Ottipa aivoon...

HUUSKO AKI 04.01.2008 21:38

Ajelin tuossa aamupäivän aikoihin kauniissa aurinkoisessa talvisäässä, kun vastaan tuli henkilauto. A-nelosen kokoinen läiskä oli raaskittu raaputtaa tuulilasiin. Kuski tiiruili katua, vasten paistavaa aurinkoa ja veivasi sanoisinko ees taas, jotta pysyi oikella puolella ajorataansa.Onneksi ainakin kohdallani pysyi omalla puolellaan tietä. Tulipa vaan taas mieleeni, olisipa kirveellä töitä. Oli turkasen lähellä soittaa "Kissalan pojille", mutta tuskinpa olisivat ennättäneet ko. ajajaa opastamaan...Ottipa pattiin, en maha mittään...

KONTINAHO ALPO 04.01.2008 22:05

Oletko ajanut 50 luvn kukplla Eihän siinä ollu koko lasi sen isompi ja neki aina jäässä !A:K

HUUSKO AKI 04.01.2008 22:47

No,oon ajannu ja mielestäni kehitys on astunut aika harppauksusin eteenpäin... laiskuus puhdistaa tuulilasi näkyvyyden parantamiseksi, on ainakin ko. autoilijan lähinnä mieleen tuleva vajavaisuus liikenneturvallisuuden kannnalta...

KUNNAS TAPANI 05.01.2008 09:54

Minua ihmetyttää tuo ihmisten halu raaputtaa tuulilasinsa piloille. Ei tarvitse montakaan talvea mennä, kun lasi on niin naarmuinen, ettei siitä enää näe kunnolla läpi, jos ajetaan esim. matalalta paistavaa ilta-aurinkoa kohti.

Omassa henkilöautossani on talvella pysäköitäessä aina tuulilasin peite lasin päällä ja jos se sattuu unohtumaan, niin takakontissa on sumutinpullossa laimentamatonta lasinpesunestettä, jota lasille suihkuttamallla sen saa sulatettua. Veden voi sitten pyyhkiä pehmeällä kumilastalla pois.

Sivulasit kyllä raaputan, kun ne eivät ole niin kriittisiä näkyvyyden kannalta kuin tuulilasi.

Matkailuautossa tätä ongelmaa ei olekaan, kun siinä on Webasto.

NIITTYARO TAPANI 05.01.2008 11:01

Aivan koko A4:kö? Sehän on jo aika paljon, pahempiakin olen nähnyt.

Olen ulkopaikan haltija ollut koko ikäni enkä ole hirveitä naarmuja saanut aikaan muovi/plexilastalla. Metallisen kieltäisin jos voisin. Aina olen saanut ikkunat puhtaaksi eikä niihin lasin kovuuden vuoksi muovilla helposti naarmuja saa ellei ikkuna ole rapainen (lue hiekkainen). Enemmän naarmuja tulee jos rapaista tuulilasia pyyhitään kuiviltaan tai liian vähällä vedellä pyyhkijöillä.

Kaikki keinot jotka eivät lasia naarmuta ovat kuitenkin sallittuja. Itse kannattaisin 97% pirtua, sillä saisi tosi kirkkaat ikkunat eikä se jäätyisi säiliössäkään helposti, sen litrahintakaan tynnyrikaupalla ei olisi kovin korkea. Tosin sen saanti takkuilee kun epäilevät väärinkäyttöä.

Lisäksi olen vankkumaton Eberin ja Webaston kannattaja ainakin matkailuautoissa.

RAIMESALO RAIMO 05.01.2008 15:09

Tiedättehän miten Hitler -tervehdys on syntynyt? Saksalainen ajeli volkkarillaan ja kokeili tuulilasin oikeassa alakulmassa olevasta ilma-aukosta, tuliko sieltä lämmintä ilmaa. Kuskin selkä oli suorana ja oikea käsi ojennettuna oikealle etuviistoon, joten siinähän se.

LINNAMÄKI LEA 05.01.2008 15:29

No mulla ei oo webastoa, mutta ei ole vielä ollut talveakaan, että lasit olis jäässä.

Henkilöautojen lasit näyttää olevan jäässä, mut mun asumuksessanni ei. Johtuneekko siitä, et auton sisällä on aina lämmintä vähintään 15 astetta niin ei ikkunat oo vetäny jäähän? Mut ei oo kyl pakkastakaan ollu ko muutamia asteita, ja enimmillään se -12 astetta, muttei lasit menny jäähän silloinkaan.

JORVA OLLI 05.01.2008 19:29

Joo, kiitos Tapsa vinkistä, nimittäin sen suihkepullon suhteen, hyvä ajatus - kokeillaan ensi kerralla!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.