Löytyykkö Etelä-Suomesta huoltamoparkkeja?

PUMMI KATI 31.10.2007 10:13

Kun en ihan yhdellä istumalla saanut selvitettyä, niin kysyn onko joku jo valmiiksi tämän miettinyt; Mitkä ovat hyötysuhteet (nykyaikaisella) akkulaturilla ja invertterillä.

Esimerkiksi jos homma menisi näin: seinästä tulee sähköä 230v paineella, sitte sitä "akkuladataan" 12 voltiksi, jossa on heti rinnalla invertteri, jonka 230v puoli on ripotelu töpseleiksi ympäri pahvilaatikkoa.

Unohdetaan nyt se, että onko tämä järkevää tai onko muita vaihtoehtoja. Eikä saivarrella akun vuotovirroista, eikä siitä mitä tapahtuu kun 300VA:n invertterin perään laitetaan 3kW:n Alden vastukset. Sen me tiedämme.

Sen voisi ottaa huomioon jos/kun oleellisesti eri tehoisten invertterien hyötysuhde on eri.

Kysymys olisi siis ympäristöstä, jossa 230v olisi (jollain max kuormituksella) saatavana kokoajan (tai ainakin niin kauan sitä sähköä on akuissa).

Niettä jos vaunussa on lämmityslaitteena vanha mustavalkoinen putkitelkkari (tai mikä hyvänsä), jonka läpi menee 3:n ampeerin virta, niin kulkee vaunun ulkopuolella roikkuvassa "maasähköjohdossa" 6A vai mitä (siis silloin kun akku on vaikka irti).

Melkein tommosen jo kyllä tein.

Jorma

PS. Miten ihmeessä se tämäkin keskustelu muuttui "Löytyykkö Etelä-Suomesta huoltamoparkkeja?" -aiheesta "Inverttereihin?". Tarkoitan vaan, että yleensä se muuttuu mistä vaan aiheesta viinanjuonniksi tai vittuiluksi. Tai tervehtimiseksi. Kaikki kivoja aiheita luettavaksi nekin.

Hyvä kun muuttu. Se on osoitus siitä, että täällä on toistensa ajatuksista kiinnostuneita oikeita ihmisiä!

LINNAMÄKI LEA 31.10.2007 11:54

Tota huvittaa, kun olen kirjoittanut kysymykset ja käynyt mm. myyjäliikkeen ketjussa eri kohteissa kyselemässä, eli vahvistamassa uskoa. Ja silloin kun tuntuu, että nyt, nyt tää asia aukes.

Mutta annas olla, mennee joku tovi, niin taas tuli uusia jippoja, jotka veikin pohjan aiemmalta oivallukselta, että eikös se näin sittenkään ollut..

Kyl mä oon monasti kuulkaas käyny kyseleen myös myyjältä heidän ketjun eri kohteista. Ja taas olis kyslemistä, laitoin eilen oikein listalle, et soita myyjäliikkeeseen ja kysy näitä asioita ennenko lähen taas "mieron tielle" tänään.... pitäs ehtiä ja selvitä lähteen..

LINNAMÄKI LEA 31.10.2007 12:00

Mun ei läppärin akku pidä virtaa hetkeäkään. Ei se läppäri vielä vanha oo, onkos se 2-3 vuotta, niin tietokoneissa tietty vanha, mut mun maailmassa ei oo vanha.

Oon miettinny, et paljonko uus akku maksaa, kannattaakko ollenkaan ostaa? En oo viittinny sitä ees käydä selvittämäänkään, kun se ei mun mielestä kuitenkaan kestä paljoakaan käyttöä, vaikka olisi toimiva, ja ladattu täyteen.

Siiihen invertteriin tässä minäkin niinkuin nojaudun, jota ei vielä ole, mut eikähän ihan lähiaikoina. Oonkin saannu hyviä vinkkejä täältä teiltä.

PALIN MATTI 31.10.2007 12:12

Mie toivon Lea ihan vilipöttämästä syämestä, ette sie koskaan viisastus niin palijoa, että sie täältä palstalta häipysit. Elä ees unta nää!

KUNNAS TAPANI 31.10.2007 12:25

Eipä ne läppärien akut paria kolmea vuotta enempää kestä. Uusi maksaa yleensä joko paljon tai sikamaisen paljon. Kannattaa hankkia läppäriin jokin Speedswitch XP:n tapainen ohjelma, jolla saa koneen tehoa (ja sähkönkulutusta) vähän viilattua. Niin tuo on nimensä mukaisesti XP:lle oleva ohjelma, eiköhän noita ole muillekin käyttiksille.

Olisihan tästä toki voinut uudenkin viestiketjun aloittaa...

LINNAMÄKI LEA 31.10.2007 13:06

Mutta jos tuloo tunkoo, kun tuloo niitä uusia "synnytyksiä" eläköetymisen myötä karavaanareihin. Eiköhän sieltä ala sitten lisimään tää nuaraspuolisuussiin tiällä palstalla.

LAHTI ANTTI 31.10.2007 13:41

Lea. Oletko laittanut sen läppärin akun erikseen lataukseen? Siis sieltä koneeltasi näpytellyt. Oma kannettava aina välillä kysyy ko. asiaa. Mutta varmaankin tähän joku paremmin asiaa tunteva antaa vastauksen. Minä kun olen aika tumpelo näiden koneiden kanssa.

LINNAMÄKI LEA 31.10.2007 14:21

NO ei mul kysele mitään, vaan heti vilkkuu punasena, et akku loppu. Ko sähkövirran kytkee, se menee akun kautta. Kyl se on kuollu mikä kuollu. Toi "nörttikuopus" se mul näitä atk härveleitä laittelee, ja pitää kunnossa. Heh, ko ite teköö "omaan tarpeeseen" huoltomiehen, kehtoo aina vaivata, ja eihän tuo hanttiin oo laitellu. Ahkeraan soittelookin näistä asioista.

HAAPANEN TIMO S 31.10.2007 17:51

Hanki noista kahdesta ylimmmäisestä se, kummassa Watit riittävät.Auton sytkäristä sähkö. http://www.tarvikekauppa.com/index.php?manufacturers_id=23 Ja mötikästä oikeat voltit päälle, veikkaisin 18V läppäriä.

LINNAMÄKI LEA 04.11.2007 18:48

Kiitos avusta, mut tällä kertaa järjestykin mukavasti. Olin niin pitkäveteinen asiakas siellä Vapaa-ajan tarviketalossa, Villähteellä, et sanoivat, laitetaan autos tohon meidän töpseliin kiinni, ja siinä mä nukuin yön. Seuraava yö menikin sitten Hämeenlinnassa ABC aseman parkissa.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 05.11.2007 08:35

Laitoit sitten tämmöseen väliin, ylimääräistä vaivaa 45 sekunnin edestä, asia olisi tullut ymmärretyksi toki tuolla jonon hännilläkin! VP.

LINNAMÄKI LEA 05.11.2007 13:20

Elä ihmeessä valita, eikö sun silimäsi ennään näytä tuota vahvennettuu tekstii, josta yhtä kätevästi niät uuven viestin, oli se välissä tai hännillä? Lukematon viesti on lihavoitettu, ja luettu lävähtää heikommaksi, ohuemmaksi viestiksi. Heleppoo, kun ossoo asian, eikö?

SILMUNEN HANNU 05.11.2007 13:55

Joo mutta mä en ainakaan avaa kaikkia viestejä,jos ovat lyhyitä ne voi lukea kokonaan vain viemällä hiiren/nuolen/kursorin viestin päälle.Ja niin se näin luettu viesti jää avaamattoman näköiseksi.Ja silloin on hankala löytää uusia väleistä:)

t.Kaarina

LINNAMÄKI LEA 05.11.2007 14:41

Mutta kuitenkin luettua on tullut. Eikö?

SILMUNEN HANNU 06.11.2007 20:29

Njet Lea, kyllä niitä on joutunut hukkaan lukemattominakin.Kas kun meillä on perheessä kaksi näiden palstojen lukijaa, vaikka minä tästä kirjoittelupuolesta lähes yksin vastaankin, niin jos Hannu kerkiää ennen mua avata jonnekin väliin ängetyn viestin, niin en minä poloinen sitä enää ehkä huomaa...mutta ne viestiketjun loppuun laitetut kyllä...:)

t.Kaarina

LINNAMÄKI LEA 07.11.2007 00:28

Eikös rinnakkaisjäsen saa omaa numerotunnusta?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.