SYYS- LOMAA PUKKAA

POKKINEN TAPANI 12.10.2007 21:53

Niin enpä tiedä, että olisiko pitänyt soittaa neuvolaan ja kysyä neuvoa, mutta eiköhän tuo täältäkin selvinne? Olemme aika totaalisia pohjoisen kulkijoita. Viime syysloma tuli tavan mukaan oltua Nellimön ja Kessin puolella pilkkimässä ja ei siinä mitään, kivaa oli. Paha vain kun päivä painuu päivä päivältä aikaisemmin mailleen ja mukana kulkee kolme murrosikäänsä tapailevaa pojanviikaria. Noh, ajattelimme rouvan (rakkaan puolisoni) kanssa, näin Oulusta käsin tehdä totaalisen muutoksen ja lähteä tällä erää aivan vastakkaiseen suuntaan, siis Turku-Ahvenanmaa akselille. Vinkkejä reiteistä ja mahdollisista tutustumiskohteista, kulttuuri, musiikki, taide ja kalastus aihe esim otetaan enemmänkin kuin kiitollisuudella vastaan. Ja vierailisimme myös mielellämme jonkun samanhenkisen luona?, Win/Win periaatteen mukaisesti.

POKKINEN TAPANI 13.10.2007 12:38

Äsken tulin savusaunalta lisäilemästä leppähalkoja. On samalla pari päivää suolassa lilluneita lampaanpaisteja katossa, peltien ja leppätikkujen päällä killumassa. Hätänen eli malttamaton kun olen, niin avasin koneen ja odotin saaneeni jonkun vinkin 26.10 alkavan syysloman tiimoilta, turhaan. Noh onhan tässä viikko aikaa ja menee se lomanalun odottelu kuin vanhan totutun kaavan mukaan, päällään seisten. Taidampa käydä tässä kiukaaan hoidon välissä laitamassa siikaverkot rantaveteen pyytämään. Sillä on se niinnii, että jos illan oikein rasvaista savulammasta järsii, niin saataa vain aamulla olla tuoreen kalan nuusa. Ei siitä ranassamme enimmäkseen tulevasta karisiiasta kyllä oikein paistokalaksi ole. Mutta, mutta, mäti maistuu tähän vuodenaikaan melkein siltä ihteltään ja eksyypä joku taimenen penikka aina silloin tällöin pyydyksiini. Vinkkejä odotellen tapani.

WIKLUND MIKA 14.10.2007 14:10

tere!!En tiä onko tuosta linkistä apua mutta tuos se nyt on:

http://www.tenavalehdet.fi/index.php?cat=8&lang=fi

WIKLUND MIKA 14.10.2007 14:12

ja tuo vois olla kiva paikka:

http://www.hopstop.fi/tampere/kuvagalleria.shtml

Löytyy myös Turusta(muistaaxeni Raisiossa,lähellä ois ruissalon talvialuekkin...) t m

LAHTI ANTTI 14.10.2007 17:54

Täälläkin kannattaa poiketa. Myös Rauma, vanhana puukaupunkina on oma nähtävyytensä. Eikä pitkä matka U:kista. http://www.rairanta.fi/

NYYSSÖNEN KAJ 17.10.2007 20:48

Turun seudulla pilkille pääsy onnistuu vain syntyperäiselle Nasarettilaselle tähän aikaan ja niistäkin vain yhdelle. muille toihu on märempää. eikaj

POKKINEN TAPANI 18.10.2007 06:37

Kyllähän se Luoja meidän jokaisen sisällä taitaa asustaa? Tätä herra Nasarettilaista en ikävä kyllä henk koht tunne. Tällä kertaa emme ole pilkkimistä halajamassa. Tarkoitus on etsiä erillaista syyslomapaikkaa, tuon ainaisen pohjoisen sijaan. Jos olen ilmaissut asian hieman epäselväksi, niin ei siinä vielä mitään, sillä päivämäärässä se suurin lapsus(Lasarus)tuli. Se lähtöpäivämäärämme on 19.10, eikä suinkaan 26, joten vinkkejä niin yöpymis-kuin-päiväpaikoista otetaan edelleen mitä suuremmalla Hartaudella vastaan.

RUOSTELA RAUNO 18.10.2007 14:35

Näillä seuduilla itse asuvana välillä tuntuu että mitäs "ihmeellistä" täällä nyt on? No tässä muutamia asioita joita tuli mieleen Turusta, Turun Linna ja Taidemuseo sekä Caribian kylpylä myös Ruissalon saari (jossa on Turun leirintäalue) poikkeaa luonnoltaan (puusto/kasvillisuus) melkoisesti normaalista Turun alueesta.

Jos merimaisemat kiinnostavat niin kannattaa ajella Turusta kohti Kaarinaa ja kääntyä sieltä saaristotielle (Parainen, Nauvo, Korppoo, Houtskari). Täältähän löytyy se maailman kaunneimmaksi kutsuttu saaristo josta saa kyllä esimakua näin syksylläkin ja ihan autostakin käsin jos ei tarkene ulkoilla.

T: Rauno

POKKINEN TAPANI 18.10.2007 19:36

Kiitän ja kumarran vinkkien antajille. Auto alkaa olla koht`silleen pakattuna. Lähtö on huomenna töiden jälkeen, joten yötä vietämme jossain Oulu-Pori välillä. Lauantaina pitäisi yllätysvierailla vanhojen tuttavien luona Nakkilan kirkon vaiheilla ja viimeistään Sunnuntaina käyskennellä niin täl ku tolki puolel jokkee. Olisiko kellään antaa suositusta Turun seudulla hyvästä, keskihintaisesta, vaikka pitkänkin kaavan ruokapaikasta. Sinne Nauvo-Korppoo-Huotskari seudulle menemme varmasti. Ja miten muuten on, pääseekös sieltä pikkusaarien kautta lautalla Ahvenanmaalle? Vai onkos niin, että vain oikealla laivalla Turuust?

HAAPANEN TIMO S 18.10.2007 20:59

Turun linnassa jatkuu suuren suosion saavuttanut teema. Kidutusta- kuolemaa ja kummituksia -kierros: http://www.turku.fi/public/default.aspx?contentid=47275 Vois olla erikoinen.

HAAPANEN TIMO S 18.10.2007 21:05

Eihän sitä ole viikonloppuna kuin perjantaina.Menkää sitten kuppilaan: http://www.turku.fi/Public/default.aspx?nodeid=8153&culture=fi-FI&contentlan=1

Ps.Niin meidänkin kävi viime lauantaina Haminassa,kolmen kirkon ovia koputeltiin,eivät auenneet.Ravintolaan päästiin kolkuttamatta.

RUOSTELA RAUNO 18.10.2007 22:16

Ruokapaikkoja löytyy ehkä parhaiten ihan Turun keskustassa kauppatorin ympäriltä sekä sitten Aurajoessa olevat jokilaivat jotka toimivat ravintoloina.

Korppoon Galtbyn satamasta on yhteys Kökarin kautta Långnäsiin (Ahvenanmaalla). Alla olevasta osoitteesta -> Pikavalinnat -> Korppoo niin löytyy lisätietoja.

http://www.saaristo.org/fi/reitit-virtual.htm

T: Rauno

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.