vielä vähän apua matkalle Maarianhaminaan....

LINDQVIST KIRSTI 03.05.2012 14:39

Nyt jo niin pitkällä että "sujuvalla" ruotsilla selvitetty seuraava reitti:Vuosnainen-Åva,tämän jälkeen yksi yö Brandö ja seuraavana aamuna Torsholma-Hummelvik.Ymmärsin että tämä suht nopea ja edullinen(vaatii vain yhden yön saaristossa)reitti.Mutta te jotka olette käyttäneet pitääkö vielä tehdä jotain lossimatkoja että näihin pääsee vai onko Åva ja Torsholma molemmat Brandössä? Onko tämä vain näin yksinkertainen homma?Ja varataanko lauttamatkat Ålandstrafikenilta vain esim.sähköpostiin reitti,päivät ja auton koko ilmottamalla?

LAINE HANNU 03.05.2012 19:35

Kyllä se noin menee. Ja tuota pohjoista linjaa käyttämällä hinta on halvempi (matkailuautolle 79 e) kuin eteläistä linjaa, joka lähtee Korppoon Galtbystä (maksaa 132 e). Åva ja Torsholma ovat kummatkin Brändötä, tuolla matkalla ei ole losseja. Kustavissahan on lossi, siis ennen Vuosnaista. Ja matkalla Hummelvikistä Maarianhaminaan on myös lossi.

Tuosta sähköpostivarauksesta en osaa sanoa, sillä olen itse varannut matkat aina soittamalla Ålandstrafikenille. Enkä ole ollut niin rohkea kuin sinä, olen puhunut suomea... Mutta aina on sekin onnistunut, toimistolla osataan puhua suomea oikein hyvin. Henkilöautoille nettivaraus ainakin on mahdollinen, matkailuajoneuvojen osalta en osaa sanoa.

Kun varaat matkan, pyydä lähettämään varausvahvistus sähköpostilla. Ja annettavat tiedot ovat henkilöiden lukumäärä, ajoneuvon pituus, tyyppi ja rekisterinumero. Ja luonnollisestikin päivä ja reitti.

Matka maksetaan Vuosnaisissa lautalle ajettaessa ja saatu kuitti/matkalippu säilytetään ja annetaan sitten Torsholmassa lautalle ajettaessa.

Teille tulee hieno reissu, saariston luonto on kaunista! Hyvää matkaa!

LINDQVIST KIRSTI 03.05.2012 20:58

Lämmin kiitos Hannu erittäin selventävästä vastauksesta.Ei muuta kuin nokka kohti Maarianhaminaa....tosin täytyy vielä 3 kk odottaa sitä lomaa....

SANTALAHTI HANNU 04.05.2012 09:46

Joskus n.15 vuotta sitten piti mennä Kustavista saaristolosseilla Ahvenmaalle, saatiin tietoa vasta kun oltiin ajettu Kustaviin. Ekalla lossilla voi päästä heti ensimmäisellä kerralla seuraavaan pisteeseen,mutta sitten voi joutua odotteleen hyvinkin kauan et pääsee jatkaan,kun paikkakuntalaisilla on lossille etuajo-oikeus. Totesimme että matkahan voi kestää vaikka kuinka monta päivää,palasimme Naantaliin,ja mentiin Silja linella Ahvenanmaalle. Et semmonen tarina oli meillä,sen koomin ei ole tullut mieleenkään mennä lossilla mihinkään.

Hanski
SEPPÄNEN MAIJA 04.05.2012 12:36

Kaksi kertaa matkailuautolla käyty Ahvenanmaalla.( 2007- 2008). Ekareissu Kustavista meno pohjoista reittiä ja paluu Långnäsistä Kökarissa yöpyen Korppooseen. Toinen matka Korppoosta Kökarin kautta mennen tullen yöpyen. Molemmat matkat Ålandstrafikenin kautta. Lähetin sähköpostilla tarkan matkasuunnitelman, yöpymiset, kellonajat mille lautalle haluamme mistäkin satamasta minäkin päivänä, auton mitan polkupyörineen ja rekistrinumeron. Samalla kysyin matkojen hinnat. Sain hinnat ja varmistukset ja kaikki pelasi 100% suunnitelmien mukaan. Toisella matkalla jopa niin hyvin, että Korppoon satamassa yöpyessämme, tulivat aamulla tarjoamaan aikaisempaa lauttaa, kun siinä oli tilaa.

Tilasin pariviikkoa sitten info@parainen.fi kautta tietoja saaristopyöräilystä, esim. Nauvosta käsin eri saarille. Seuraavana päivänä saapui suuri kirjekuori,
kaksi hyvää karttaakin, saariston matkailukartta ja pyöräilyreitit, aikataulut kaikilta lauttaväleiltä ym. tietoa. HYVÄ ja kattava tietopaketti automatkaakin suunnittelevalle ja ilmainen ! Ahvenanmaa on mielestämme hieno kesäpaikka ja paljon siellä pyöräiltykin. Näkee enmmän, kuin autoillessa. Hyvää matkaa sinne meneville! Me ajelemme Nauvoon ja siitä säiden salliessa singahdamme pyöräillen eri saarille päivämatkoille. Samalla saa lautoilla nauttia merimaisemista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.