Talvivaunu

Matti Juhani Mikkonen 30.06.2019 16:20

Poikani on aloittamassa caravaanariharrastusta. Hän esitti kysymyksen johon kompetenssini ei riitä vastaamaan: mitkä vaunut sopivat hyvin vaativaan talvikäyttöön ja millä perusteella?

Mikko Tamminen 30.06.2019 20:38

Pohjoismaissa tehdyt vesikeskuslämmitteiset on varmin valinta!

Hannu Mankisenmaa 30.06.2019 22:03

Sama Alden nestekiertolämmitys löytyy monesta Saksalaisesta merkistä, joka on laadukkaampi teknisesti usein.
Itsellä on kokemusta Truman ilmalämmityksestä, toki se lämpeää hiukan nopeemmin, mutta jos Alde kiertää seinijä myöten, niin se on lämpimämpi, kun seinät eivät ole kylmiä.
Vuokraa ensin vaunu, jossa on eri ratkaisuja, niin tulee mieluinen valinta.

Oula-Aleksi Mikkonen 01.07.2019 15:10
Mikko Tamminen

Pohjoismaissa tehdyt vesikeskuslämmitteiset on varmin valinta!

Kabe kävi ensimmäisenä mielessä, mutta sitten ryhdyin pohtimaan eroja esim. LMC:n Maestro-malleihin talvipaketilla. Lämmitysjärjestelmä molemmissa sama, mutta Kaben hinta 10-15t€ kovempi. Mitä lisäarvoa saan tuolla 10-15t€:lla? Oma kokemukseni talvikäytössä rajoittuu 80-luvun lopun ja 90-luvun alun kotimaisiin vaunuihin. Ja niistä käyttökokemuksistakin on jo yli 20 vuotta. Tarkoituksena on löytää vaunu, jota käytettäisiin talvisin hiihtokeskuksessa asumuksena ja kesäisin reissukäytössä.

Antti Ervasti 07.07.2019 10:03

Hei. Ei aina tarvitse sitä kabea tai lmc tä ensimmäisenä ostaa, tai vieläpä vanhaa solikkaa. Nuoret ei aina halua sitä iki ihanaa 60-luvun sisustusta, niin suosittelenkin alden lämmityksellä olevia vaunuja, esim adria, hobby, polar, dethlessi ym. Ja totta on vaikka ette uskokkaan niin niitä hobbyjakin on siellä talvipaikoilla tunturissa ja ihmisiä niissä yöpyy kovillakin pakkasilla:)

Harri Halinen 08.07.2019 10:34

Vastaus löytyy varmimmin kokeilemalla eri vaunuja. Itselle minun käyttööni sopivasta asia selvisi noin neljännen-viidennen vaunun kohdalla eli vesikeskuslämmitys, lattialämmitys vaihtoehtoina valittavana lämmitysenergiana sähkö tai kaasu.

Oula-Aleksi Mikkonen 09.07.2019 16:39

Hyväkuntoinen Cabby 650+ sopivilla varusteilla löytyi. Vielä en ole kunnolla päässyt vaunua kokeilemaan, mutta speksien perusteella ko. vaunu on hyvä niin kesä kuin talvikäyttöön. Löytyy vesikiertoinen lämmitys, vesikiertoinen lattialämmitys, ilmastointi ja tarpeellinen määrä nukkumapaikkoja. Käytettyä ostaessa joutuu toki aina tekemään kompromisseja, mutta hankitussa vaunussa ainoa oikeastaan oli sisustan värimaailma, mutta kaikkeen kuulemma tottuu, paitsi jääpuikkoihin joissain kohdissa :). Vielä kun saa BE-kortin inssin läpi, niin pääsee tositoimiin.

Harri Halinen 09.07.2019 17:54

Noihin Kaben hintoihin, säilyy myös monia merkkejä paremmin. Hyvin ja siististi käytettynä ja hoidettuna. Cabbykin kuuluu hyviin. Täytyy muistaa tuo ylläpito kaikilla merkeillä. Yksilöeroja löytyy monesti.

Arto Penttinen 14.07.2019 19:33

Olisiko eristetesti hyvä jos pienellä pakkasella laittaa lämmöt päälle ja menee ulos katsomaan mistä vaunun seinistä ulkopuolelta kuura sulaa nopeasti ja vesi helmeilee pinnalla.
itselläni oli Hoppy vaunu (m. 460 v.96 ) ja ja peltikuori irroitettiin niin ei siellä tyrox`cia ollut kunnolla laitettuna rimojen kaikissa välissä. Alde kyllä piti lämpöä yllä 3 vrk / per pullo.

Risto Halmelinna 22.05.2020 15:48

Meillä oli juuri tod hyvä& siisti k.o vaunu (cabby 650+) vm 2010 . Hyvä, hyvin tehty , lämmin lattiaa myöden .
Onnittelumme vaunuhankinnasta ! Vaunukuumetta podin pahasti-ja lääkitys kallista , mutta vaihtui juuri
Kabe 750 :seen , saarekevuoteineen ...

Erkki Anttila 23.05.2020 10:15

Saksalaista Fendt asuntovaunua pidetään myös laadukkaana ja hyvänä talvivaununa. Vaunun eristeet lattiassa, seinissä ja katossa ovat mm. Hobby vaunua huomattavasti paksummat. Laadukkaasti hyvistä materiaaleista rakennettu asuntovaunu.

Fendtiä saa molemmilla lämmitysjärjestelmillä, Aldella sekä Trumalla.

Erkki

Toivo Koistinen 23.05.2020 13:06

En tiijä tehäänkö enää LMC vaunua. Yhen talaven työkortteerina viikot oli semmonen. Lattia oli villasukka lämmin, ja muutenkin tarkeni.
Kun nukku perällä niin seinän nurkassa oli hieman vileämpää, mutta ei voinu sanoa kylmä. Meistä työkaverin kanssa hyvä vaunu.
Tosin kun 30 pakkasessa jompikumpi kävi ulukona kusella, niin kyllä se hönkä lämpisi hitaammin normaalisti, varsinkin kaverille, joka nukku ovensuun poikittais pedillä, kun minä, joka makoilin pöydän sivussa perällä, tai siis vaunun keulasa.
Siinä oli nestekeskus lämmitys pattereilla. En muista oliko primus, vai mikä.
Tp

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.