Ahvenanmaalle

HEISKANEN PEKKA 08.03.2012 17:05

Mistä halvin laiva ahvenanmaalle. Kokemuksia Ahvenanmaan reissuista, Olaan menossa elokuussa.

IKÄLÄINEN KALEVI 08.03.2012 18:52

Lemmikkieläimiä ei kannata ottaa mukaan,punkkeja paikoin todella runsaasti.

HALMEENMÄKI JUHANI 08.03.2012 20:18

Kannattaisi käyttää hakua... Se halvin reitti kun ei ole ihan simppeli eli saariston yhetysalukset. Mutta siitä on kirjoitettu täällä jo sivutolkulla.

HAVAS OUTI 10.03.2012 21:02

Lemmikkieläimet voi suojata punkkeja vastaan. Apteekkissa farmaseutit opastavat sopivan valmisteen hankinnassa. Punkkiongelma on ennemmin ihmisten ongelma. Ihmisille ei ole kaupan sopivaa punkkipantaa tai niskaan laitettavaa liuosta.

OIKARINEN JUUSO 11.03.2012 08:33

Toimivaa punkkipantaa ei muuten ole myöskään kissoille; viimevuonna tuli kokeiltua markkinoiden ensimmäistä, mutta se sai kissankin laattaamaan yhtäsoittoisesti.

Viime kesäreissu tehtiin kissojen kanssa Ahvenanmaalle. Mitään ongelmaa punkeista ei ollut; kissat kammattiin huolella joka kerran kun ne tulivat ulkoa vaunuun, samoin kuin omat tamineet ja pää. Punkkeja ei ylipäätänsä tullut vastaan kuin Eckeröstä.

Vaunun kanssa kuljettiin Ålandsfärjanilla Kökarin (eteläisempi reitti) kautta Ahvenanmaalle, ja Cumlingen kautta takaisin (pohjoisempi reitti). Maksoikohan meno 125€ ja paluu 150€.

NÄRHI JUHA 18.03.2012 17:37

Muutama vuosi sitten pyörittiin viikko eripuolilla A-maata. Aivan upeita maisemia ja rauhallista. Kertaakaan ei yövytty l.alueilla koska löytyi autolle aivan loistavia 'puskaparkkeja' ei kenenkään maalla.

Koirat oli mukana - ei mitään punkkipaniikkia. Normaalit suoja-aineet niillä mitä muutenkin. Siis mihinkään paniikkiin ei aihetta - ei ne punkit siellä ole rintamana odottamassa. Normaalit varotoimenpiteet ja tarkistukset koirille ja itselle.

Ahvenanmaata voi suositella; mm lossilla Västra-Simskälaan niin pitkälle kun tie vie. Päättyy hyvin rauhalliseen ja idylliseen ex-kalastajakylän rantaan missä hyvin yöpyy autolla.

HALMEENMÄKI JUHANI 18.03.2012 20:32

http://www.visitaland.com/fi/tietoa/jokamiehenoikeus Ahvenanmaalla jokamiehenoikeus on hieman rajoitetumpi kuin muualla Suomessa ja Ruotsissa. Tämä johtuu ensisijaisesti siitä, matkailijamäärämme ovat suuret ja saaristoluonto on hyvin herkkä ja haavoittuva. Voit pitää lepotaukoja luonnossa liikkuessasi. Telttailu ja yöpyminen matkailuautossa tai -vaunussa toisen maalla eivät sen sijaan kuulu jokamiehenoikeuteen, vaan niitä varten tarvitaan maaomistajan lupa. Yöpymispaikaksi suosittelemme leirintäalueita, mökkikyliä ja vieraskoteja.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.