Mediatoistimen käyttö asuntoautossa

Reijo Bergman 20.02.2022 04:57

Onko kukaan käyttänyt mediatoistimia asuntovaunussa tai -autossa vanhemmassa HD televisiossa.
Saako matkapuhelimesta rakennettua wifin mediatoistimeen? Jos olette saaneet niin mitä mediatoistin merkkiä olette käyttäneet?

Seppo Svärd 20.02.2022 09:24

Xiaomi TV stick on ainakin kätevä, tekee vanhasta telkkarista Android telkkarin. Google Chromecast toimii myös, mutta ei ehkä ole ihan niin kätevä ja monipuolinen kuin Xiaomi. Molempia ole käyttänyt mutta pidän Xiaomia parempana. Makuasia tietysti...

Lauri Niittynen 20.02.2022 10:04

Chromecastia käytettäessä kannattaa huomata, että sen asennuksessa täytyy käyttää toista puhelinta kuin jonka verkkoa jaetaan. Sen jälkeen yksi kännykkä riittää.

Chromecastista on sellaista tietoa liikkeellä, että se toistaa/peilaa vaikka Areenaa kännykästä tai iPadista. Se pitää hiukan paikkansa eli toisto on käynnistettävä jostain toisesta laitteesta, mutta sen jälkeen apin voi sulkea ja toisto jatkuu. Valittu ohjelma voi toistua vaikka loppuun saakka tai jäädä kesken. Tuolla tiedolla voi olla merkitystä, kun ihmettelee mitä tapahtuu, mutta yleensä appi on päällä ja yhteys laitteiden välillä pysyy myös.

Timo Kajava 21.02.2022 17:06

Itsellä on kaksi chromecastia vaunussa, ja vaunussa on myös wifi verkko joten homma pelittää siltä osin. Jos ei ole wifiä tarjolla niin oman kännykään voi laittaa hotspotin päälle, niin saa sen wifi verkon.
Ja chromecast pelittää sillä, ja myös sillä yhdellä puhelimella jos asetukset ovat tehty valmiiksi esimerkiksi kotona (puhelimen hotspotille antaa samat asetukset kuin kotona (SSD ja salasana)).

Timo Kajava 21.02.2022 17:09

Siis SSID ja salasana.

Markku Hämäläinen 21.02.2022 18:29

Ei onnistunut iPhonella, vaikka noudatin ohjeita.
Ehkä se toimii Android puhelimella, noissa on erilainen tapa käsitellä hotspottia.

Antero Virkkala 21.02.2022 18:53

"Ei onnistunut iPhonella, vaikka noudatin ohjeita."

Markku, ongelman ratkaisemista helpottaisi, jos täsmentäisit mitä teit ja mitä tapahtuu. Mitä mediatoistinta käytit, mihin näyttölaitteeseen sen liitit ja mitä tapahtui. Oletan, että liitit mediatoistimen televisioon HDMI-liitännällä. Ulkoisista mediatoistimista olen käyttänyt vain muutaman vuoden ikäistä Chromecastia, sen jälkeen meille tulleissa telkkareissa on Chrome/Google-cast sisäänrakennettuna. Järjestitkö Chromecastille virransyötön (TV:n USB-liitännästä tai ulkoisesta USB-laturista)? Asetitko TV:n käyttämään sitä HDMI-liitäntää, johon mediatoistin on liitetty? Näkyykö TV:ssä mediatoistimen omaa aloitusnäyttöä (ns. splash-screen)? Jos näin pitkälle pääsit, niin sitten mediatoistin pitäisi saada liitettyä WiFi-verkkoon, mutta sitä prosessia en tähän hätään muista.

Markku Hämäläinen 21.02.2022 19:15

Chromecastilla kokeilin
Chromecastin kuva kyllä näkyi telkkarissa ja pystyin liittymään/jakamaan saman verkon
En vain pystynyt valitsemaan palvelua chromecastille.
Erillisellä verkolla ei ollut mitään ongelmaa.
Tosin nykyään minulla ei ole erillistä tv-nettipalveluakaan.
Pystyn piuhalla kytkemään kännykän näytön telkkariin, joten enää ei ole tuolle chromecastille käyttöä.
Pitäisi keksiä kikkakolmonen millä saisi näkymään vanhalla telkkarilla/kännykällä hybriditv lähetyksen.

Kari Melander 04.04.2022 13:08

Olen käyttänyt Chromecastia ja lisäksi on erillinen mobiilireititin. Kyllähän se toimii, mutta ei se ole kovin käyttäjäystävällinen tekniikkaan perehtymättömälle vaimoväelle. Jos sitten haluaa lähteä ulos, ottaa puhelimen mukaan ja toinen haluaisi jäädä katsomaan ohjelmaa niin sanomista tulee.
Siksi meillä on käytössä Elisa Viihde digiboksi. Näkee kaikki vapaat kanavat helposti, lisäksi mahdolliset maksukanavat, elokuvat, tallenteet yms. Toki Elisaakin voi katsella puhelimenlla ja chromecastilla, mutta digiboksi huomattavasti helpompi. Antennia ei ole käytetty vuosiin.

Kari Rautiainen 04.04.2022 14:35

Jep. Ja elisaviihde boxi nielee 12V sähköä. Muuntaja vaan pois ja liittää 12 niin ihan akkuvirralla pelaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.