Saariselälle hiihtämään

VIMPARI JUHANI 15.02.2012 20:58

Minkälaisia talvicamping alueita Saariselän läheisyydestä löytyy? Onko kokemuksia? t.Irma

VALTONEN MARTTI 15.02.2012 23:17

http://www.luxia.fi/?cottage=caravan Eiköhän tuo ollut talvellakin käytettävissä.

Kymmenisen kilsaa ennen Saariselän taajamaa. Soittamalla selvinnee. Kuvat kertoo siitä kyllä. Kuukkeli kaupan pihalla myös ollut mahdollisuus pienimuotoiseen oleskeluun. Ei rauhallinen paikka erityisemmin.

Hotellien P-paikoilla näkee myös ainakin m-autoja sähkössä.

Käyttäjän lisäys viestiin 15.2.2012 klo 23:20:38 Niin ja Neste-aseman kupeessa myös on jonkinlainen mahdollisuus leirintään ja sähköön. Rauhatonta mielestäni. Itse turvaisin ehdottomasti Luxiaan vaikkei omaa kokemusta olekaan mutta kaikki kehuu paikkaa.

KIVIOJA HANNU 16.02.2012 08:55

Laanilassa, 3 - 4 km ennen Saariselkää, on Caravan Laanihovi ja siellä muutamia paikkoja. Ladut menee ihan vierestä. www.laanihovi.fi

HYTÖNEN RAIMO 16.02.2012 09:51

Tuo Martin mainitsema paikka tarkoittaa Kakslauttasta, melko uusi karavaanarialue, josta ei kuitenkaan henkilökohtaista oleskelukokemusta.

Aikaisemmin on voinut yöpyä korvausta vastaan Nesteen pihamaalla kunhan sopi asiasta huoltiksen henkilökunnan kanssa. Ei mikään ihanteellinen paikka vaikka sähkönkäyttömahdollisuuskin tarvittaessa järjestyy. Tietysti asiaa voi tiedustella muualtakin (Kuukkeli ehkä ok, Riekonlinna tai muut majoituspaikat eivät välttämättä yhtä ymmärtäväisiä).

Laanila ok, joskin pieni ja ahtaanpuoleinen. Plussana hyvä sauna, jonka sai ainakin jokunen vuosi sitten käyttöönsä kohtuuhintaan.

Aikaisemmin näilläkin sivuilla polemiikkia aiheuttanut Kiilopään "Karavaanarialue" on lopettanut toimintansa.

Saariselkä on etenkin murtsikkahiihtäjälle maan parhaita ellei paras paikka; runsas, monipuolinen ja suojainen latuverkosto.

VALTONEN MARTTI 16.02.2012 10:49

Hetkine, Raimo. Kakslauttanen on siinä tientoisella puolen ja Luxia toisella. En näe niillä mitään yhtäläisyyttä. Korjatkaa jos olen väärässä.

Kakslauttanen on tämä Eiramon Jussin yritys ja Luxialla tiettävästi eri vetäjät.

SILMUNEN HANNU 16.02.2012 11:30

Martti, Kakslauttaseksi nyt vain kutsutaan sitä aluetta, missä on Luxia tien länsipuolella ja itäpuolelta kääntyy tie Kiilopäälle, ja on se iglukylä/hotelli, ei niillä varmaankaan ole muuta yhteistä kuin että sijaitsevat Kakslauttasessa!

t.Kaarina

LEHTO PEKKA 16.02.2012 12:24

Jos ei välitä Saariselän täytteen rakennetusta alueesta, niin Kaslauttasen kohdalta Kiilopään suuntaan. Vähän ennen Kiilopäätä on Tievatuvan retkeilykeskus. Arvelen sieltä löytyvän myös paikka karavaanarille. Alue on siisti, rauhallinen (mikäli siellä ei ole suurta leireilijöiden joukkoa) ja turvallinen.

VALTONEN MARTTI 16.02.2012 13:17

Kaarina, tunnen sen seudun hyvin ja asiahan on kuten sanoit, mutta tuossa aiemmin vaan mielestäni oli hiukan harhaanjohtavasti sanottu jos joku ei tunne. Sen vuoksi oikaisuni.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.