Oisko pitänyt, vai eikö???

HUUSKO AKI 10.10.2007 10:10

Tänä aamupäivällä pitää lähteä ajelemaan etelä Suomeen päin. Illalla katselin tuota sääennustetta täältä keskisen Suomen korkeudelta. No, jospa ne lumisateet eivät vielä ylettyisi näille korkeuksille, eikä talvirenkaita tarvitsi vielä vaihtaa.

Aamulla hipsi muutamia räntäpisaroita, lämpömittari näytti paria plus-astetta ja sääennustus kertoi lumisaderajan kulkevan tuossa Iisalmen korkeuksilla, joten renkaiden vaihto jäi taas myöhäisempään ajankohtaan. Kiroilin vain itseäni, etteikö tuota vaihtorulettia tosiaan olisi voinut tehdä jo pari päivää sitten. Olisipahan jäänyt kelifuntsailut vähemmälle. Kuitenkin ne talvirenkaat pyörivät lähes koko talven aika sulilla asfaltti teillä. - Sitä se laiskuus teetättää, jopa jokainen syksy...

SILMUNEN HANNU 10.10.2007 10:28

Samaa pähkäilyä täälläkin.Lähdetään perjantaina Norjaan,Sogne-vuonolle mutta sunnuntaina täällä Turun seutuvilla oli vielä lämpöä 17 c,niin tuntui liian typerältä kolistella nastoilla. Nyt Norjankin kelit vaihtelee eestaas,räntää ja eiräntää. Kai ne nastat kuitenkin pitää laittaa vaikka meillä nytkin on ympärivuotiseen käyttöön kelpuutetut renkaat,tunturiylängöille voi tulla täys talvi ykskakas vaikka vuonolla olis leutoa...

t.Kaarina

LINNAMÄKI LEA 10.10.2007 11:44

Torstaina piti lähteä Hämeenlinnaan, mut tuli siirto. Lähtö vasta lauantaiaamuna. Ehkä on sit jo lumiräntä ohi, ainakin 5 päivän säätilassa näyttää jo sunnuntaina lämpötila nousussa.
Arvan heittoa on. Nastat on valmiina tos liikkeessä, senkon täräytän autolla pihaan ja ne vaihtaa alle.

Voishan se olla viisasta näin eka syksyksi vaihtaa vaik pari viikkoo liian aikasin, kuin päivää liian myöhään, ko ei oo vielä tämmösen "hotellin" liukkaankelin ajotuntumaa hanskassa. Yöpakkasta hivenen näyttää... paikotellen asteesta muutamaan asteeseen.

Mitä tehdä, kertokaas mielipiteenne te "konkarit"?

KEMPPAINEN HENRY E U 10.10.2007 12:04

Katsele sääennusteita vaikka iltapäivälehtien sivuilta, keli- ja nettikameroita, itse meinaan illalla tai huomenaamusta hipasta kitkat alle henkilöautoon.

Tuolla Norjan vuorilla on todennäköisesti liukasta ja ojat syviä, mutta onneksi siellä on puomit. Ajelkaa varovasti.

TIKKANEN MIRJA 10.10.2007 13:42

Täällä on nytkin lunta maassa, Oulun kupeessa. Tie oli vielä 9.45 jäinen. 12 maissa sohjolla. Vaihtaisin jo renkaat...

HAAPANEN TIMO S 10.10.2007 16:38

Mulla aukes pihalla auringonkukat kukkimaan viikonvaihteessa. Vielä ei talvipyöriin kosketa.

SILMUNEN HANNU 10.10.2007 16:44

No niin meilläkin!Ja kasvihuoneesta tulee makeaa tomaattia mutta just äsken satoi kuuron hyistä tavaraa taivaalta...

t.Kaarina

KORPPI SEPPO A J 10.10.2007 17:31

Jos talvirenkaiden käyttöaika on viisikin kuukautta, niin onko mitään mieltä pelata viikon tai kahden toleranssilla? Ollako vai eikö olla.

Tänään vaihdettu nastalliset alle. Varsinkin kun rengaskauppias tarjosi 13. päivään asti allepanon 15 ekee, niin oli jo viime viikolla päättänyt,että tiistaina tai keskiviikkona vaihdetaan kummit. Ja kesätossut oli pestyinä autossa. Pitää vielä siirtää talliin odottamaan kevättä.

TAMMISTO JANNE 10.10.2007 18:50

Just tultiin Sogne-vuonolta. Ilmat oli vielä ihan mukavat, mutta vuorilla oli paikoin vähän lunta (enimmäkseen tosin viimetalvista). Vuononreunat pysyy pitkään sulana, mutta ota vuoristoon ainakin ketjut mukaan.

Kännykällä otettuja reissukuvia löytyy: tammisto.vox.com

SILMUNEN HANNU 10.10.2007 23:40

Kiitos kuvamatkasta Norjaan! Aika syksyisen näköistä vielä oli tunturissakin mut pannaan huomenne ne nastat alle.Ja ketjut on aina mukana.

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.