Kutsuuko SUOMU

TINNILÄ PÄIVI 27.01.2008 17:37

Heippa vaan! Onko kokemuksia suomutunturista? Lähinnä rinteet ja asuntovaunu alue? Onko huoltorakennukset ok? Luultavasti rauhallinen paikka? Kannattako mennä?

LAHTI ANTTI 27.01.2008 18:03

Vaunun kanssa en ole käynyt, mutta katso jos täältä löytyisi apua. http://www.suomu.fi/index.htm

EEROLA TEEMU J 27.01.2008 18:40

Meillä oli Suomu yksi suosikkikohteista 80- 90- luvuilla kun nuorisokin liikkui vielä mukana. Siellä on kaikenlaiseen makuun sopivat laskettelurinteet lilluttelusta mustaan asti ja töyssyt. Ei ne ole Suomen pisimmät, mutta sellaista ilmaa ei ole osunut kohdalle etteivät hissit olisi kulkeneet ; rinteissä on puita ylös asti mikä suojaa tuulelta.

Hiihtolatuja on ehkä 10% siitä mitä jossain Saariselällä tai Ylläksellä, mutta valaistu latu löytyy, lenkki tunturin ympäri ym. Suomun riesana oli menneinä aikoina "konkurssit" ja omistajat ja vuokraajat vaihtuivat melkein vuosittain. Espanjalaiset ja Spedekin ovat olleet omistajina, Kemijärven pankeista puhumattakaan. Tämä johti siihen, että vuokramökkejä sai edullisesti kun oli niin epävarmaa.

Viimevuosinakin on Suomulla poikettu silloin tällöin matkalla vielä pohjoisempaan ja hiljaista on ollut. Muutama vaunu, mutta palvelut riittivät aikanaan hyvin. Saunassa käydään hotellissa. On täysin makuasia mistä pitää, mutta ainakin rauhallista ja edullistakin on. Vaimon kanssa menisimme n. 10 kertaa mieluummin Suomulle kuin Leville, vaikka nykyään käymme pääasiassa Ylläksellä (Äkäslompolo) ja Luostolla. Ehkä Suomu sopii parhaiten perheille joilla on pienehköjä lapsia tai rauhallisesta paikasta pitäville vanhemmille pareille. Mutta myös himolaskettelijoille, jotka eivät pidä ruuhkista tai tuulella seisovista hisseistä.

MIKKONEN MATTI 27.01.2008 19:25

Oltiin muutama vuosi sitten hiihtoloma. Mahdottoman paljon vaunupaikkoja, joiden sähkö kytketään hotellista. Huoltorakennus hyvin pelkistetty, sauna hotellilla ja melkoisen viileä uima-allas samaan hintaan. Lasten rinne kiva ja sen hissi ilmainen. Hiihtolatujen kartasto liian epätarkka, esitemäinen. Hyvää ruokaa varsinaisessa ravintolassa. Karaoke aivan hirveää, vaikka vetäjä nimensä mukaisesti veti huonoimmat läpi. Unohdetun paikan fiilis, mutta siksi hyvä.

Raimo Leikkainen 19.02.2020 20:13

Teemu Eerola. Kirjoitit kuin minäkin olisin kirjoittanut, meillä sama juttu lapset oli silloin aikanaan pieniä, kun siellä oltiin varmaankin n. 10 vuotta. Lapset oli aina tyytyväisiä, kun caravanalue oli siinä liki rinteitä ja pääsi siitä suoraan laskettelemaan. Mutta sitten caravaanarit siirrettiin pois ja tuli tosiaan näitä uusia ”isäntiä” ja siihen loppui sitten käynnit siellä.
Haikeudella muistellaan niitä aikoja, kun caravanaluekin oli lähes täynnä jatkuvasti.
Hommat pelasi silloin hyvin ja ihmiset olivat iloisia ja tyytyväisiä ja iloisia.
Olis se caravanalue edelleenkin samassa paikassa, niin tuotaisiin lapsenlapset lomalle ja laskettelemaan sinne .

E

Toivo Koistinen 20.02.2020 05:46

Suomuhan oli vaikeuksisa taannoin, en muista menikö ympäri, mutta aikamoista oli. Hotelli paloi.
Mutta on rakennettu uudestaan, jotenka pitäisi toimia.
https://www.suomutunturi.fi/
Tp

Jori Järvinen 20.02.2020 10:02

Asuntoautolla oltiin pari vuotta sitten kolme yötä. Mitään kunnollista leirintäaluetta ei ole, mutta sähköpaikan sai hotellin viereiseltä parkkipaikalta ja suihkuun ja saunaan pääsi. Mukavan rauhallinen laskettelukeskus moneen muuhun verrattuna. Nyt toimii taas mukavasti ja hotellin omistajan syytteetkin hylättiin siinä tulipalo jutussa. Oli epäilyksiä tuhopoltosta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.