikka jossa ei ole puita tai korkeita taloja signaalin tiellä. Terveisin Juha

HYTTILÄ ESKO 09.05.2010 11:42

Virität omaan digiboksiisi paikalliset kanavat ja sillä siisti.

BRAITHWAITE WILLIAM 09.05.2010 22:49

Kiitos paljon vastauksista! Monta asiaa selventyi. Taidan lukea kotimaan uutiset netin kautta läppärillä ja katsoa huonon ilman sattuessa vain Ruotsin TV:tä :)) T. William.

IKÄVALKO YRJÖ 10.05.2010 09:48

Jos on käytettävissä yhden Megan tai nopeampi nettiyhteys niin voi katsoa kaikkia ohjelmia ilmaiseksi Anywheretv.fi:stä tai jos yhteys on hitaampi niin voi ladata ohjelman ensin koneelle jolloin se maksaa 5eu/viikko.

LAINE RAIMO 10.05.2010 22:49

Kävin katsomassa millaista tv-kuvaa anywheretv.fi:ssä on. Nettiyhteys on 1 Meganen lanka ja 15,6" läppäri. Kyllähän sieltä jotain nykiviä haamuja liikkui Suomi-Saksa kiekko-ottelussa. Sitten siirryin 32" digiboxi TV:n ääreen. Kuva ei nykinyt enää, mutta Suomen kiekonvientivauhti oli niin kova, ettei aina silmä erottanut kiekkoa? Lopuksi siirryin autoon, jossa on DVB-S eli satelliittiyhteys ja 19" TV. Kuva oli nykimätön, tarkka ja selkeästi paras. Ja kuin pisteenä i:n päälle suomalaiset tekivät vielä maalin!! Eli jos haluat, että suomalaiset tekevät maaleja valitse paras tv:n katsomistapa - satelliitti!!

NYYSSÖNEN KAJ 11.05.2010 07:37

Minun ei tarvinnut kuin aamulla hakea lehti postilaatikosta. Johan olin selvillä mitä matsissa tapahtui. Ylensä luen lehdet Läppärillä mutta kun vaimo meni ostamaan paperisen Hesarin niin onhan se pakko hakea = liikuntaa.

aikaakin säästyikaj

HYTTILÄ ESKO 11.05.2010 09:15

Ja ajattele. Se maali tuli vaikken edes avannut tv:tä. Jos me kaikki pidettäis tv kiinni. Suomi voittaisi mm:n

PURSIHEIMO TOPI 13.05.2010 15:06

En kyllä saa järkeeni, miksi mennä ulkomaille katselemaan kotimaisia tv-ohjelmia, jotka kesäaikaan ovat pääasiassa uusintoja. Ajankohtaiset uutiset voi aina lukea netin kautta. Kyllä meilläkin telkkari ja digiboksi ovat mukana lähinnä sääennusteiden saamiseksi. Paikalliset tv-ohjelmat ja jopa mainokset ovat kiinnostavia perinteistä suomalaista televisiota seuranneelle. Ensi kesäkuussa pelattavat jalkapallon mm-kisat näkee varmasti paikallisten asemien välittäminä. Miksi siihen pitäisi saada suomenkielinen salostus?

BRAITHWAITE WILLIAM 16.05.2010 00:21

Topille sanoisin, että ei meidän tarvitse ymmärtää miksi joku katsoo ulkomailla kotimaisia ohjelmia tai miksi joku toinen tekee siellä jotain muuta. Me ihmiset ollaan vain niin erilaisia: Yksi tykkää äidiastä ja toinen tyttärestä...ja kolmas ei kummastakaan! Olen näillä sivuilla ennenkin sanonut tämän saman asian: Miksi ei vain vastata kysymykseen ja anneta jokaisen elää elämäänsä/lomaansa niinkuin hän itse haluaa. Monesti olen pannut merkille, että täällä on esitetty kysymys ja siihen ottaa joku kantaa ja kannanotosta aletaan väittelemään ja vastauksia tulee kymmeniä, mutta alkuperäinen kysyjä ei saa vastausta kysymykseensä. Tässä minun tapauksessani onneksi sain hyviäkin vastauksia kysymykseeni!.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.