Rukan caravan alue siirtyy noin 2-vuoden päästä

Hannu Mankisenmaa 22.03.2017 20:41

Itse käytän aluetta säännöllisesti, vaikka minulla ei ole kausipaikkaa kun tykätään käydä laskettelemassa.
Valituksia kuulee saunassa "pikku kaljoissa", mutta muuten asiat etenevät kuulemma hyvin.
Rukalla on hinnat kohdallaan, SFC-alennuksen kera Vrk on 59€ sisältää sähkön. Silti kausipaikkalaiset valittavat hinnoista joka heillä on 819€ yli 8-kuukautta talvella+sähkö 0.21 €/kw. Tuolla hinnalla ei kausipaikkalainen yöpyy noin 14-Vrk, eli rahan tuo alueelle ei kausipaikkalainen.
Moni kausipaikkalainen on Rukalla kokenut karavaanari, mutta turvaväliasia ei mene kaikien jakeluu, eli oma vetoauto parkkiin vieraspaikan tolpan viereen. Eipä täyty 4-metrin sääntö. En kehtaa huomauttaa naapuria siitä, kun välithän siinä menee.
No kyllä Rukalla moni kausipaikkalainen ei tervehdi vierailijaa. Aamulla kävelin 7:30 huoltorakennusta kohti ja sanoin Huomenta, niin "kaveri" katsoi maata kohden, eikä vastannut. Sanoin hänelle Anteeksi jos sanoin Rumasti
Meitähän on monenlaisia, en yleistä.
Rukan alue siirtyy Maston rinteiden läheisyyteen, kun nykyinen alue Vuosselista rakennetaan, Mökkeille ja kerrostaloille, ne kun tuovat rahaa Rukalle enempi kuin karavaanarit nyt.
Onko sinulla minkälaisia kokemuksia Rukasta ja miten haluaisit sen kehittyvän.

Tauno Suominen 23.03.2017 09:12

Ei tuo Rukan päivähinta kovin pahalta kuulosta ainakaan talvella, kun sähkö sisältyy hintaan. Tietysti on edullisempaa olla useampi henkilö mukana, koska henkilöhintaa ei ole.

Kausipaikan hinta näyttäisi olevan aika lailla oikeassa suhteessa päivähintaan. Laskeskelin, että omalla alueellamme kausipaikan hinnalla yöpyy vajaat 20 vuorokautta.

Murtomaahiihtäjän kannalta tuo Rukan mökkirakentelu altaa kyllä vähän ärsyttää. On hiihtävinään erämaassa, mutta koko ajan tulee vastaan teitä, sähkölinjoja ja yksittäisiä ökymökkejä. Jotain tolkkua tuohon pitäisi saada.

Tapani Pokkinen 23.03.2017 15:04

Olisko ollut kolme vuotta sitten kun pääsiäisenä alueelle pyrittiin. Silloin oli alue täynnä ja kun kuulin tuon hinnan olin sinänsä vain tyytyväinen, melkoista rahastusta.
Noh parkkeerasimme matkamökin sinne hissien ala-asemalle ja poikamme pääsivät helposti hisseille ja me paremman puoliskon kera hiihtelimme.
Kaasua taisi kulua 4päivän aika hieman toista pulloa ja auton makeavesi 180L tuli aika tarkkaan käytettyä. Vaunualueelta säästyneet rahat veimme kylpylään ja paikallisiin lounaspaikkoihin.

luultavammin ei tarvitse enää tilaa kysellä

Sakari Lepola 24.03.2017 06:44

Suomessa hiihtokeskusten campingien hinnat ovat kovemmat kun Ranskan Rivieran campingien parhaan sesongin hinnat. Eikä meillä saa tuoretta patonkia aamuisin.

Tauno Suominen 24.03.2017 10:22

Vielä muutama vuosi sitten Rukalla oli legendaarinen Landemarket:
https://www.youtube.com/watch?v=RcF0Zqp-f0Q
Pelkästään sen takia tuli Rukalla käytyä muutaman kerran.
Näyttää olevan nykyisin Kontiomäellä.

Raimo Hytönen 24.03.2017 19:06

Kyllähän tuo Rukan hinta on sieltä asteikon yläpäästä vaikka siihen kuuluisi sähkökin - jota ei kovin montaa kW vuorokaudessa kulu. En ole käynyt enää vuosiin Rukalla, en niinkään leiripaikan hinnan kuin liikarakentamisen vuoksi. Tuo mammuttitauti ei ole meikäläistä varten, joten siirryn suosiolla luonnollisempiin maisemiin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.