Tiedätkö hyviä ruokapaikkoja

HOLMSTRÖM JAANA 31.05.2007 03:01

erityisesti teiden varrella ilta-aikaan? Meillä on ongelmana, että lounasaikaan ei vielä ruoka maistu etenkään helteellä. Ilta-aikaan on tarjolla vain pihvejä/kanaa/lohta, valikoimaan kyllästyy äkkiä. Joten, jos tiedät hyvää (koti)ruokaa tarjoavia tienvarsiravintoloita, niin kerro. Niistä pitäisi olla tieto etukäteen, ettei tule ajettua ohi. Olisi mukava tietää myös muista hyvistä ravintoloista kaupungeissa ja maaseudulla.

NYYSSÖNEN KAJ 31.05.2007 09:02

Siellä missä näet eniten rekkoja ja muita ammatikseen tiellä liikkujia "matkaparkissa" ruokapaikan edessä. Tällöin on: -hinta -laatu -annosten koko oikeassa suhteessa. Näitä matkaparkkeja minä suosin, eikä näitä tarvitse mihinkään luetteloida koska ne näkyvät ihan paljain silmin. Tämä silmät auki ajaminen on muutonkin terveellistä oli autossa minkälainen navigaattori tahansa.

KylläKaj

VARTIAINEN JOUKO G 31.05.2007 11:15

Taidatpa Jaana esittä aikalailla "Mahdottoman tehtävän" sillä ne vaihtelevammat ruokapöydät pyrkivät olemaan katettuina "kristilliseen" ruoka-aikaan eli juuri lounas- ja päivällisajankohtana. Muuna aikana ja varsinkin iltaisin - jota kyselysi lähinnä koski - on tarjolla juuri tuota vähemmän vaihtelevaa tarjontaa. Siis vähänkuin "griiiruokatarjontaa". Siispä - millä esittämäsi yhtälö on ratkaistavissa? Tähän ikään päässeenä antaisin vinkiksi että opettelette itse tekemään ruokaa. Silloin voi ajasta - ja lähes paikastakin - riippumatta saada mieleistään suuhunpantavaa ja matkailuvälineessä sen tekeminen ei pitäisi olla edes hankalaa, vaikeudesta puhumattakaan. Aivan oivallinen konsti on lisäksi tehdä ruokaa senverran reilummin, että sitä voi lämmittää seuraavan ateriatarpeen tullen. Lajivalikoimista esim. paellat ja risotot vaihtelevine valmistusaineineen ovat jopa kylmänä (lämmittämättä) aivan mainioita syötäviä. Ja jos todella kala ja pihvi ei niin kiinnosta niin erilaisia keittoja saa aikaiskesi aika pinellä vaivalla. Siispä nyt vain elvyttämään ruoanlaittotaito ja nauttimaan lomamatkailun eräästä viehättävimmästä osa-alueesta - ruoanlaitosta ja sen makunautinnoista.

PALIN MATTI 31.05.2007 13:24

Kovinpa heitit Jaana laajan kysymyksen. Jos tarkoitat koko EU-aluetta, niin saattaa olla, että jää joku hyvä ruokapaikka mainitsemattakin. Kotimaan osalta tuntus, että karavaanarit ehkä vähemmässä määrin niitä kaupallisia kotiruokapaikkoja viljelevät, sillä meillähän on koti aina mukana ja jääkaappi yleensä ladattu täyteen kotiruoka-aineksia. Eli sellainen hyvä vinkki: Kun haluttaa kotiruokaa pitkän ja kuuman päivän päätteeksi, niin auto parkkiin johonkin leirialueelle tai sopivaan tienvarsipaikkaan ja siinä se on se teidän kotiruokaravintelinne.

Tuohon Kain rekkadiagnoosiin en luottaisi ihan sokeana. Rekkakuskit ovat itse kertoneet, että he käyvät syömässä sellaisissa paikoissa, mihin saavat sen retelinsä mahtumaan mukavasti pihalle (läpiajopaikka). Tietysti jos ruoka on jossain suorastaan luotaantyöntävän makuista, niin ei se pelkkä iso kenttäkään silloin auta. On rekkamiehillä sentään makuhermotkin olemassa kaikkien muiden hermojen ohella.

Maukkaita kotiruokapäivällisiä siellä teidän ikiomassa kotiruokaravintelissanne.

PALIN MATTI 31.05.2007 13:25

Sorry Jaana. Tässä suuren innostuksen vallassa unohtui se varsinainen vastaus kysymykseesi: En tiedä!

TERVO JARI 31.05.2007 16:46

http://www.tapiontupa.com/

Mutta jos olet Turuus lomalla, on himpanpitkä ruokareissu . . .

Jari

RIITAMAA MATTI JUHA 31.05.2007 17:21

http://www.keppana.com/ Ei sovi kiireisille, annoksia voi joutua odottamaan pitkäänkin.

SUOMI KIRSTI 31.05.2007 19:21

Katoppa tuolta aiemmin kysymästäni" Hyvän päälle ymmärtävät rouvat ja herrat". Siellä on monta mielenkiintoista paikkaa missä me aiomme poiketa matkallamme. Tulostin meille mukaan vastaukset, niin voimme matkalla kattoa osuuko joku kohdalle. En tiedä onko siinä teille sopivia, mutta vilase. (Linkittää en osannut, joku vois neuvoa senkin mulle, kiitos)

KORPPI SEPPO A J 31.05.2007 19:52

Ruokapaikoista en tiiä mittään. Meillä kun on 99-prosenttisesti ruokapaikka ihan vieressä. Mutta linkittäminen tapahtuu seuraavasti, niin kuin muunkin tekstin siirtäminen. Menet siirrettävän tekstin/linkin eteen kursorilla. Painat ykkösnappia ja vetämällä maalaat tekstin siniseksi. Sitten painat Ctrl ja näpäytät C:tä. Nyt teksti/linkki on tietokoneen työpöydällä. Sitten menet ja laitat kursorin siihen, mihin haluat siirtää sen tekstin. Nyt painat Ctrl ja näpäytät V:tä. Ja voilaa. Teksti/linkki ilmestyy näkyviin. Olikohan riittävän selvä? Ja sitten linkittämään. &:>)

PYSTYNEN JUHANI 31.05.2007 22:32

Ravintola Pup Stop Nokialla. Erittäin edullinen ja hyvä ruokapaikka. Tampere-Rauma tien varressa kylpälä Edeniä kohdalla. Se on panimo ravintola ja siinä on myös pieni nami myymälä ja tietenkin panimo tuotteita myymälästä. Siinä on iso parkki, voi vaikka yöpyä. Jos ei liikenteen melu haittaa. Keittiö on auki muistaakseni klo.20.00 asti. Tässä netti osoite www.pupstop.org

SAARELA MARJA 04.06.2007 07:46

Pihtiputaalta 3 km etelään nelostien varrella on Takkatupa. Lounasta tarjoillaan klo. 11-20. Hinta on noin 10 €. Seisova pöytä on erittäin runsas. Salaatit voi sekoitella itse ja valikoima salaattehin on erittäin runsas. Lämmintä ruokaa on monta eri vaihtoehtoa. Piha on suuri ja samassa pihassa on myös TB kylmäasema. Suosittelen lämpinästi.

BÄRS RAINER 04.06.2007 08:48

Allekirjoitetaan! Takkatupa on Suomen parhaita paikkoja.

Mutta taitaa olla SEOn tms. kylmäasema pihassa? Teboili on valtatien toisella puolella, ja sinne ei kannat eksyä syömään.

HAAPAKOSKI OSSI 04.06.2007 09:03

Tuota... Sorry vaan Jari jos oot paikasta tykänny, mutta minun ei tarttee sinne enää mennä ruokahaluani pilaamaan.

Kolme-neljä vuotta takaperin viimeksi tuolla perheen kesken söimme ja sanoisin että huonommalla hinta-laatusuhteella mitä ruokapaikkoja muistan. Onhan paikka tietysti voinut parantaa tasoaan viimevuosina, mutta minun makuhermoilla on ikuinen muisti.

Ossi

TERVO JARI 04.06.2007 16:42

Juu mut se onkin "sitä kotiruokaa", emme mekää ole vuosiin sinne erehtyneet . . . Juuri samaisista syistä . . .

Kotiruokaa kun on "moneen makuun" . . .

Ja siitähän kyselijä oli vailla . . . ;-))

Jari

HAAPAKOSKI OSSI 04.06.2007 21:32

...on tottunu huonoon ruokaan, niin käyhän se silloin kotiruuasta, mutta kun on tottunu saamaan oikeesti hyvää ruokaa, niin ei se sillon passaa.

Ossi

VARTIAINEN JOUKO G 04.06.2007 23:33

Mutta kuntit - eikös "huonoa" ruokaa saa lähinnä Matkaravintoloiden ravintolavaunuissa (VR). Näin ainakin mainitun firman (Matkaravintolat) mainos Äpy-lehdessä aikoinaan kertoi että: "Matkalla maistuu huonompikin ruoka". Mitä taas noin yleisesti ottaen tulee ruoan huonouteen niin useinmiten kyllä vika on syöjässä pikemminkin kuin ruoassa. Melkeimpä uskaltaisin jopa väittää että pahimmat ronklaajat eivät ole koskaan edes onnistuneet saamaan nenänsä alle oikeasti huonoa ruokaa. Epäilen jopa sellaista olevan edes olemassa - KJON.

MIKKONEN MATTI 05.06.2007 09:37

Jatketaan eksymistä aiheesta. Peräkammarin poika meni naimisiin ja miniä ei onnistunut hänen mielestään edes mannapuuron keitossa. "Ei se ole sellaista kuin äiti aina teki." hän marmatti. Toinen yritti parastaan, mutta: "Ei se vieläkään ole semmoista." oli tulos. Sitten kävi niinkuin maidon kanssa usein käy, että puuro paloi pohjaan. Miniä kantoi sen jo asiaan kyllästyneenä pöytään. "No, nyt se on samanlaista!" poika riemuitsi.

LINDBLOM ALF R 05.06.2007 09:38

Virtain Perinnekylässä ravintola Mikontalo (http://koti.mbnet.fi/pakomaki/2/tilat2.htm). Erinomaista perinneruokaa mahan täydeltä.

HAAPAKOSKI OSSI 05.06.2007 12:28

Mää en tiiä Matkaravintoloiden ravintolavaunuista, kun en niissä ole koskaan ruokaillut.

Muuten nuot sun epäilyt vioista syöjässä lähestyy jo herjausta, kun vielä ronklaajaksi alat epäileen. Enpä ole koskaan jättänyt oikeaa ruokaa syömättä - en jättäny Tapion tuvallakaan, mutta raja se on miehenkin kestokyvyssä, jos joutuu syömään koko nelihenkisen perheen annokset sellasta rasvasta ja pahanmakusta pas... - eiku ruokaa. Ja kohta on muut taas näläkäsiä kun eivät syötävää ruokaa saaneet ja kuskilla ei tietenkään oo näläkä enää koko päivänä kun ruokahalu meni kerralla. Mutta ruokaa ei meidä perheesä pistetä hukkaan - Perkele!

Minkä perkuleen takia ihimisen pitäs mennä syömään paikkaan jossa saa "nenänsä alle oikeasti huonoa ruokaa" - ootko jonkinlainen masokisti?

Ossi

JOUKAINEN MIKA 05.06.2007 15:17

Menee vähän kauaksi suurista väylistä, mutta Helsinki-Tampere moottoritieltä sellaisen varttitunnin matkan päässä.. Pizzeria Makasiini, Vesilahti kk, Oltavantie 4, 37470 Vesilahti 03-3738260 (löytyy myös pientä sisistustavaraa ja matkamuistoja)

Mainio paikka ja hyvät pizzat (eikös ne ala olla perinneruokaa).

Kahville (ja hiukopalaakin taitaa löytyä) Ravintola Voisilmä Ky, 37370 Narva, puh. (03) 373 7152

LATOVEHMAS TIMO 05.06.2007 16:16

Ja se Voisilmähän on se Turpeisen baari ;)

JANHONEN MATTI 05.06.2007 18:32

Kyllä sinun Jaana pitäisi asua tuolla siesta-maissa jotta toiveesi iltaruokailusta voisi toteutua kohtuuhintaan. Mutta tässä muutamia mielestäni hyviä ruokapaikkoja jos satut liikkumaan tuolla Itä-Suomen ja Kainuun suunnalla. Kuopio satamaravintola, suuri parkkipaikka lähellä Savonlinna: Ravintola Majakka 100 m torilta linnan päin, sillä kohtaa mistä risteilylaivat lähtee, parkkipaikkoja lähellä. Punkaharju: Metsäkeskus Lusto Nurmes: Bomban-talo, parkkipaikkoja riittää Ristijärvi: Ristijärven Pirtti aivan 5-tien varressa jossa tosi hyvää koti- ja perinneruokaa. On WC-tyhjennysmahdollisuus, ajokaivo ja saa vettä. Samassa pihapiirissä myös pieni camping-alue. Ämmänsaari: Ravintola Kultainen Kukko jota isännöi Veikko Huovinen joka kylläkään ei ole kirjailija Huovinen vaan keittiömestari Veikko Huovinen. Tosi hyvä ruokapaikka ja lähellä on parkkipaikkoja vaikka vaunulle.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.