MATKAPARKKI VÄÄKSY & VÄHÄN MUUTAKIN

Jari Siltala 26.05.2020 22:43

Tervetuloa videon parissa edulliseen ja viihtyisään Vääksyn matkaparkkiin.Hinta 10 € vrk sisältäen sähkön.Sijainti luonnon kauniilla paikalla Vääksyjoen rannalla.Paikka maksetaan Päijännetalossa josta saa myös sähkökaapin avaimen.Päijännetalossa sijaitsee Suomen vapaa-ajankalastusmuseo.Matkaparkin vieressä Kanavan käsityöläisoluita valmistava panimo ja sen myymälä.Lisäksi videolla eräs joka vuotinen merkittävä tapahtuma Vääksyn kanavapuistossa eli Mobilisti-ilta tapahtuma vuosilta 2013 ja 2019 .Viihtykää virtuaalimatkalla videon mukana.

https://youtu.be/2cG43sjLM7A

Toivo Koistinen 27.05.2020 09:14

Suomesa on hienot, ja moninaiset maisemat. 80-90 taitteessa muistaakseni tuli noilla paikkakunnilla ajeltua, ja siellä oli kylä, jonka nimi oli hieman erikoinen.
Kylän opastekyltti varastettiin useasti, että kylän väki pyysi lehellä oikeen jotenkin tähän tapaan.
Elkää viekö kylttiä, ottakaa vaikka valokuvia, koska uusiminen maksaa
En vaan millään muista kylän nimeä. Tietäisikö joku sen.
Tp

Heikki Rekola 27.05.2020 19:03

Ollaan poikettu viime vuonna Vääksyssä,mutta harmiksemme matkaparkki oli remontissa. Kanavan ympäristö on hienosti hoidettu ja katseltavaa on jonkin verran. Tuli syötyä jäätelö ja tietysti käytyä myös panimolla.
T. Heikki

Seppo Suomi 28.05.2020 08:14

Löytyykö paikasta vesi & viemäri ?

Jari Siltala 28.05.2020 09:34

Ei taida löytyä kun suora paikka ja sähkö.Vesihuolto ehkä järjestyy kanavan toisella puolen Vääksyn satamassa ?

Martti Vallius 15.06.2020 14:17

Onha vääksyssä paljon nähtävää kesäisin, nyt on juuri avatu paikallinen pieni tehtaan myymälä nimettään Vehmaan maut joka on alkon vieressä sieltä saa savustettua lohta ja lohta kaikessa muodossa ja makaroita ja ym. tämä on sitä lähiruokaa.

Matti Kononov 18.06.2020 23:44

Ollaan parhaillaan Vääksyn kanavalla matkaparkissa. Hyvä on paikka ja vesipiste löytyy parkin edessä olevan kentän toiselta puolelta viini ja kahvi ravintolan vierestä. Nyt täällä on 4 matkailuautoa.

Timo Haapanen 18.08.2020 17:35

Muuten hyvä mutta maksamaan ei pysty klo 17.00 jälkeen kun Päijännetalo menee kiinni. Aamulla se avautuu klo 11.00 ja vaanari on silloin jo taipaleella. Silloin kun me olimme siellä kaksi kolmesta yöpyi ilmaiseksi.

@timppa

Jari Siltala 18.08.2020 18:15

Timo Haapanen.
Timo se on siellä tiedossa mutta ovat näemmä huonosti infonneet siitä.Eli minulle on kerrottu Päijännetalon taholta,eli jos tietää saapuvansa klo 17.00 jälkeen osaavat he jättää sähkökaapin avoimeksi kun soittaa ja kertoo asiasta.Maksun voi suorittaa sitten aamulla kun he tulevat paikalle.Tietysti voisivat jättää rehellisiä matkaajia varten yhteystiedot miten muulla tavoin voi maksun suorittaa.Moni varmaan yöpyy siinä ilmaiseksi tietämättään.Monella ns.itsepalvelu campingilla toimitaan näin jos isännät ei ole paikalla.

Timo Haapanen 18.08.2020 18:48

Se sähkö sotkee sielläkin koko sydeemin, ei vaanari tarvitse sähköä yhden yön oleskelussa. Laittaisivat jonkun kirjeluukun talon oveen rahoja varten ja poistaisivat sähkön tykkänään. Hinta saisi olla sama.

Aamulla katselin kun se ainoa maksanut ( ehkä maksanut ) lähti paikalta niin jätti sähkökaapin auki.

@timppa

Jari Siltala 18.08.2020 19:27

Niinpä niin ,Suomessa nämä matkaparkit ja niiden toiminnot ovat yhtä kirjavia kun "pakanamaankartta"mistä ei saa mitään tolkkua. Ulkomailla varsinkin Ranskassa sekä Saksassa kaikki toimii luottokortilla automaateista.Ranskassa varsinkin matkaparkkiin etukäteen maksamalla ulkopuolella arvioidun ajan.Sieltä tulee parkkilippu millä aukeaa puomi ja avot ei muuta kuin asettumaan taloksi.Niissähän kuuluu sähkö hintaan.Suihkusta ym.fasiliteeteistä sitten yleensä peritään lisämaksuja.Eli kyllä tässä asiassa olisi maassamme kehittämisen paikka.Ulkomaalaiset ihmettelevät samaa.

Toivo Koistinen 18.08.2020 19:59

Paljonkohan maksaa investointi noihin automaatteihin. Mikä mahtaa sillon olla meillä tuon lyhyen matkailukauden aikana semmosen parkin yöhinta.
Toinen pisti silmään oli "Suihkusta ym.fasiliteeteistä sitten yleensä peritään lisämaksuja"
Kuinka sillon on jonoa portilla, kun olen päässyt käsitykseen, että jos aakkos asemilla peritään kemsan tyhjäyksestä ja vedestä, niin oli näilä sivuila asiasta aikamoinen lynkkaus meininki.
Me täällä Suomesa ei olla mitään inokkaita maksamaan, koska muutenhan me käytetäisiin leidrien palveluja, ja niitä olisi enemmän.
Tp

Teemu Eerola 18.08.2020 20:04

Toisaalta on hyvä, että pidetään systeemi yksinkertaisena. Jossain päin maailmaa aukiolo- ongelma on ratkaistu niinkin, että niille, joille maksu- aukiolo- ajat eivät sovi, on jätetty mahdollisuus maksaa automaattiin kolikoilla, kolikko boxiin tai -sitten: luikkia vain matkoihinsa. Sähkökin voidaan maksaa kolikoilla, jos halutaan sitä tarjota. Normaalisti ei lisäsähköä tarvita yhden yön ajaksi kesällä, kuten Timo totesi.

Jari Siltala 18.08.2020 20:21

Niin sellaisiahan me Suomalaiset ollaan.Ostellaan kymppitonneja maksavia autoja ja toivittaisiin niiden liikkuvan pyhällä hengellä tai vedellä.Mikään ei saa maksaa se kun on kuin onkin yht äkkiä köyhtyneeltä matkakulkineen omistajalta pois.Toivolle selvennys että maailmalla nuo metropolit on melkoisen suuria ja matkaparkkien etu on siinä että ne sijaitsee hyvillä paikoilla centrumeissa ja siitä sijainnista on useat valmiit maksamaan.Veden käytössä me Suomalaiset olemme tottuneet kotimaassa kerskakulutukseen ja siksi meille onkin kauhistus maksaa n.3 euroa lämpöisestä suihkusta.Jotkut käyttävät omia suihkujaan autoissaan ja tyytyvät nihkeään pesuun ja huuhteluun koska silloin on vettä säästeltävä.Itselläni jos ei olisi varaa 3 euron suihku nautinnosta maksaa lopetan välittömästi tämän harrastuksen ja liityn siihen persaukisten joukkoon joka keksii valituksen aiheen vaikkapa sanomalehtien kalleudesta kun tulee liian kalliiksi käyttää sitä vessapaperina.

Timo Haapanen 18.08.2020 20:34

En ole tainnut yhdelläkään Stellplatzilla suihkua nähdä. Meillä auton suihkusta saa neljä hyvää suihkua yhdellä tankilla, vesikraana sentään löytyy melkein joka parkista.

@timppa

Jari Siltala 18.08.2020 20:47

Stellplazeja on erilaisia.Joissain on suihkut ja vessat harmasn veden tyhjennys sekä muut fasiliteetit jopa sähkö.Sitten on näitä pelkkiä kenttiä ilman palveluita .Timo me ihmiset olemme erilaisia.Sinä tyydyt nihkeään suihkutteluun ja etsiskelet mestoja mistä löydät vettä joko ilmaiseksi tai halvalla.Minä käytän mieluummin alueiden tai matkaparkkien suihkuja,siis toiminko minä mielestäsi väärin ?Kuten sanoit vesikraanoja löytää lähes joka paikasta näinhän se on muttei lähes aina ilmaista ?

Jori Järvinen 18.08.2020 20:55
Toivo Koistinen

Paljonkohan maksaa investointi noihin automaatteihin. Mikä mahtaa sillon olla meillä tuon lyhyen matkailukauden aikana semmosen parkin yöhinta.
Toinen pisti silmään oli "Suihkusta ym.fasiliteeteistä sitten yleensä peritään lisämaksuja"
Kuinka sillon on jonoa portilla, kun olen päässyt käsitykseen, että jos aakkos asemilla peritään kemsan tyhjäyksestä ja vedestä, niin oli näilä sivuila asiasta aikamoinen lynkkaus meininki.
Me täällä Suomesa ei olla mitään inokkaita maksamaan, koska muutenhan me käytetäisiin leidrien palveluja, ja niitä olisi enemmän.
Tp

Abc asemillakin aika toisistaan poikkeavia käytäntöjä.
Viitasaaren abc:n matkaparkissa olin viime vuonna ja suihku ei maksanut erikseen mitään ja miesmyyjä sitä vielä illalla tarjosi pyytämättä ja tartuin tarjoukseen.


Saksassa oli eräällä matkaparkilla suihku johon pääsi kun maksoi 2€. Maksoin ja sain oven auki ja päätin että ei suihkua vielä tarvitakaan...oli lievästi sanoen paskaista.
muokattu: 18.8.2020 21:00
Jari Siltala 18.08.2020 21:35

Totta systeemeitä on monenlaisia aivan samoin miettiä caravaanareitakin.Minulla on kaveri joka on neljä viisi vuotta kierrelyt europaassa pelkissä puskaparkeissa Heillä on retkiauto,paneli katolla jne.Käyvät ainoastaan autonsa suihkussa.Kysyin paljonko kuluu rahaa pelkkään asumiseen ?Vastaus alle sata euroa kuukaudessa. Suurin menoerä kaasu n.kolme täyttöä eli 40 - 50 € kk.Muita menoja asumiseen liittyen pyykinpesu ja Vessa kemikaalit ym tykötarpeet.Arvostan tuota tapaa kovasti ja siihen ehkä päädyn itsekkin joskus. Olemme jo harjoitelleet puskaparkkeilua.Meillä on kaksi 90 A akkua hupiakkuina ja kesällä ollaan pärjätty niiden kanssa kolmekin päivää.Avilonin isoja pesulappuja käytetty suihkun sijaan ja nihkeän pesun niilläkin saa aikaiseksi.On muuten hieno etsiä ja löytää mitä upeimpia freeparkkeja .Usein vielä aivan vesistön rannoilta. Kukin kulkekoon miten haluaa minä kuljen omalla tavallani eläköön Fredom ,vapaus.

Timo Haapanen 18.08.2020 22:50

Meillä oli nykyisen auton valinnan ehtona kunnollinen suihku, sellaisiakin on. Auto on ollut nyt vajaa viisi vuotta ja suihkua on käytetty satoja kertoja. Kämppärilläkin valitsen auton suihkun jos talon suihkuun on vähänkin pidempi matka. Oma suihku ja vessa on aina siisti ja erittäin lähellä.

Etelässä voimme olla määrättömän ajan ilman maasähköä paneleiden avustuksella. Ostettaessa auto varusteltiin vapaaseen liikkumiseen, ja toimii.

@timppa

Jari Siltala 18.08.2020 23:44

Timo ymmärrän hyvin mitä tarkoitat.Tuttava piirissäni on lukuisia henkilöitä jotka käyttävät omia suihkuja ainoastaan ja myös omaa vessaa.Eräällä pariskunnalla on 200 litran raikasvesisäiliö ja kaksi suurta kemsa astiaa,he käyvät aina omassa autossaan vessassa .Heidän autossaa ns.intergoitu WC istuin ja jalkatilaa runsaasti .Apropoo itsekin saatan varustella seuraavan auton paneleilla ja alkaa viihtymään enemmän puskaparkeissa ,Silloin varmaan opettelemme käyttämään omaa suihkuakin.Jostakin syystä emme ole sitä raaskineet koskaan käyttää.No toki nykyisessä autossamme se toimii vaatekaappina.Laitan tähän sinulle yhden Stelplazin tyylisen matkaparkin Italian Torinosta.Tosin sen nimi hiukan hämää eli kulkee nimellä Camping Caio Mario .Tosiasiassa se on suurehkon maksullisen parkkialueen kyljessä josta on 50 paikkaa omistettu matkailuautoille.Tällä videolla kohdasta 17min.30 sek.pääsee tutustumaan tähän paikkaan missä max .yöpyminen 5 vrk yht.60 euroa sähkö 3 euroa vrk 16 A sulakkeella joten lämmittääkin voi.Raikasvesi ,kemsan ja harmaan veden tyhjennys a´0,70 € / kerta Itse suihkussa käydessä kastelin itseni jonka jälkeen vedin maksukortin siksi aikaa ulos kun pesin itseni ja huuhtelua varten tökkäsin sen takaisin jolloin suihkuttelu jäi maksamaan 2,5 -3 € . Saksassa mm Braubachissa ,Hampurissa,Kielin kanavalla olen ollut vastaavilla Stelplazeilla mistä löytyy kaikki em.fasiiteetit.Tsekatkaa tämä ja kertokaa mielipiteenne.https://youtu.be/xmvz_A1h-pw

Toivo Koistinen 19.08.2020 07:08

Niimpäniin Oma vessa oma suihku omat keittiöt. Mihin leirejä tarvitaan. Puhutan 3-5 ööristä eri palveluista kauhistellen.
Käykääpä kaupasa ja ostakaa kolomella öörillä vaikka jotain.... Mitä saatte.?? Niinno voin vastata eipä mitään, ja siksihän pitää säästen elää, kun satanen, se entinen kuusatanen ei taho mihinkään riittää.
Minäki vanaha ukon rahja kantelen heleposti sen satasen ostelut ulos kikamarketista, jos en sinne eksy sitä ennen.
Niinja kun auton hinansta puhutaan, niin se sadan tonnin bulkkituote maksas markoissa melekeen 600 000 mk.
Kyllä ymmärtää, että käytetään auton, ja vaunun laitteita. mutta millanen haloo, jos leirit loppuvatkin, kun ei kannata.
No siittä tuskin huolta vielä ainakaan, kun kesän seurailin paikalista eläinpuiston leirin aluetta ohi kulkiissa.
Kyllä oli autoa paljon.
Se pisti silmään, että vaunuja ei juuri näkynny, mikälie siinä, vai olivakko toisella aluella jäärven rannassa.
Tp

Jori Järvinen 19.08.2020 08:50
Toivo Koistinen

Niimpäniin Oma vessa oma suihku omat keittiöt. Mihin leirejä tarvitaan. Puhutan 3-5 ööristä eri palveluista kauhistellen.
Käykääpä kaupasa ja ostakaa kolomella öörillä vaikka jotain.... Mitä saatte.?? Niinno voin vastata eipä mitään, ja siksihän pitää säästen elää, kun satanen, se entinen kuusatanen ei taho mihinkään riittää.
Minäki vanaha ukon rahja kantelen heleposti sen satasen ostelut ulos kikamarketista, jos en sinne eksy sitä ennen.
Niinja kun auton hinansta puhutaan, niin se sadan tonnin bulkkituote maksas markoissa melekeen 600 000 mk.
Kyllä ymmärtää, että käytetään auton, ja vaunun laitteita. mutta millanen haloo, jos leirit loppuvatkin, kun ei kannata.
No siittä tuskin huolta vielä ainakaan, kun kesän seurailin paikalista eläinpuiston leirin aluetta ohi kulkiissa.
Kyllä oli autoa paljon.
Se pisti silmään, että vaunuja ei juuri näkynny, mikälie siinä, vai olivakko toisella aluella jäärven rannassa.
Tp

Se onkin Toivo teilläpäin se Ranuan Zoo Camping ihan parhaimpia hinta-laatu suhteeltaan suomessa tällä hetkellä.
Hyvä paikka. Voin suositella.

Timo Haapanen 19.08.2020 09:08

Viikonloppuna Hartolassa onkin aika monelle kova paikka kun suosituksena on auton vessan ja suihkun käyttö talon palvelujen sijasta.

Vuosia sitten joku oli siellä valittanut vessojen vähyyttä ja respan kaveri vastasi näkevänsä kentällä 200 vessaa.

@timppa
Toivolle sen verran että kyllä 3:n euron yleinen suihku on kallis jos vettä saa tankillisen 0,70 eurolla ja pääsee autosta poistumatta siistiin suihkuun. Oli summa iso tai pieni on olemassa kalliita palveluja.
muokattu: 19.8.2020 09:20
Toivo Koistinen 19.08.2020 14:41

Myöntää täytyy, myöntää täytyy. Onhan se ylikkö kolme kertaa kalliimpaa, ja sikälikkin puoltaa, kun on suihku auttossa / vaunussa, onhan se varsin kallis suihkukoppi, kuten eräs pariskunta täällä luonnehti.
Meiää kannatta sen auton hinnalla yöpyillä reissuilla hotellisa lopuikä, eikä ole huolloista huolta.
Tosin SFC alueella saa 20 öörillä siistin suihkun, siistin saunan. kemsan vedet, ja pari sanaakin voi vaihtaa kanssa eläjien kansa, niinja valosähkökin.
Mutta nämä on mejän omakohtasia huomioita niistä leireistä..
Valintojahan nuo ovat, ja sikäli pitää mielen virkeänä, kun saa säästääkkin samalla rahnaa.
Jori Ranuan leirin pihassa en ole käynny, vaikka ohi kylä olen ajellu, mutta mukava kuulla että asiat on kohillaan, ja siitä kielii sen käyttöaste.
Hyvä Ranua, ja että minä olen onenllinen kun ennustin sen eläinpuiston kohtalon täysin mäkeen aikanaan, kun se perustettin.
Tp

Seppo Yliniemi 19.08.2020 21:06

Vääksyssä oltu yötä monesti,hieno paikka.
Kyllä autossa oleva suihku on parempi kuin monen kämppärin vaikka suihkuverho liimautuu selkään.
Verho ei ei haittaa puskassa kun suihkun ottaa auton ulkopuolella.
Ja lämmin vesi piisaa.

Jari Siltala 20.08.2020 01:20

Hyvin tästäkin ketjusta ilmenee se ihana tosiasia josta lienemme kaikki samaa mieltä? On se vaan jonkinmoinen rikkaus kun me ihmiset olemme kovin erilaisia, eikä meitä voi ostaa !!! Toki vaaliteltoissa saattaa hetken mieli muuttua tässä asiassa ,vatsan kurniessa kuten Veikko Huovisen kirjassa puolueitten haukkujat . Laitetaan se hetken mielijohteen piikkiin ,kaikilla meillä on heikkoutemme vaan yhdestä emme luovu ....ostaa pitää jos halvalla saa.

Markku Lappalainen 15.06.2021 12:45

Moikka Vääksyssä ollaan sähköpaikkoja ei vielä ole tullut lisää mutta WC on käytössä on uusi rakennus

Jari Siltala 15.06.2021 19:34

Kiitos Markku tiedosta.Ehkäpä jo kuukauden päästä on paikat jo avoinna.Meillä on tässä vähän muuta reissua tiedossa,joten hyvää on aikaa odotella.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.