Vaunun pysäköinti

Antti Moilanen 31.08.2017 01:32

Olen vasta aloittanut vaunuharrastuksen (2kk). Kesän ajan suunnittelin pitäväni taloni edessä olevalla kaupungin vastuulla olevan tien P-alueella vaunua ja siitä käydä tekemässä harjoittelu reissuja. Nyt tuli lähtö kun sain Oulun kaupungilta siirtomääräyksen. Mitähän sääntöä rikkoin - syy tie osuuden huolto/ylläpito estyy ...mitään ilmoitusta toimenpiteistä ei ollut p-paikalla.

Tauno Suominen 31.08.2017 08:18

Tässä on varmaan sama ongelma kuin muussakin pitkäaikaisessa pysäköinnissä katujen varsille ja ilmaisille parkkipaikoille. Laki ei sitä kiellä, mutta ymmärrän viranomaisten kannan näissä tapauksissa. Heillä lienee oikeus näihin siirtokehoituksiin eikä siitä kannattane ruveta riitelemään.

Helsingin Kulosaaressa olen seurannut parin vanhan linja-auton pysäköintiä katujen varsilla. Siinä ne ovat samalla alueella, mutta muutaman päivän välein niitä siirrellään hiukan eri paikkoihin. Siihen ei näköjään kukaan voi puttua.

Samaa tekniikkaa voit tietenkin soveltaa myös Oulussa. Siirtelet vaunua välillä kadun varteen ja sitten taas parkkipaikalle ja eri ruutuihin.

Veli-Pekka Merikallio 31.08.2017 13:14

Hyvä kysymys. Meillä tienvarren P-paikalla kaveri säilyttää isoa venettään siten, ettei siihen mahdu yhtään autoa.
Lienee suunnittelijan tarkoitus ollut alunperin varata P-levike autoille, ei varastointiin.

Soittelin asiasta Jyväskylän kaupungin katupäällikölle ihmetellen tilannetta, kun vieraat eivät saa autojaan parkkiin
(kadun varsilla on kaikkialla ympäristössämme pysäköintikielto ja lappuliisatkin kovin aktiivisia).
Vastaus oli, ettei asialle voida tehdä mitään, kun lisäkilvellä ei ole rajoitettu pysäköintiaikaa eli P-alue (levennys) saa toimia minkä tahansa tavaran varastointipaikkana. Eipä ole mennyt mulla jakeluun vieläkään, toisella levennyksellä säilytetään peräkärryjä.

Perttu Kaasinen 31.08.2017 13:36

Helsingissä on se 24tunnin sääntö jokapaikassa vaikkei sitä ole kilvillä ilmoitettu, eli se on pisin aika paikallaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.