Nemon leirintä alue

KIURU MIRA 14.07.2008 11:15

Kertokaan jotka siellä olette olleet että hyvinkö on mahtunut alueelle jos ei etukäteen ole varattu paikkaa? Ei haluttas niin kovasti sitoa tuota aikataulua..

HAAPANEN TIMO S 14.07.2008 19:49

Ei sinne varmaan edes saa varausta tehtyä.Helkkarin täynnä se on varmasti, telttailijat tilkkeinä väleissä. Vara-alueelle, aivan vieressä, uskoisin mahtuvan, ellei varsinaiselle mahdu. Onhan siellä toinenkin kämppäri, parempi sijaintikin keskustaa ajatellen.

KIURU MIRA 14.07.2008 20:37

Kiitos vastauksesta :) Tuota nemoa kovasti on monet kehuneet siksi mietimme sitä, mutta tuota toista täytyy sitten etsiä netistä. Pääasia että johonkin päästään!

AHOLA JARI 14.07.2008 23:54

Oltiin kesäkuun alussa, jolloin oli hiljaista - valinnan varaa oli. Oltaisiin menty koirien kanssa sivummalle, tuolle vara-alueelle. Ollut sesongin ulkopuolella vielä käytössä.

Vesiliukumäet oli vielä kiinni, mutta ranta oli mukavan autio - hienot on hiekkarannat. Tai oikeastaan sitä samaa kuin tuollapäin yleensä.

Olen lukenut vähän toisenlaisia "kehuja" Nemosta, mutta vessa/suihku -osasto oli siistiä ja toimivaa. Kunhan tiesi mennäkkö "ympyrä" vai "kolmio" -logollisesta ovesta sisään ;)

Ainoa mikä hiukan arveluttaa on tuo alueella oleva iso ravintola/tanssiteltta terasseineen sesonkiaikan - mahtaako sen vieressä saavan unta..

KIURU MIRA 15.07.2008 08:16

No niin kai se menee vähän joka paikan kanssa että toiset tykkää ja toiset ei.. Toisaalta hiljaisuus ei olisi pahasta kun lasten kanssa ollaan liikenteessä, vaikka ovathan nuo tottuneet meteliinkin.

Tarkoitus olisi sitten mennä gdanskiin ja tuskin nekään leirintäalueet ovat kovin hiljaisia tähän aikaan vuodesta... Pääasia on se että johonkin päästään vaunun kanssa, ettei tarvii tienposkeen jäädä ;)

MIETTINEN MIKKO T 15.07.2008 09:23

http://www.nemo.lv/ENG/kempings.htm# Kolme kertaa Nemossa pysähdytty. Voi sinne varata paikan netin kautta jos haluaa mutta kyllä sopu tilaa antaa ja tuollapäin ei ole 4M sääntöjä. Jos on joku juhlapäivä niin paikalliset osaa todellakin juhlia joten kannattaa pyytää sinne lisäalueelle yöksi. Jos jotain etukäteis tietoa kaipaat niin vilkaise meidän matka juttuja tuolta kotisivultani http://koti.mbnet.fi/mietmi/

VIRTALA TARMO T 20.07.2008 21:07

Hyvin mahduttin Nemoon. Oltiin siellä 1.7. Vesipuisto oli taas kiinni, kuten joku muukin mainitsi. Tosin vettä satoi. Mekkalaa ei kuulunut teltasta eikä muualtakaan. Vessoja puunattiin koko ajan, joten ainakin niiden siisteys oli ok, mutta muuten paikka oli aika rapistunut ja kaukana Jurmalan keskustasta. Odotin paikalta enemmän mainosten perusteella ja pettymys se kyllä vähän oli.

KAINULAINEN JUHA R T 03.08.2008 21:42

jeps`tulimme vasta NEMOSTA, rauhatonta on, kannattaa mennä ns. viereiselle vara-alueelle, siellä rauhallisempaa. Paikalliset eivät aiheuta häiriöitä...koska siellä ei heitä juurikaan näy ( on liian kallis heille, on kuulema jossain lähellä heillä oma-alue)olimme 4vrk eikä yhtään Latvialaista näkynyt, mutta sen sijaan Liettualaisia oli kuin "herättäjäjuhlilla" telttaa teltan vieressä ja mekkala sen mukainen sekä"ehtoollista" tuntu menevän enemän kuin leipää.

KIURU MIRA 04.08.2008 11:37

Reissu tehty. Kävimme tuolla Nemossa ja tuntui sielä vilskettä olevan. Meidän aikana ei siellä nyt ihan älyttömän levotonta ollut, mutta en kyllä muuten pitänyt alueesta kovin paljon. Ehkäpä eniten tuo veden oma "ominais" haju oli se mikä sai sitten lopulta meidät päättämään, että tuonne emme varmaankaan (en sano koskaan ei koskaan) uudelleen mene. Sinänsä homma toimi sai vaunun parkkiin ja nukkuakin jne. Vesipuisto oli kiinni juuri ne päivät kun me olimme siellä, että siitä en osaa mitään sanoa.

HAKKARAINEN TAPANI 04.08.2008 17:43

Viikko sitten oltiin Nemossa. Ei varattu etukäteen ja kyllä mahtui. Loppuillasta oli alue kuin pakolaisleiri, niin täysi. Teltta teltan vieressä ja savua kuin metsäpalossa. Autommekin kyljessä oli tusinan verran itänaapureita pitämässä leiriä. 1 yö ritti. Vesipuisto ei ollut käytössä. Ranta oli hyvä, mutta uimaan oli mentävä hernesoppamaisen rantaveden kautta kahlaten n. 300 m. Jurmala sinänsä on viehättävä paikka.

HAAPANEN TIMO S 04.08.2008 20:20

Kyllä tuo toinen alue on rauhallisempi: http://www.valensijam.lv/en/camping.html

Sijainti: http://www.valensijam.lv/en/HowToFindUs.html

Tuosta kun naputtelee karttaa auki, näkee paikan: http://www.jurmala.lv/fi/home/turistiem/karte/default.aspx

UUSITALO MARKO 05.08.2008 07:31

Valensija on pihaleirintäalue ja se rajoittuu toiselta sivultaan Riika-Jurnmala junarataan ja toiselta Jurmalan vilkkainpaan tiehen. Junaliikenne alkaa suunnilleen viiden aikaan aamulla ja noin joka toinen juna katsoo parhaaksi huudattaa pilliään juuri Valensijan kohdalla. Rauhattomuutta lisää myös heti radan takana oleva autiotalo, jota paikallinen pulirinki pitää kokouspaikkanaan.

Valensijan isännän kanssa saa olla myös tarkkana. Hän ajattaa mieleellään pihan täyteen ajoneuvoja, jolloin takarivistä on sen jälkeen mahdotonta päästä pois ilman että etummaiset purkavat leirinsä ja antavat lähteville tilaa. Itse koin myös erikoisena sen, ettei leirintämaksua voinut maksaa normaalitapaan poislähtiessä, vaan isäntä oli aina aamuisin käsi ojossa etukatoksessamme rahastamassa edellistä yötä. Ja vain käteinen kelpasi.

Valensijassa myy myös Euroopan kalleinta sähköä. Pelkkä sähkö oli 7,5 € vuorokausi! Eikä se muutenkaan ole leirintäalueena sieltä halvimmasta päästä. Lemmikit ja vetoautot rahastetaan vielä erikseen. Itse pidän Valensijan taksoja liian korkeana alueen laatuutasoon nähden. Kaksi pientä WC/suiku-yhdistelmää ovat aivan riittämättömät, mikäli alueella yöpyy vähänkin enemmän väkeä.

Mutta Valensijan sijainti on hyvä, jos haluaa liikkua Jurmalan keskustassa. Ja junayhteys Riikaan on erinomainen.

PAANANEN PAULI K J 05.08.2008 12:10

Olimme myös Valensiassa viime kesänä, ja nyt kesäkuussa. Pihaleirintäalueeksi on tosiaan kallis ! Mutta se sijainti on todella hyvä. Vuodessa pihalla oli tapahtunut paljon, ja itse hotelli alkaa olla jo valmis.

Kysyimme viime kesänä Majorin turisti-infosta toista kämppäriä kuin Nemo, jonne emme halunneet mennä, Infon virkailija vastasi tylysti, ja jyrkästi " ei ole muuta kuin Nemo".

Ajelimme Majorissa, ja huomasimme Valensian, jossa ei sattumoisin ollut juuri silloin ketään paikalla. Menimme takaisin turisti-infoon, tiskillä oli nyt toinen virkailija, ja hän sanoi, että Valensiassa on mahdollisuus yöpyä pihaleirinnässä, mutta hän ei suosittele sitä ? Kysyimme miksi, virkailija oli vaivaantuneen oloinen, ja mainitsi jotain alueen pienuudesta, ja siitä että se ei ole oikea camping.

Menimme kuitenkin Valensian pihaan leiriin. Mietimme miksi turisti-infossa suhtauduttiin nihkeästi Valensiaan. Nyt tulee ihan ikioma teoria asiasta : paikan isäntänä toimiva Max on ilmeisesti venäläinen ? ja omistajatkin venäläisiä ? siis eivät latvialaisia ?

Max antoi monta esitettä Valensiasta, ja pyysi meitä mainostamaan suomalaisille ystävillemme nimenomaan hotellia, ei niinkään pihaleirintää. Valensian hotellirakennusta on entisöity ja korjattu monta vuotta. Nyt kesäkuussa huoneissa ei juurikaan ollut asukkaita. Max kertoi tosiaan, että yhtenä yönä oli ollut yhdeksän suomalaista matkailu-autoa yöpymässä ! no, takuulla on ollut ahdasta, ja pihasta pois pääseminen vaikeaa.

Tuosta Maxin harjoittamasta rahastamisesta, joka on myös totta, pieni juttu. Kun ajoimme pihaan Max oli vastassa , ja kuinka ollakaan muisti meidät viime kesältä, johtui ehkä siitä, että hän esitteli viime kesänä hotellin korjaussuunitelmia meille, ja alalla kun olemme puhuimme myös niistä hänen rouvansa kanssa. Vähän ajan päästä Max huuteli minua pihan ravintolarakennukseen , ja tarjosi mansikoita. Siis tarjosi, minun mielestäni, otin muutaman kulhosta, ja totesin, että paljon kiitoksia hyviä ovat. Max antoi kulhon käteeni, ja sanoi: ole hyvä ! Minä siinä sitten autolle, ja kehumaan isännälle, että kato se antoi mulle mansikoita. Tyhjensin mansikat, olisko niitä ollut noin puoli litraa, omaan kippoon, ja menin palauttamaan Maxille kulhoa jossa häneltä mansikat sain, niin minä oletin. Mutta ans olla , eikös Max ilmoittanutkin ystävällisesti hymyillen, että mansikat oli sitten 5 latia ! Voi vitsit, että oli naurussa pitelemistä, tottapuhuen ei oikein tiedetty olisko pitänyt nk. " itkeä vai nauraa " kuin hain autolta rahat, ja maksoin mansikat !

Tämä pikku episodi kyllä vahvisti vielä sitä teoriaa, että Max on venäläinen ! ja paikka venäläisomistuksessa ? Mutta siitä otan selvän ensikesänä, mikäli nyt sitten poiketaan Valensiassa ?

T: Arja

LAHTI TIMO 06.08.2008 21:53

Olimme Nemossa kolme viikoa sitten. Tunnelma on täysin kuin Venäjällä. Jokainen telttailija soittaa maksimaalisesti omaa radiotaan = venäjän musikki, lisäksi kaikilla on mukana oma savuttava grilli. Savua ja eläimellistä musiikkia oli läpi yön. Oksennukset lisäsivät tunnelmaa. Telttoja kaatui yöllä humalaisten jalkoihin. Suurin osa "huligaaneja" olivat venäläiset. Olen pannut merkille, että kun vieressä on auto, joissa musiikki soi yli 120 desibeliä, on se aina venäläisten auto. Miksi??? Jos venäläiset eivät osaa elää länsimaissa, menkööt takaisin Siperiaan ja tulkoon sieltä takaisin 1000 vuoden kuluttua. Katsotaan sitten uudelleen asiaa.

MANNINEN ESA 07.08.2008 15:13

Ylpeä, imperialistinen ja kaiken omistamisen haluinen sekä kaiken hallitsemisen haluinen maailman- ja ajattelunkuva luultavasti luodaan venäläisessä elämänmenossa jo varhaislapsuudessa. Minkä opit ja mikä sinulle syötetään pienestä pitäen, sitä on vaikea saada meistä itsekustakin pois. Ei sitä varmaan Siperiakaan saa venäläisestä pois. Yhdyn monilta osin edellisen mielipiteeseen. Näin retkeiltyämme juuri Baltiassa tuo piirre haittaa monissa paikoin. Olimme myös hiljattain Nemossa. Paikka täynnä kuin Turusen pyssy. Ohjeina sinne aikoville: 1. menkää ajoissa, ei illalla - paikka tähän aikaan täpötäynnä 2. savu- ja meteliherkät pysykööt poissa, 3. paikka ränsistynyt, kuten vessojen ja suihkujen lukot suurimmalta osalta rikki, joten älä säikähkä tirkkijöitä, 4. lämmintä vettä suihkussa varmimmin aamuvarhaisella, 5. pidä lähtöbaanasi vapaana, 6. älä säikähdä rannan levästöä, 7. ravintolan ruokalista ei halvimmasta päästä, 8. auton veden pudotus- ja ottopaikka ennen kaarevaa pääporttia alueelle tulonurkassa(mahdollista ehkä suorittaa ilman leirintään menemistäkin, keltainen pömpeli)

MIETTINEN MIKKO T 09.08.2008 22:20

Maassa maan tavalla! Suomalaisena ole ulkomaalainen joten sovita itsesi maan kulttuuriin tai voihan sitä matkailla Suomessakin.

SILMUNEN HANNU 13.08.2008 19:07

Hyvä kuulla tällaistakin infoa, jotta osaa hakeutua muualle nukkumaan.

Itsekin liikutaan sillä mielellä, että maassa maan tavalla. Mutta kyllä sekin raja jossain kulkee. Jos maksan yöpymisestä, oletan saavani myös nukkua.

Kerran ollaan Slovakiassa valvottu teltassa koko yö kuunnellen humalaisten örvellystä, hiljenivät aina n.minuutiksi jokaisen valituksen jälkeen, mutta sitten hiljaisuus jo unohtui...

Tänä kesänä, vaikka telttailtiin Puolassa ja Tsekeissä, ainoat valvotut yöt olivat Venetsian lähistöllä.Sen leirintäalueen kansoittaneet tanskalaiset aikuiset eivät osanneet kunnioittaa alueen hiljaisuutta alkuunkaan.

Nuotiotulia itäisten maiden leirintäalueilla näimme paljonkin, ja itsekin niistä saimme nauttia. Mutta elämä niiden ympärillä oli hiljaisuuden saavuttua maltillista ja toisten unirauhaa kunnioittavaa.

t.Kaarina

MIETTINEN MIKKO T 14.08.2008 16:39

Muutamalla Suomalaisleirialueella on tullut valvottua näiden örveltäjien takia. Nemossa oltaisiin jouduttu valvomaan 07 mutta onneksi meidät ulkomaalaiset ajatettiin sivummalle.

HAAPANEN TIMO S 14.08.2008 16:50

Nemossa pitäisi jakaa telttailijat ja muut karavaanarit eri alueille.Vaatimattomat systeemit ei ole meitä koskaan haitanneet, mutta epäsiisteys ja meluaminen ei vetele.

SILMUNEN HANNU 14.08.2008 17:03

Tarkoitatko nyt, että jompikumpi em.ryhmä on meluajia, ja toiset hiljaisia. Toivottavasti et,sillä eihän tuollaisia yleistyksiä voi kukaan tehdä.

Me olemme olleet koko kesän telttailijoita, ja meillä kyllä koko sakki puhuu lähes kuiskaten hiljaisuuden jälkeen.

Tuntuu vain siltä, että vaunuilijat/as.autoilijat siinä teltan lähistöllä eivät ymmärrä, että kaikki melu ja puhe kuuluu suoraan telttaan sisään, teltan kangas ei siis eristä ääntä millin vertaa!!

t.Kaarina

HAAPANEN TIMO S 14.08.2008 17:56

Mutta jos teltta on metrin päässä autosta, ja teltan edessä lauletaan täyttä kurkkua, ei sinne kuulu mitä autossa puhutaan.

En tietenkään yleistä, mutta Nemossa on melko äänekastä telttaporukkaa. Saattaa siellä muutama telttakunta yrittää nukkua, varmaankin vielä huonommin tuloksin kuin vaunuilijat/autoilijat.

@timo

SILMUNEN HANNU 14.08.2008 18:21

Joo, teltassa on todella ikävä yrittää nukkua, kun ympärillä melutaan!

En tietenkään kiistä sen Nemon telttailijoiden meluisuutta, mutta meidän havaintomme on ollut, että maailmalla keskimäärin telttailijat ovat niitä, jotka rupeavat nukkumaan aikaisin.

Useimmiten syystä, että ovat jonkin sortin retkeilijöitä, joille leirintäalue on vain yöpymispaikka, eikä lomanvietto-paikka, niin kuin monille autolla/vaunulla liikkuvalle. Ja aamulla halutaan jatkaa pirteänä taas matkaa.

Mutta niin tai näin,nukkuma-ajan melu on ikävää ja todella rasittavaa, tulee se sitten mistä vain.

Mutta vinkiksi vaunu/auto-ihmisille voisi antaa sen, että teltan seinät eivät todellakaan eristä ääntä. Sitä ei aina tule ajatelleeksi, kun vaunuilijat vaikka iltamyöhäisen vessareissun tai "kyliltä" alueelle tulon jälkeen jäävät ihan rauhallisesti juttelemaan jonkun teltan kohdalle, niin se kaikki kuuluu nukkumista yrittävän korviin aika loistavasti! Ja makuupussissa ottaa aivoon, kun kolme kertaa on meinannut nukahtaa, ja taas tulee joku ja herättää...

Riitäviä ja hyviä unia vain kaikille, kotona ja reissuissa!:)

@kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.