Loviisan kaupunki jatkaa leirintäalueen pitoa

Sirpa Sjöholm 09.10.2018 17:23

http://www.loviisansanomat.net/loviisan-kaupunki-aikoo-jatkaa-leirintaalueen-pitoa-vuoteen-2021-saakka/

Veli-Pekka Merikallio 10.10.2018 16:34

Kiitos tiedosta, Tamminiemi onkin vielä käymätön paikka, eikä tuota Loviisaakaan ole tullut tutkituksi, ensi kesän kohteita?

Heikki Ikonen 10.10.2018 18:27

Jäikö LUU Loviisan kaupungin käteen?
Lueskelin nuo lehti jutut. Suhmurointia??
Alkuperäisellä YRITTÄJÄLLÄ oli tahto tila olla ja viedä aluetta eteen päin.
Kaupungin vuokra tarjous pyynnön yksi ehto "alue oltava auki 1.5-30.9" muodostui jopa Loviisan kaupungille kannattamattomaksi kun alue on auki vain parhaan kesä ajan, Loviisa litkii vain kerman kakun päältä. Yrittäjä velvoitetaan, mutta sama velvoite ei koske kaupunkia, hyi olkoon. Näin kunnalliset pisnekset toimii, kun ei tarvitse riskeerata omia rahoja, ainostaan veron maksajan rahoja.
Tsemppiä alkuperäiselle YRITTÄJLLE.
Heikki

Matti Janhonen 10.10.2018 18:58

Kaava-alueella tai sen välittömässä läheisyydessä olevat camping-alueet on uhanlainen laji monella paikkakunnalla.
Asutuksen laajentuessa maan arvo tonttimaana nousee jolloin camping-alueen vuokralla ei ole mitään jakoa kilpailtaessa siitä pidetäänkö alue camping-alueena vai muutetaanko kaavalla maan käyttötarkoitusta.
Kunnalla on tässä kaavoitusmonopoli.

Veronmaksajan etu on lähes aina alueen käyttötarkoituksen muutos, koska se vapauttaa maan ja sen arvonnousun muuhun käyttöön. Näin se vaan menee.

Timo Haapanen 10.10.2018 19:49
Veli-Pekka Merikallio

Kiitos tiedosta, Tamminiemi onkin vielä käymätön paikka, eikä tuota Loviisaakaan ole tullut tutkituksi, ensi kesän kohteita?

Täällä on kivat paikat.

https://goo.gl/maps/g8MNpzswRu12

@timppa

Heikki Ikonen 10.10.2018 20:03

Matti - Tiedän tuon henkilökohtaisesti - Lex Kittilällä ois käyttöä muuallakin kuin Kittilässä.
Loviisassa kylläkin tarjottiin "vishin kovailla" 10+5v?? sopprilla aluetta, joten se siitä Loviisan tapauksessa.
Karavaani kulkee ja koirat haukkuu. H

Perttu Kaasinen 10.10.2018 20:13

Järvenpäässäkin yrittäjän rahkeet loppui ja sanoi sopimuksen irti,vaikka kaikkensa yritti!

Ulf Sjöholm 11.10.2018 11:51

Muutama korjaus virheellisiin tietoihin, edellisen yrittäjän (ei ollut alkuperäinen) vuokrasopimus päättyi 2017 eikä ollut viennyt aluetta eteenpäin kymmenessä vuodessa, päinvastoin, mikä näkyy näilläkin keskustelupalstoilla muutaman vuoden takaa. Tästä johtuen me muutamat paikkakuntalaiset yritimme vaikuttaa kaupungin päättäjiin jo useamman vuoden että irtisanoisivat sopimuksen mutta sitä eivät halunneet tehdä ennen sen loppumista. Ei ollut ainoastaan näillä palstoilla missä valitettiin vaan myös muilla sos.media palstoilla, kaupungille oli myös valitettu suoraan. Koskien verorahojen käyttöä tilanne on juuri päinvastainen, edellisellä yrittäjällä oli aivan olematon vuokra, uuden tarjouskilpailun sitten voitti yrittäjä joka tarjosi vuosivuokran joka oli suurempi mitä edellinen yrittäjä oli maksanut yht. kymmenessä vuodessa mutta vetäytyi sitten keväällä koko hankkeesta. Onneksi löytyi rohkea virkamies joka teki päätöksen että kaupunki avaa leirintäalueen ja palkkaa työntekijät sen hoitamiseen ja tästä johtuen koko hommasta tuli jonkunlainen menestystarina. Toiminta onnistui yli odotuksien johtuen paljolti todella ystävällisestä ja palvelualttiista henkilökunnasta, valitettavasti suurimmalla osalla heistä oli muuta tekemistä elokuun jälkeen mikä osaltaan myös rajoitti toiminnan jatkamista alkuperäisen suunnitelman jälkeen, eiköhän tämä muutu ensi kesäksi. Me paikalliset "karavaanarit" olemme iloisia että pikkukaupunkimme tarjoaa vihdoinkin leirintäaluetta joka saa positiivistä palautetta ja yritämme viedä käviöiden toiveita ja ideoita eteenpäin niin että saataisiin alueesta entistä viihtyisämpi. Koskien kaavoitusta voin myös ilmoittaa että se keskittyy tällä hetkellä pääosin vastakkaiselle rannalle mihin tulee asuntomessut vuonna 2023 ja toivotaan että kaupunki jatkaa leirintäalueen kehittämistä ainakin siihen asti.

Terkkuja ja Tervetuloa Loviisaan
Uffe

Matti Janhonen 11.10.2018 18:01

Suomen camping-alueilla on sijainnin lisäksi monia muita ongelmia.
Aikanaan kun Ulkoilulaki säädettiin niin lähes joka kuntaan piti saada leirialue, eikä siinä paljon mietitty saati kuultu karavaanareita missä alueen tulee sijaista ja mikä on alueen optimikoko jotta se ylipäätään voi toimia tulevaisuudessa kannattavasti Suomen lyhyessä sesongissa. Moni ei ole pystynyt.

Matkailuajoneuvon määrän kasvu on jo pitkään ollut suurempaa kun auto- ja vaunupaikkojen määrän kasvu alueilla ja tämän luulisi parantavan alueen täytösastetta ja sitä kautta kannattavuutta. "Ohivirtaus" on kuitenkin kasvanut, eikä alueista ole tullut kokonaisvolyymin kasvusta huolimatta omistajilleen kultakaivosta.
Hyvinkin suuria alueita piilotuetaan mm. vuokran tai kunnan piikkiin tehtyjen investointien muodossa.

Yksi "helmasynti näyttää olevan se, että alueita pidetään yleisesti ottaen auki aivan liian pitkään ja samalla jaetaan lyhyen sesongin tuotot kassan kautta matalassa sesongissa ulos. Tässä suhteessa suomalainen käytäntö poikkeaa merkittävästi eurooppalaisesta käytännöstä jossa hyvin suuri osa ja vallankin pienemmät alueet on talvikaudella kiinni. Jopa luxsuspaikat voi harjoittaa kermankuorintapolitiikkaa ja ovat olla avoinna vain 15.5- 15.9. välisenä aikana.

Euroopassa ja vallankin suuremmilla tasokkailla camping-alueilla on menossa kehitys jossa auto- ja vaunupaikat alueilla vähenee ja tilalle tuodaan ilmeisesti taloudellisista, mutta myös kysynnän muutoksesta johtuen hyvin tasokkaita bungaloweja, mikä tietenkin vähentää auto- ja vaunupaikkojen määrää ja on omiaan nostamaan alueen hintatasoa erityisesti korkean sesongin aikana.

Erityisesti Saksan ja Tanskan Itämeren alueen rantacampingit taas on monesti niin raskaassa peruskuormassa kausipaikkalaisista, että joskus liikkuvalle karavaanarille ei irtoa kun portinpielipaikka ja sekin portin ulkopuolta.

Ei ihme jos stellplatzeja on eri maissa jo yli 11.000 ja lisää tulee kaiken aikaa.

Juha Hietavuori 17.10.2018 06:31

Moi Uffe ! Jos vaikka ensi kesänä saisimme aikaiseksi tulla käymään sinne oikein yön yli reissulle . !

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.