Lappikohdesuosituksia talvilomalle

Sari Kettunen 04.12.2016 17:33

Suositelkaa kivoja kohteita Lapissa talvella. Kaksi aikuista asuntoautolla ja toiveina moottorikelkkavuokraus, ehkä kylpyläkäynti ja olisi kiva jos olisi joitain palveluita lähistöllä. Ainakin kauppa ja ravintolapalveluita, jos ei huvita joka päivä itse kokata. Leirintäoppaasta kauhulla kattelin noita 59€/vrk talvihintoja, meinas tukka nousta pystyyn.

Sirpa Eskelinen 04.12.2016 19:10

Lapissa matkailua ylläpitää "etelän vetelät" , joten joudut maksamaan, jos niin haluat.

Minulla on vain "alkuasukas-sukulaisia" Lapin puolelle, mutta he eivät halua myydä maataan.

sirpa

Toivo Koistinen 04.12.2016 21:01

Etelälapissa Ranuan eläinpuisto. Leirialua hyvä. mahdollisuus kelkka ajeluun Jos ei leiri huvita, niin culo culo mökkikylä omakotitasoisine mökkeineen.
Ravintola palvelua kolmessa paikassa.
Napapiirin pajakylä, ja siellä kelka, ja koirasafareita päivämatkan päässä
Kemissä samalla matkalla murtaja sampo omana elämyksenä
No sitten Pyhäluosto omine palveluineen, ja Levi, Ylläs omineen.
Niin ja tietysti kuulemma Suomu toimii, ja Isosyöte
On näitä paikkoja monta
Toivopoika

Sirpa Eskelinen 04.12.2016 22:10
Toivo Koistinen

Etelälapissa Ranuan eläinpuisto. Leirialua hyvä. mahdollisuus kelkka ajeluun Jos ei leiri huvita, niin culo culo mökkikylä omakotitasoisine mökkeineen.
Ravintola palvelua kolmessa paikassa.
Napapiirin pajakylä, ja siellä kelka, ja koirasafareita päivämatkan päässä
Kemissä samalla matkalla murtaja sampo omana elämyksenä
No sitten Pyhäluosto omine palveluineen, ja Levi, Ylläs omineen.
Niin ja tietysti kuulemma Suomu toimii, ja Isosyöte
On näitä paikkoja monta
Toivopoika

Onko Eläinpuisto auki talvella ?

Etsikelin netistä, mutta puhellinnumero, josta voisin tiedustella, nukkui

sirpa

Markku Tuominen 04.12.2016 23:04

Tuosta osoitteesta löytyy kaikki tarvittava tieto RanuaZoo:sta, myös aukioloajat(ympäri vuoden) jne -->http://www.ranuazoo.com

Toivo Koistinen 05.12.2016 07:03

Minulla unohtu tuo linkki, hyvä kun hoidit Tuominen
Myös Ruka, ja Kuusamon tropiikki jäi. Kuusamosta pohjoiseeen itälaitaa on mukava reitti
Toivopoika

Riitta Tiihonen 05.12.2016 09:23

Hei Sari!

Yksi hyvä kohde on Äkäslompolo, siellä on hyvä ja siisti Ylläksen Ykkös Caravan ihan siinä kylällä. Kävelymatkan päästä löytyy useitakin ravintoloita, kauppa, apteekki, alko, urheiluvälinekauppoja, moottorikelkkavuokraamo jne. Ladut lähtevät pihasta ja harrastaa voi myös lumikenkäilyä, laskettelua, läskipyöräilyä ym.
Kannattaa pistäytyä myös katsastamassa luontokeskuksen näyttelyt.

Pasi Peippo 05.12.2016 14:32

Saariselän Nesteellä kaikki em. palvelut lähellä. Itse Nesteellä suihku, wc ja sähkö tarjolla. Sit kun on saanut palveluita tarpeksi voi siirtyä vaikka Kiilopäälle nauttimaan Lapin luonnon rauhasta. Savottakahvilallakin paikkoja tarjolla. Hinnat vajaat puolet (15-25€)tuosta mainitusta. Viikko sitten siellä oltiin...
-Pasi

Sari Kettunen 07.12.2016 21:37

Kiitos vinkeistä, Ylläksellä oltiinkin viime vuonna ja nyt mieli halajaa jotain muuta ja erilaista. Saariselkä kiinnostaisi kovasti, olisi kiva päässä suomen pisimpään pulkkamäkeen esim. :)


Niin ja Kuusamossa syksyllä, joten niihin ei nyt ainakaan.
muokattu: 7.12.2016 21:39
Raimo Hytönen 08.12.2016 00:25

Pisteet minultakin Saariselälle. Kaikki ja hyvät palvelut löytyvät samalta alueelta. Myös Kiilopää on nykyisin hyvä, joskin sopii paremmin omin voimin liikkuville ja on se huomattavasti rauhallisempikin. Itseäni kun ei oikein kiinnosta joidenkin paikkojen viinanhuuruiset yöriekkumiset.

Pasi Peippo 10.12.2016 01:49

Jos kevään sesongille aikoo Saariselälle(Nesteelle) , ni alkaa varmaan olla kiire varailla paikkoja. Kiilopälle tuskin tulevalle keväälle enää mahtuu ainakaan suosituimmille viikoille... Toissa pääsiäisenä käydessämme kyseltiin, ni oli seuraavan kevään pääsiäinen jo lähes täynnä...
-Pasi

Toivo Koistinen 11.12.2016 11:12

Lehellä oli Nellimin erähotellista. Kuulema rahallinen paikka.
Toivopoika

Tapani Pokkinen 11.12.2016 12:58

Juur noin Toivopoika!

Tietty aika monen mielestä tuo Saariselkä on juuri se onni ja autuus. Saa siellä kaupunkilaiset tavata toisiaan ja henkilökunnatkin ovat enimmäkseen ihka oikeaa etelän väkeä jotka ymmärtävät jotain palvelun päälle.
Saariselkä on niitä todellisia suomen turistirysiä.
Ja yöpaikaksi vielä päätien varteen huoltoaseman pihalle?

Tuota Nellimin erähotellia pitäisin hyvänä vaihtoehtona, sikälimikäli lappi on ainoa vaihtoehto.

Mutta jos ei ole pakko lapinläänin alueelle päästä, Ukkohalla Kainuun vaaramaisemissa, sieltä löytyy kaikki aloittajan muut toiveet.
Toki Ukkohallan hintataso ei pääse lähellekkään noita pohjoisen suosittujen turistirysien hintatasoja, ja paikka on turhan väljä ja rauhallinen tungoksesta tunnelmaa hakeville.
Ruokaa, aktiviteettejä kuin upeita hiihtolatuja alueelta löytyy. Istuta ja ongi paikkakin on siinä Saunamaailman alapuolella.
Etenkin Luolasauna on niistä saunamaailman saunoista todella upea. Kelkkojakin siellä vuokrataan ja siisti, kohtuuhintainen karavaanarialue ei suinkaan heikennä paikan viehätysvoimaa.

Mutta jos tunkosta, tai edes kohtuullista hissijonoa etsii niin sitä ei Ukkohallassa taida olla kuin pääsiäisenä ja silloinkin vain jonain hetkenä muutamana päivänä.

paikoissa on eroja ja hyvä niin

-tapani-

Raimo Hytönen 11.12.2016 18:38

Minusta Tapani suhtautuu turhan sarkastisesti Saariselän tarjontaan. Kyllä siellä saa itsensä väsytettyä poluilla ja laduillakin sellaiseen kuntoon, että ei tarvitse öitä riekkua hotellin baaritiskillä. Ja aika rauhassa siellä saa murtsikkaladuilla hiihdellä, kun poikkeaa monotanssilenkkiä kauemmaksi.

Eikä ole pakko olla sillä Nesteen pihamaallakaan, ihan oikea leirintäalue löytyy Kiilopään tienhaaraa vastapäätä (Kakslauttanen), minkä lisäksi matkailuajoneuvossa voi yöpyä Kiilo- ja Kaunispään ohella monessa muussakin paikassa (Kuukkelin pihamaa, Savottakahvio jne...) Toki muitakin löytyy, jos ei tarvitse tolppasähköä.

Mitenkään Nellimin tarjontaa halveeraamatta, nykysuomalaiset etenkään etelän suurista kaupungeista tulevat eivät enää koe joitakin harvoja poikkeuksia lukuunottamatta erämaata ja sen hiljaisuutta omakseen monelle se on jopa kauhistus.

Mutta kukin taaplaa tyylillään ja se suotakoon heille.


Eikä tolppasähköä ole Kaunispäälläkään, vaikka onkin muuten upea paikka tutustua kaamosyöhön.
muokattu: 11.12.2016 18:41
Pasi Peippo 11.12.2016 21:06

Joo. Kyllä Nellimissäkin oltiin vime reissulla kolme yötä. Ei vaan tullut mieleen tarjota aloittajalle vaihtoehdoksi kun kauppaankin on 40 km matkaa... Ja kyllähän Saariselkä mielestäni aika rauhallinen esim Leviin verrattuna on... Neste ei kyllä paikkana paras ole, mutta hyvin sielläkin pärjää ja ei oo vaihtoehtojakaan, jos sähköä haluaa...
-Pasi


Nellimin erähotelli tosiaan tutustumisen arvoinen paikka. Ei vaan karavaanarille oikeen oo palvelua. Kesällä kun oltiin, ni omistajan kanssa tarinoitiin, jäi vähän tuntu etteivät tarvi karavaanarin rahoja. Ehottelin huoltorakennusta tai mökkiä (kun rakenn
muokattu: 11.12.2016 22:32
Toivo Koistinen 11.12.2016 21:10

Miten se kakslautasen työmoraalisotku, ja se ympäristörikos mitä ne tutkii siellä Näkyykö se muuten, ja miten sielä asiat toimii.
Lehellä oli juttua monta kertaa
Toivopoika

Pasi Peippo 11.12.2016 21:18

Kakslauttasella kävin vain hiihtämällä pimeään aikaan. Kaikki näytti normaalille. Aasian väkeä paljon liikkeellä
-Pasi

Immo Lahti 12.12.2016 15:48

Aina oltu lännessä tai keskellä lappia, kokeiltiin itälapin Sallaa enkä todellakaan pettynyt, oli todella positiivinen yllätys.

Raimo Hytönen 13.12.2016 00:49

Aivan.

Salla on ihan jees paikka. Rauhallinen ja hyvät ladut, etenkin se länsipuolen tunturilenkki. Fyysisesti aika vaativa, joten ei sovi ihan kaikille. Toki tunturin lakiosassa olevassa retkikahviossa voi tarvittaessa levähtää ja kerätä lisää voimia. Täältä voi palata joko takaisin (välillä vaativahko lasku) tai jatkaa Poropuiston (levähdys/kahvittelumakdollisuus) kautta takaisin lähtöpisteeseen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.