Maarianhaminaan

LINDQVIST KIRSTI 17.03.2012 21:20

tekisi kesällä mieli matkustaa.Ajoin tietoja Viking Linen nettisivuille ja sain edestakaisin hinnan 3 henkilölle ja asunto-autolle n.320 euroa.Miten nykyään tuo saaristolauttojen käyttö onko edelleen että pitää välillä yöpyä 3 yötä ennen päästesatamaa että pääsee vähän huokeammalla ja paljonko näitä käyttäen matkalle tulee hintaa edestakaisin? Olisiko jollain esimerkkiä miten olette matkustaneet ja missä yöpyneet.Tarkoitus olisi saapua Gröna Uddensin leirintä-alueelle ja olla siellä muutamia öitä ja tutustua Maarianhaminaan.

PITKÄAHO JUKKA 18.03.2012 07:25

Vertailuun.Kapellskär-Naantali 2 aikuista ja auto 8 mertiä ilman hyttiä. 147 eutoa

HYTÖNEN RAIMO 27.03.2012 02:00

Kyllä se kolmen yöpymisen sääntö on edelleen voimassa.

Jos on aikaa, pieni säästämismahdollisuus on tuota kolmen hyödyntäen että matkustaa ensin Osnäsistä Brändöön (matkailuauto 39,50/vaunuyhdistelmä 47,50), josta kolmen yöpymisen jälkeen jatko Kumlingen kautta Hummelvikiin ilmainen. Paluu samalla menetelmällä Svinöstä Degerdyhyn (35,50/47,50), josta taas aikaa kuluttamalla jatko Sottungan ja Kökarin kautta Galtbyyn. Toki tuo kuluu helposti leirintämaksuihin, mutta jos on aikaa ja haluaa tutustua saaristoon niin asiaa voinee harkita, mutta ei suositella. Viikko pienillä saarilla voi osoittautua piinaavaksi, etenkin lapsiperheillä ja huonolla säällä.

Tietysti saaristolautoilla voi matkustaa myös ilman välipysäköintiä päätesatamien välin mutta sen hinta on sesonkikaudella isoja yhtiöitä suolaisempi, eli edestakaisin 473 euroa. Edellä olevat hinnat ovat yhteen suuntaan (Älandstrafikenin hinnaston hinnat ovat meno-paluuhintoja).

Ainoa reitti päästä Ahvenanmaalle "halvalla" on Grisslehamin ja Eckerön väliä liikennöivä Eckerä Linjen, eikä itse asiassa sekään, sillä maksaa se Pohjanlahden kiertäminenkin.

Käyttäjän lisäys viestiin 27.3.2012 klo 02:02:00 Lipsasti, tuli Eckerä Linjen kun piti olla Eckerö Linjen.

LAINE HANNU 27.03.2012 18:16

Pieni tarkennus edelliseen. Tuo kolmen yöpymisen sääntö ei enää ole voimassa. Se poistui viime vuonna. Nykyisin riittää yksi yöpyminen matkailuajoneuvoilla samalla tavalla kuin henkilöautoilla siihen, että saa matkustaa eteenpäin tuon halvemman hinnan mukaan.

Nuo edellämainitut hinnat ovat todellakin yhteen suuntaan. Tuo menopaluuhinta on kuitenkin maksettava heti menomatkalla lautalle ajettaessa. Hinta Osnäsistä lähdettäessä on siis 79/95 €. Maksusta saa kuitin, joka esitetään sitten paluumatkalla lautalle ajettaessa.

HYTÖNEN RAIMO 28.03.2012 08:22

Kyllä se kolmen vuorokauden sääntö mainitaan uusimmassakin (2012) hinnastossa. Kuitit tietysti pitää olla, pelkkä puskaparkki ei riitä.

Jos asia on käytännössä toisin, meitä on informoitu väärin.

Käyttäjän lisäys viestiin 28.3.2012 klo 08:28:42 Lautalle pääsy varmistuu ennakkovarauksella, jossa mainitaan haluttu matkustusväli. Ainakin minulta perittiin viimeksi maksu vain yhteen suuntaan (Galtby - Överö). Yöpyminen Foglössä, josta jatkoin aamulla pääsaarille (Degerby-Svinö).

YLINIEMI SEPPO 28.03.2012 17:37

Onko Ahvenanmaan asukkaila sama kolomen päivän sääntö kun kun tulevat mantereelle.

Tuskin.

HALMEENMÄKI JUHANI 28.03.2012 20:12

Heille kyse onkin pikkusen eri asiasta kuin turisteille. Ihan sama juttu kuin ne vihreät "etuajokilvet" losseille.

VIRTANEN TAPANI 01.04.2012 22:13

Heips. Muistan kuulleeni jonkun tehneen matkan Ruotsin kautta Maarianhaminaan. Siis Naantalista Kappelskäriin ja sietä Grislehamnista Maarianhaminaan. Aikaa meni melkein vuorokausi, mutta kustannus oli ollut maltillinen.

MATIKAINEN ESKO 06.04.2012 18:07

Menimme viime kesänä heinäkuussa asuntoautolla Ahvenanmaalle saaristotietä Kustavista lossilla Åvaan Brändööhön. Yövyimme kaksi yötä Brändössä, turhaan, kun yksikin olisi riittänyt (ja kuitti piti säilyttää). Eikä siellä ollut yhtään mitään tekemistä, ajelimme saaren joka kolkan. Sieltä jatkoimme lossilla Torsholmaan. Matkat maksoimme molemmat Kustavissa, samalla kuitilla pääsi Ahvenanmaalle asti. Neuvoisimme varaamaan kaikki matkat ajoissa, lautoille ei oikeasti pääse noin vain, ei ainakaan heinäkuussa, eikä isolla autolla tai yhdistelmällä. Varasimme myös yöpymisen Grönä Uddeniin etukäteen, jota myös suosittelen. Sitä ennen yövyimme muutamilla muilla Ahvenanmaan leirinta-alueilla, joiden taso vaihteli melkoisesti. Pois tulimme Tallinkin laivalla Maarianhaminasta Turkuun, ja matka maksoi 154 euroa. Tämänkin matkan tilasimme hyvissä ajoin jo maaliskuussa.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.4.2012 klo 16:25:05 Matka Osnäs - Åva ja Torsholma - Vårdö maksoi 75 euroa asuntoautolta ja kahdelta henkilöltä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.