Hanko-Paldiski DFDS

Susanna Katariina 10.06.2019 17:09

Lähtöselvitys oli hieman epäselvä. Matkailuajoneuvot pääsevät viimeisenä laivaan, ja sisään laivaan joutuu peruuttamaan. Ulos laivasta on myös kiire, ja eräs suomalainen matkakumppanimme myös kolhaisi autoaan laivan purkamisessa Viron puolella Paldiskissa. Autokannelle pääsee vasta hetki ennen uloslastausta, ja rekoilla näyttää olevan kiire, vaikka matkailuajoneuvot lasketaankin lauttaan viimeiseksi. DFDS:llä mennään rekkojen säännöillä. Pitää olla heti valmiina, vaikka autokannelle pääsee vasta kun laiva on jo satamassa. Nyt ei olla Tallinkilla.

Matkalla ei ole (tietystikään) mitään virikkeitä lukuun ottamatta ruokaa ja rekkamiesten seuraa. Plussapuolina voi tietenkin mainita Helsingin ja Tallinnan keskustan välttämisen etenkin Turku-Pori suunnalta tulijoille. Tammisaari-Salo-tie ei tietystikään ole mikään ihanteellinen karavaanareille, pientareet ovat huonot ja iltalaivalla tulijoille käy aurinko silmiin.

Ensijärkytyksen jälkeen voin kyllä suositella vaihtoehtoiseksi reitiksi Helsinki-Tallinna välille. 3,5 tuntia laivalla kuluu lopulta oikein hyvin. Pääasia on Hki ja Tln keskustojen tukkoisuuden välttäminen. Palvelu taas on vähän sitä sun tätä. Wi-Fi yhteys toimii loistavasti, joten koko ajan laivalla voi vaikka viettää netissä. Ja aina toisessa päässä pitää muistaa, että kun pääsee sisään viimeiseksi, pääsee myös ulos ensimmäiseksi.

Susanna Katariina 10.06.2019 17:17

Matkan hintaan kuuluva ruoka on myös hyvää, ja kahvia , mehua ja vettä saa koko matkan ajan. Tupakalle pääsee kiipeämällä yhden kerroksen ylemmäs viitoskannelle.

Markku Hämäläinen 10.06.2019 17:47

Nyt on myös vaihtoehto
https://www.tallinksilja.fi/aikataulut-vuosaari-muuga

ja toinen tulossa
https://www.eckeroline.fi/blog/eckero-line-vahvisti-tallinnan-muugan-uuden-finbo-cargo-rahtialuksen-satamaksi-takaa-rahtiliikenteelle-sujuvan-liikennoinnin-myos-viron-paassa/?fbclid=IwAR3RhEf0lUwMNeRRzDUvXYLs4M7NenlD7oDnfL4UNPex3WDxMyAZwoGK3C8

Susanna Katariina 10.06.2019 18:28

Kyllä on kovin houkutteleva vaihtoehto.

Veli-Pekka Merikallio 11.06.2019 12:07

Itse tulen jatkossa käyttämään tuota Vuosaari-Muuga -yhteyttä, varsinkin Katajanokan onnettomien liikennejärjestelyjen vuoksi. Tallinna on itselle lupsakka paikka ajella, vaikka ruuhkissa ja kahvit jollakin lukuisista terasseista kuuluu ohjelmaan.


Kiitokset Susanna Kaarinalle oivallisista kirjoituksista, kiva saada sinut joukkoomme. Anteeksi, se onkin Susanna Katariina, vanha tuttu Kaarina sotki ajatuksiani.
muokattu: 11.6.2019 12:09
Seppo Suomi 11.06.2019 19:39

Onpa Eckerö hinnoitellut kovaksi Vuosaaren lähdöt verrattuna Tallinkkiin. Tallinkilla saa lisäksi sapuskatkin ja vieläkin on halvenpi. Hätästen vilkaistuna hinnastista.
@seppo

Markku Hämäläinen 11.06.2019 21:25

Löysitkö Seppo jostakin Eckerön Vuosaari - Muuga reitin hintoja ja aikatuluja?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.