Saariston rengasreitille

Lauri Köntti 15.05.2020 19:29

Luin tossa vanhoja kommetteja saariston lautoille ajoista matkailuautolla,mulla on pitkä takaylitys ja vetokoukku,onko nykyään vaikeuksia ?Voisko joku kmmentoida.

Toivo Koistinen 15.05.2020 20:09

En usko, ellei takapää ole erikoisen matalalla. Muistelen lautoille meno, ja poistuminen oli niin hyvä, ettei haittaa ole.
Tp

Juhani Backman 16.05.2020 08:50

Ei ollut ainakaan viimekesänä ,lautat on nykyään vakaita ei paljon painu vaikka olis autoja täynnä, joskus vaikutti kun vesi oli alhaalla metrin verran , nykysin en tiiä miten vaikuttaa .

Jukka Ruotsalainen 16.05.2020 15:14

Hei,

viimekesänä matkustimme reitin lävitse matkailuautolla. En tiedä miten pitkästä perän ylityksestä puhutaan, mutta uskoisin, että "normaalilla" matkailuautolla pärjää lauttojen kanssa. Nykysin lauttojen sisään- ja poisajojen tasot ovat aika tarkasti laiturin tasolla.

Muutama huomio / ajatus pohdittavaksesi. Reitillä ei käytännössä ole leirintäalueita, mutta sen sijaan paljon katseltavaa, varsinkin jos pyörät ovat mukana: pieniä kyliä, maaseututeitä. Tämä tarkoittaa yöpymistä jossakin. En muista enää missä, mutta ainakin yhdessä venesatamassa oli muutaman yön: toivottivat tervetulleeksi ja tarjosivat myös sähkömahdollisuuden. Eli yöpymiskuvio on hyvä pohtia.

Upea paikka: idyllisiä maalaismaisemia ja tunnelmaa. Reitti on kilometreissä lyhyt, jos haluaa vain ajaa lävitse. Mutta se ei liene tarkoitus.

Nautinnollista matkaa.

Toivo Koistinen 16.05.2020 15:52

On siellä Kaarinasta kun lähtee hyvä SFC alue, oliko Kuusisto, viihtyisä, ja kun saapuu toisessa pääsä mantereelle on siellä Rairanta, Kesäniemi, Vankkurivehmas.
Näkyivät välilä myös noissa lauttarannoissa yöpyvän. Mukava on se reitti. Onhan sitten jos aikaa on, ja haluaa paljon kateltavaa ulkosaarilla, Ahvenan maalla, ja yleensä varsinais Suomessa, ja etelä rannikolla aina Hankoa myöden
Tp

Timo Haapanen 16.05.2020 16:42

Saariston lomakeskus
https://www.rengastie.fi/desktop/saaret/houtskari/majoitus/mossala/index.html

Kittuiscamping
https://visithoutskar.fi/palvelu/kittuis-camping-caravan/

@timppa

Lauri Köntti 16.05.2020 20:03

Kiitti tiedoista,ei tarvi ottaa vetokoukkua pois!

Markku Hämäläinen 16.05.2020 21:22

Aikoinaan kävimme lapissa ja kun siellä oli kylmää, päätimme käydä läpi tuon saariston rengastien.
Olimme yötä siellä yhdellä pikku kämppärillä, saarella jota en muista.
Lapista oli tulleet kaikki hyttyset myös lomalle saaristoon, vessassa ja suihkussa piti käydä juosten ja muu aika menikin tiiviisti autossa istuen.

Jori Järvinen 17.05.2020 11:18

Eihän noilla lautoilla mitään ongelmia ole maavaran suhteen. Max.10cm korkeuserot ja rampit siis miltei vaakasuoria.
Alkuviikosta olin saaristossa, kemiössä, paraisilla, nauvossa, korppossa, iniössä ja vielä rymättylässä. (Saariston pidempi rengastie) Eikä yhdelläkään lautalla tarvinnut maavaraa edes miettiä. Ja mukavan ruuhkatonta vielä tähän aikaan vuodesta. Kaikki sfc alueet kyllä vierailta suljettu mutta enpä niitä muutenkaan olisi tarvinnut.

Ari Kuusisto 17.05.2020 12:00

Ei muuta kun rakentaa vetokoukun alapuolelle "manner" nailonpyörät molemmin puolin niin on wheelie barsit tukena, niinhän näitä on pitkän peränylityksen omaavissa vekottimissa, jos tulee rotvallitilanteita niin on siinäkin turvana.
Niin onhan siellä Kaarinassa se meikäläisen nimikko leirintäalue on he....tin mutkainen ja kapea asfalttitie alueelle vaunun kanssa varmaan mielenkiintoinen, jyrkät asfalttireunat, jos tulee peruutustilanteita, oli mukava mennä fillarilla sitä saunalenkillä mäkiä ja vauhtia riitti ja meinasin ajaa peurakolarin pyörällä mennessä ja jäniksenpoikanen juoksi edellä tullessa että rikas luontokin on,viime syyskesällä tuli oltua.
Saaristokierros on kyllä erittäin suositeltava.

Jukka Ruotsalainen 21.05.2020 11:05

Hei,

tarkennan kommenttiani vielä, kun totesin leirintäalueiden "vähyydestä". Yritin sanoa, että jos viipyy reissussa pidempään ja pysähtyy pidemmäksi aikoihin (yksi tai muutama yö) pienempiin paikkoihin, niin leirintäalueita ei välttämättä ole ihan vieressä. Reitiltä löytyy tässä viestiketjussa mainittuja leirintäalueita kylläkin.

Jos jotakuta kiinnostaa, niin mielenkiintoinen kokemus on mennä Suomen eteläisimpään asuttuun saareen Utöhön. Siellä aika pysähtyy ja opastetulla kävelykierroksella kuulee mielenkiintoisia tarinoita saaren historiasta. 4 tunnin laivamatka suuntaansa on ilmainen.

Toivo Koistinen 21.05.2020 14:30

Tuota olen koittannu muistella, että mikä se saari oli, mutten aikonu kysyä, enkä kuuklettaa.
Pittä jottain aivon hommaa keksiä, kun alakaa kylällä tulla poriseen vanhoja tuttuja, mutta kun niillä ei ole nimmee
Niin siellä Utössä olis joskus mukava käydä. Viekö se laiva porukan autoineen, vai jääkö kulkuneuvot pois matkasta satamaan.
Tp

Juhani Backman 21.05.2020 17:10
Toivo Koistinen

Tuota olen koittannu muistella, että mikä se saari oli, mutten aikonu kysyä, enkä kuuklettaa.
Pittä jottain aivon hommaa keksiä, kun alakaa kylällä tulla poriseen vanhoja tuttuja, mutta kun niillä ei ole nimmee
Niin siellä Utössä olis joskus mukava käydä. Viekö se laiva porukan autoineen, vai jääkö kulkuneuvot pois matkasta satamaan.
Tp

Eivori lähtee pernäisen lautta rannasta ja ei ota autoja muistaakseni aamulla9 ja pysähtyy monessa saaressa matkalla ,jonain päivänä pääsee muistin mukaan takaisinkin on Utössä .pari tuntia muuten on varattava hotelihuone paikalta. Turusta lähtee myös Aspo alus jossa mahdollisuus yöpyä. Kuukkelista löytyy tietoa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.