Sakot myös pienistä ylinopeuksista

SUOKKO OIVA J M 30.04.2007 09:48

Sakot myös pienistä ylinopeuksista Julkaistu: 30.04.2007 07:35

Jatkossa vähäisetkin ylinopeudet voivat johtaa sakkoihin, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen verkkosivuillaan. Osa poliisin nopeusvalvontakameroista on kuvannut vuoden alusta alkaen myös pienet ylinopeudet. Aikaisemmin kamerat kuvasivat vain autot, joiden nopeus ylitti rajoituksen selvästi.

Lehden mukaan useista pienistä ylinopeuksista lähetetään auton haltijalle kirjallinen muistutus. Useasta muistutuksesta voi saada rikesakon tai sakon. Sakotuskäytäntöä pitää kuitenkin vielä kehittää, sillä sakko on osoitettava ylinopeuksiin syyllistyneelle kuljettajalle auton haltijan sijaan.

Muistutuksia on kirjoitettu nopeusvalvontakameroiden kuvien perusteella jo yli 2 000. Kokeilussa ovat mukana Helsingin, Lahden ja Porin liikenneturvallisuuskeskukset. Keskisuomalaisen mukaan uudistus otetaan syksyyn mennessä käyttöön koko maassa.

KEMPPAINEN HENRY E U 30.04.2007 10:42

Näen vappuna ei oo pelkoo, vappunaamari vaan päähän ,,;)

RAUTIAINEN KARI 30.04.2007 11:58

No sitä oon muuten ihmetelly että miten pysäköintivirhemaksu voi tulla autolle. Ainakaan mun auto ei tietääkseni ole juridisesti oikeustoimikelpoinen ja siksi se ei saisi maksella mitään ainakaan mun tililtä. Mutta sakkoja sille voidaan määrätä. Outo juttu kun ei se saa äänestääkään eikä mitään tollasta vänkää.

Vaikka onhan autot ihan ajattelevia kapineita, lehdissä kirjoitellaan että kuorma-auto peruutti jalankulkijan päälle... kuski ei voinut mitään, auto vaan peruutti, olikohan kuski mukanakaan. Henkilöauto ajoi huomattavaa ylinopeutta jne. Saatana jos kuulen että mun auto on käyny kaahailemassa jossain niin piiskaa sille...

MIKKONEN MATTI 30.04.2007 13:21

Kunhan se verotusysteemi rupiaa satelliitista seuraamaan missä kenenkin auto liikkuu, ollaan jo kohtalaisen hyvin seurannassa. Polliisin aika niitä kuvia katellessa menee hukkaan, mutta sehän taisikin olla automaattinen tämä uusi järjestelmä. Aika alkaa olla kypsä sellaiselle kaikkiin autoihin pakolliselle ajopiirturille, joka kertoo paitsi kuljetut kilometrit, myös ylinopeudet, jotka se mittaa elektronisen liikennemerkin lähettämästä signaalista. Ajoon lähdettäessä laitteeseen pitää työntää Visa-kortti, josta laite toteaa henkilöllisyyden ja tulotason verotuksessa. Visa-kortista se velottaa sakon määrän suoraan ja kojetaululla on näyttö, josta eurojen ropinaa voi seurata kuten bensankulutusta. Ajo katkeaa, kun luottoraja on käytetty. Tietenkin siinä on alkolukot ja punaisia päin ajamisen seurannat jne. USB-2 mallinen henkilökohtainen lutikka tallentaa kaikki tapahtumat ja on liitettävä veroilmoitukseen.

RAUTIAINEN KARI 30.04.2007 13:57

Koska tuollainen vähentäisi sakkotuloja jokatapauksessa niin voisi myydä sellaisia ylinopeuslupia. Maksaa siitä visalta luvan ajaa 20km/h kovempaa kuin muut. Samaten risteyksiin ja liikennevaloihin vois myydä sellaista etuajo-oikeus vilkkua katolle. Joo, kyllä tästä hyvä tulee.

PALIN MATTI 30.04.2007 15:01

Pertti Spede Pasanenhan tätä maksettua ylinopeuden ajo-oikeutta esitti jo pari kymmentä vuotta sitten. Ei vaan ottanu kipinää liikenneministeriössä.

Tuo automaattiseen sateliittiseurantaan perustuva ylinopeuden sakotusmenetelmä on varmaan ihan hyvä, mutta yksi asia siinä vaivaa minua. Jos ajan ylinopeutta, sanotaan nyt vaikka satasen alueella sataakahtakymppiä, niin kuinka äkkiä se sakkosumma vilahtaa mun tililtä valtiolle? Ja kun jatkan edelleen ylinopeuden ajamista, niin millaisin aikavälein se sakotus tapahtuu? Sekunnin välein, vai minuutin, tunnin jne...?
Vai koskeeko ylinopeussakko kertaluonteisena vain jotain tiettyä matkaa. Jos mie lähen vaikka tästä pyyhkimään Jyväskyllään, niin saanko mie aijjaa sitä ylinoppeutta koko 500 km välin sillä yhelä maksulla? Tietysti sellaisilta risteyskohtaisilta kaheksankympin alueita velotettaan erikseen, sehän on selevä!

Ihan kiva silti, että kehitys kehittyy... :-))

LAUKKANEN MAURI 30.04.2007 15:57

Sain juuri maksu kehoituksen;85€ ylinopeus 40km/alueella 10km/h sakko oli aivan paikalaan ,sen myönnän MUTTA tässäkin tapauksesa ajoin jonossa .En ole kateellinen jos muut jonossa ajaneet ei saaneet samaa rangaistusta,jossain sen rajan täytyy olla .Useissa kaupungeissa on 30/40/50/60 ,rajoituksia jos et ole paikkakuntalainen niin kyllä siinä pitää olla tarkkana kuin porkkana että ei riko lakia! Tämä rangaitus lityy varmaan siihen teho iskuun ja kyllä sitä valtion rahakirstua voi täyttää näillä iskuillä niin paljon kuin viranomaiset haluaa,vai meneekö ne saadut tulot näitten sakottajien palkkoihin? kysyy m laukkanen

KALLELA PENTTI 30.04.2007 17:09

Eikun mikrosiru vaan jokkaiselle takaraivoon niin löytyy aina oikea henkilö sakotettavaksi... vois käyttää myös työtehoseurantaankin.... ja varmaan moneen muuhunkin Hyvään tarkoitukseen..... :-)

LYLYOJA SEPPO 01.05.2007 01:07

Englannissa on käytössä sellainen satellittivalvonta kokeilu jossa auton jokainen liike rekisteröidään tietokoneelle.Vakuutusyhtiöt ovat kiinnostuneita koska sillä tavoin saadaan ilmi kaikki hyvät ja huonot puolet ajotavoistasi.Englannissa on liikennevakuutus parhaimmillaan 500 euroa kuukaudessa. Jos tekee sopimuksen vakuutusyhtiön kanssa että noudattaa tarkalleen liikennesääntöjä,niin saa vakuutuksen 50 eurolla.Edellyttäen tietysti että noudattaa sopimusta koko sopimuksen ajan.Näin kirjoitti DN ruotsissa viime lauantaina.????

TENKULA MATTI 01.05.2007 21:46

Pysäköintivirhemaksu voi tulla 'autolle' koska se ei ole sakko, vaan virhemaksu :)

ANTTILA MARKKU 10.05.2007 23:39

Kyllä veikkaisin jos valvontaan saakka luvallisesti mennään,niin kirjoittajat ovat jo ajasta jäljessä.Satelliittipuhelimilla varustettu hyötyliikenne on ollut jo vuosia tarvittaessa täysaikaisessa valvonnassa.Ja voisihan se olla niinkin,koska nyky autoja pystytään tietoverkon avulla etäkorjaamaan jos kyseessä on järjestelmävika.Tähän tekniikkaan perustuen voisi limitin tultua ylitetyksi auto pysähtyä.Kyseessä olisi ajoneuvokohtainen rangaistus.Sillä kuka ajaa ei olisi merkitystä.Näin ollen "auto ajoi ylinopeutta"olisi tosi.

MIKKONEN MATTI 11.05.2007 09:41

Ehkä noin. Jos asia toteuttettaisiin laittamalla tunnistesiru korvaan niinkuin koirilla, saattaisi bussilastillinen matkustajia saada sakot ylinopudesta.

NYYSSÖNEN KAJ 11.05.2007 16:56

Singaporessa on jo toiminut vuosia niin ylinopeus kuin punaisia päin ajon valvota automaattisena. Joka autossa on pakolliisena etä tunnistuslaite.

LINNAMÄKI LEA 13.05.2007 20:38

Luulin, kun henkilöauto vaihtui asuntoautoon, jotta nyt löyty tällekkin emännälle raohallinen vaehe. Mutta kun kilometrejä on tullu parituhatta, mitä vielä, rahaallinen vaehe on hävvööksissä. Tarvihtisin sitten siirtyy numariin, oman turpavärkin sijjaan.

LINNAMÄKI LEA 13.05.2007 20:44

Heh, mikrosiru - meni ajo-oikeus. Mullei voi minkäänmoisia vierasesineitä ripustella läskin sekaan eikä alle.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.