konnevesi kansallispuisto

Mauri Laukkanen 26.09.2020 17:07

Onko tietoo,missä tämmöinen kus putkan omistaja saa parkeereta kulkimen ja yöpyä?.
Kun asun aika lähellä ko.puistoa ,ajattelin käydä tutustumassa kohteeseen,mutta
kun ajoin sinne siellä oli ns,puiston keskus,oli niin paljon porukkaa ja autoja,taisi
siellä seassa olle jutun as,autokin.
Joku ukko päivysti puistoon menevän tien varressa ,olisko ollut rahaa vaatimassa?.
No minä olin pakannut kameran ja pitkät putket ja ajattelin kiertää ja kuvailla hieman,mutta säihkähdin sitä ihmis paljoutta ja läksin puska parkiin,jossa olen.
Eli jos katsoo kartasta esim,karttaselimesta ko.kohdetta,niin se Konnevesi on kesämökkien ja jopa tavallisten kiinteistöjen valloittama alue.
Epäilin jo ennen lähtöä ,onko järkee vai ei ja ei tule olemaan minun vaelluskohde
valitettavasti,vaikka olen Savosta .


Kele,siellä taitaa olla porukkaa yhtä paljon kuin Kuopion torilla,ainakin kun on hyvät ilmat kuten tänään. Eli Suomi on iso maa ja kansallispuistojen maa,on mistä valita; https://www.luontoon.fi/kansallispuistot
muokattu: 27.9.2020 16:56
Rauno Tuokkola 26.09.2020 20:29

Häyrylänrannassa oltiin vuosi sitten yöpymässä. On paikallinen sataman ja leirintäalueen tapaisen risteytys. Aukioloaikoja en äkkiseltään löytänyt, kesäpaikaksi arvioisin. Konneveden kunnan sivuilta löytyy yhteystiedot. Lähialueella kuitenkin ainakin SFC Lintulahti Äänekosken kieppeillä. Mukava paikka.

Tapani Pokkinen 27.09.2020 10:50

Mauri,
Käy tutustumassa käsittämättömän hienoon kansallispuistoon Pyhähäkkiin kun niillä seuduin olet.
Ei löydy suomesta toista yhtä hienoa METSÄÄ.

Jukka Harjulampi 27.09.2020 13:44

Samalla reissulla voisit yöpyä Suomen lyhimmän joen rannalla Sumiaisissa.

Rauno Helle 27.09.2020 16:43

Sain muutama vuosi sitten idean käydä kaikissa Suomen kansallispuistoissa. Nuo pääkaupungin kohteet jätin väliin. V. 16 ei Konnekoskella ollut tungosta. Yövyimme siellä yksin. Tilanne on sittemmin muuttunut. Jos nämä muistiinpanoni laajemmin kiinnostavat : rauno.helle@gmail.com

Pyhä-Häkin kansallispuisto. N62° 5100” E25° 2923”. Saarijärvi. Pikitie perille. Asfaltoitu parkkialue jossa voi yöpyä. Oikein lupsakka puistonvartija kertoili alueeesta. Patikoimme n. 6 km. polun joka kulkee pääosin vanhoissa metsissä. Kilpikaarnaisia mäntyjä. Makkarat paistoimme mökin takkauunissa, pienen järven rannalla, kun oli talsittu n. 4 km. Tuolla olisi uiminenkin saattanut onnistua, vaikka laituri olikin huollon tarpeessa. Melko helppokulkuista maastoa. Pitkospuita. Porakaivo ja PuuC.

Etelä-Konneveden kansallispuisto. N62° 3532” E26° 4231”. Rautalampi. Pian Konnekosken jälkeen tie muuttuu sorapintaiseksi. Vielä kolmisen km. ja tullaan Kalajan P-paikalle. Täältä lähtee helppokulkuinen, sorastettu polku Vuori-Kalajan uudelle laavulle, pienen kirkasvetisen järven rantaan, 0,9 km. Uintimahdollisuus, vene,tulipaikka ja PuuC. Täältä voi jatkaa ”vuorikierroksille”. Kalajan kierros on perinteinen metsäpolku. Juurakkoisuutensa ja kivikkoisuutensa vuoksi ei sovellu huonojalkaisille. Myös korkeuserot ovat melkoiset. Pahimpiin paikkoihin ovat värkänneet paksusta köydetä kaiteen, mikä onkin mainio keksintö. Kosteikot ylitetään uuden uutukaisia pitkospuita pitkin. Maisemissa ei moittimista. Koko kierros n. 4,6 km. P-paikka soveltuu yöpymiseen. Ei palveluita. (7.2016)


Hitto, en muistanut että tuo maalaamalla kopiointi jättää minuutin(`) pilkun pois. Esim. Konnevesi on siis: 62° 35`32" 26° 42`31"
muokattu: 27.9.2020 16:49
Mauri Laukkanen 27.09.2020 16:56

Kiitoksia kommenteista ,onhan siellä hienot maisemat ,ainakin esiteitten perusteella,mutta taitaa olla paljon porukkaa reiteillä.
Muistan kun vaeletiin Kilpisjärveltä Haltille,no sinne on helppo vaeltaa ,silloin ainakin oli väentungos porukkaa meni ja tuli,kun poikkesi vähän polulta niin sekin
sillä näkyi jätteiden ja ulosteiden muodossa.
Tuossa linkki vielä niistä Konneveden reiteistä;
https://www.luontoon.fi/etela-konnevesi/reitit

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.