Sulattelupaikkaa Lapissa

Lauri Niittynen 23.01.2022 10:03

On kokemusta vasta yhdestä talvimatkasta Lapissa ja sekin oli viime maalis-huhtikuussa hyvin keväisissä keleissä. Jos sinne nyt lähtisi, olisivat sää ja kelit varmasti haastavampia matkailuauton kannalta. Sisällä varmaan lämpö pysyy ja paikat sulana niin kauan kuin dieseliä riittää.

Mutta ulkopuolella voi lumen ja jään kertyminen alustaan ja katolle olla ongelma. Onkohan niin? Ja missä olisi paikkoja sulatella auto sisätiloissa, jos toiminta menee heikoksi? Korkeutta on 2,75 eli ei taida hotellien talleihin mennä.

Pasi Peippo 23.01.2022 10:33

Kevät talven(maalis/huhtikuu) reissuja tehty parikymmentä vuotta ja ei oo lumien ja jäiden kanssa ollu ongelmia. Lumet mitä keväällä satanut ovat sulaneet katolta. Sen verran lämpö karkaa ja yleensä plussakelejä päivisin noihin aikoihin jo. Tiet pääsääntösesti sulia jo keväällä ni ei kerry alustaan suuria määriä. Marraskuun ensilumen reissuilla alustaan kertyvä lumi ollut vähän ongelmana kun lumisilla teillä pitkiä siirtymiä. Ainakin Eura Mobilin alakatteet semmoset että kerää suuret lumikuormat... Äärivalojen johdot siellä lumen/jään seassa kovalla koetuksella... Äärivaloja hajonnu kun lumi/jääköntit sitten tippuvat. Perävälot jämäkämpää tekoa, pysyneet ehjänä...
-Pasi

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.