Hyviä vaihtoehtoja Kunkulle?

SAVUNEN TOMI 14.02.2012 17:37

Hei kaikille! Ehdottakaas hyviä vaihtoehtoja vastaaville paikoille niinkuin Kuninkaanlähde Kankaanpäässä on. Ollaan oltu siellä muutamana vuotena 3 kk:n kausipaikalla.Tarkoitus oli sinne taas kesäpaikalle mennä. Nyt tarkastelin sivuja ja yllätykseksi hinnat oli noussut sen lisäksi isäntävelvoite.

Varsinkin nyt kun polttoaineiden hinnat ovat nousseet, niin kiinnostaa Seinäjoen läheisyydestä hyvä paikka!

Todennäköisesti ei Kunkun vertaista löydy, mutta kysynpähän nyt!

Käyttäjän lisäys viestiin 14.2.2012 klo 22:24:48 Siis ehdottakaa jotain paikkaa!

Käyttäjän lisäys viestiin 14.2.2012 klo 22:25:35 Kalajärvi ei oo mun listoilla!

LAHTI ANTTI 14.02.2012 20:24

Kalajärvi nyt tulee ensinnä mieleen.

HERD JUHA 14.02.2012 21:40

Ei taida olla toista paikkaa missä pääsee kylmään saunaan, joten en tiedä, mikä paikka vastaisi kuninkaanlähdettä.

Parempia paikkojahan löytyy kyllä, kuten esimerkiksi SFC-Hiilimutka

Käyttäjän lisäys viestiin 14.2.2012 klo 21:41:54 En lukenut tarpeeksi selvästi, että piti olla lähellä Seinäjokea, no Kalajärvi tai Vankkurimännikkö, molemmista löytyy lämpimät saunat.

SAVUNEN TOMI 14.02.2012 22:19

Saunat suljetaan klo 20 ja sen jälkeen isännät siivoo pesutilat. Suihkuihin pääsee klo 22-23 jolloin saunat kylminä. Huom saunat lämpiää klo 10-20, jolloin uima-allas auki.

VIITALA SUSANNA 14.02.2012 22:45

Olemme myös miettineet vaihtoehtoa Kunkulle. Pari edellistä kesää on vietetty kausipaikalla Kunkulla ja ensi kesä jää myös meiltä väliin samoista syistä kuin teilläkin. Me emme ole Kunkun veroista vaihtoehtoa keksineet ja tuskin keksimmekään. Vaunu taitaa seistä katoksessaan ensi kesän, lukuunottamatta muutamia tienpäällä tehtäviä reissuja.

ANTTILA MARKKU 15.02.2012 11:25

Onhan siellä eteläpohjanmaalla hyviä vaihtoehtoja,lähimpänä taitaa olla Lukkuhaka.Siellä ollaan itse käyty ja mielestämme mukava paikka.En ala luettelemaan noita leirintäoppaasta löytyviä paikkoja.Alueiden kohdalla on lueteltu palvelut.Toisaalta nämä suosittelut on omakohtaisia tykkäämisiä eivätkä aina yleispäteviä.

PULKKI MARTTI 16.02.2012 17:56

Kalajärvi tai Lukkuhaka jos tilaa riittää. Parhaasta päästä vaikka koko valtakuntaa ajatellen.

JORVA OLLI 16.02.2012 18:34

Kuten saatat huomata Tomi, vertaista on vaikea löytää !

Siksi suosittelenkin vaihtamaan vain paikan parempaan Kunkulla, semminkin kun isäntävelvoite on vain 2 vuorokautta kesäkauden paikkalaisilta. Koko kesäkauden hinta ei ole muuttunut ! Tosin kuukauden ja 3 kuukauden vaihtoehdot ovat jääneet pois. Kolmen kk:n hintahan oli 430:-

= ))

TERVO JARI 16.02.2012 19:21

Kunkku ja sen "pointsit" . . .

Mitä tulee näihin "suosittuihin" SFC paikkoihin Kunkku, Lukkuhaka, Kalajärvi ja muitakin löytyy, kaikkien vierestä löytyy tanssipaikka tai vastaava vetonaula jonka ylläpidosta yhdistys ei vastaa vaan jokin ulkopuolinen taho, yhdistys "liputtaa" toisenosapuolen tuomilla etuisuuksilla niinkuin ne olisivat yhdistyksen aikaansaamaa. Jääköön sanomatta mitä mieltä tuollaisesta toiminnasta olen.

Noista edellämainituista paikoista palaan vielä toistekkin en kuitenkaan tanssipaikan takia vaan muutoin vaan alueen"hengen" ja viihtyisyyden vuoksi Lukkuhakaan, Kunkku ja Kalajärvi saa olla, kerta piisas. En tykännyt paikoista.

Makuja on monenlaisia . . .

JORVA OLLI 16.02.2012 19:38

Jari, kyllä Kunkun tanssipaikka on ihan SFC-Satakunnan omassa hallinnassa ja käytössä, vastaa siitä siis täysin ja on yhdistyksen aikaansaama.

Valvoo myös tanssipaikka.

Kannattaskos käydä toisenkin kerran, no toisaalta makuja ON monenlaisia.

TERVO JARI 16.02.2012 20:05

Olli, jätit jotain kertomatta, mutta varmaan tiedät että "jotain" on Kankaanpään kaupunginkin investoimaa . . .

Enempiä en rupea "ruotimaan" mutta kaikki ei ole sitä miltä päältä näyttää . . .

Tämä tältä erää . . .

JORVA OLLI 16.02.2012 20:21

No ei nyt ihan vielä Jari.

Kunkku on lunastanut alueen rakennukset omistukseensa.

Mutta Jari, eihän tässä mitään ruotimista ole, totta vain.

SAVUNEN TOMI 17.02.2012 00:28

Hyvää keskustelua aiheesta! Eikä minuakaan tässä muu ota pannuun, vaan yhtäkkinen hinnan nosto ja velvoite! Eikö asiasta päättävillä ole sen verran kaukokatseisuutta, että nämä keskustelut oli tiedossa/ odotettavissa. Mielestäni asiasta saa sanoa ja olla erimieltä. Vertaa Kreikka! En ole kenenkään asuntovaunua polttamassa vaan kysyn onko muita paikkoja! No Kreikalla ei ole muita vaihtoehtoja. Meillä on!

Olemmeko Suomessa tottuneet siihen, ettei asioihin kannata puuttua kun ne toteutuu muutenkin. Mikä sukupolvi meillä on nyt menossa? Miksei saisi asioista puhua, kun tämä on tehty niin helpoksi?

SAVUNEN TOMI 17.02.2012 00:31

Olli! Paikassa ei ole mitään vikaa. Parempia naapureita ei vaan voi olla ja sehän tässä ottakin pannuun!

JORVA OLLI 17.02.2012 08:09

Terve Tomi!

En kuulu SFC-Satakunnan johtoelimiin, muuten vain pidän Kunkusta ja tuon mielipiteitäni esiin. Olet oikeassa, tuo 1 ja 3:n kk:n vaihtoehdon poistuminen on harmittava asia, se isäntävelvoite on käytössä myös lukuisilla muilla alueilla kausipaikkalaisille.

Asioista pitääkin olla erimieltä ja hyvä, että tuot asioita esille täällä. Paremmin voit vaikuttaa vaikka käymällä Kunkun uusituilla kotisivuilla, http://www.sfcsatakunta.fi/, siellä voit antaa palautetta ja lukea Kunkun uusista jatkosuunnitelmista ja muusta ajankohtaisesta asiasta. Suosittelen lämpimästi henk.koht. palautetta siellä, voit myös osoittaa palautteen henkilölle.

Se, että me Jarin kanssa hyvässä hengessä keskustelemme täällä asoista, on tätä karavaanareiden yhteistä kommunikointia, ei sen kummempaa.

Harmi, jos Sinulle on sattunut huonot naapurit Kunkulla, no aluehan on sen verran laaja, että paikkoja on. Joten ei kun uutta katselemaan.

Winemaker

SAVUNEN TOMI 17.02.2012 10:44

Minäkin pidän Kunkusta ja sinne aion vaunun ensi kesänä taas viedä. Ellei joku keksi ehdottaa jotain kokeilemisen arvoista paikkaa. Tuo Lukkuhaka voisi olla sellainen. Pitäisi vaan olla yksi kesä pyörillä ja kokeilla eri paikkoja.

Korjaus tuohon naapuri asiaan. Tarkoitin ettei naapureissa ole mitään vikaa. Ja jos alkaisin naapuria syyttämään niin sitten voi aina vaihtaa paikkaa, kuten sanoit.

Olen ottanut yhteyttä sivuilla olevaan osoitteeseen, en vaan vielä ole saanut kelvollista vastausta.

Tomi Savunen

VIITALA SUSANNA 17.02.2012 11:29

Olli sanoit, isäntävelvoite on vain 2 vuorokautta (mikäli vain toinen puolisko hoitaa isäntävelvoitetta on velvoite 4 vrk). Tuo 2-4 vuorokautta on monelta perheeltä paljon yhdessä vietetystä ajasta pois. Vanhemmat saattavat tehdä vuorotyötä, jolloin tuo aika on kultaakin kalliimpaa yhdessä olon aikaa. Entä pienten lasten vanhemmat, lapsille täytyy etsiä hoitajat, että velvoite saadaan täytettyä. Tässä muutamia syitä, miksi meidän perhe ei ainakaan ole valmis tässä vaiheessa elämää isäntävelvoitteisiin.

SAVUNEN TOMI 17.02.2012 11:36

Juuri näin Susanna! Itsekin teen kolmivuorotyötä, ja tämä velvoite aiheuttaa järjestelyjä. Olen suunnitellut seuraavaa. Teen töissä 4 päivää talteen, kesää varten ja käyn sitten jossain välissä tämän velvoitteen suorittamassa yksin. Kesälomaani en aio moiseen käyttää!

Mutta vielä on se vaihtoehto, että löytyy joku muu paikka!

VIITALA SUSANNA 17.02.2012 11:54

Olemme myös miettineet, jos jonkinlaisia vaihtoehtoja, mutta emme ole keksineet mitään varteenotettavaa ratkaisua isäntävelvoitteen suorittamiseksi. Joten meidän vaunu, kuten jo aikaisemminkin mainitsin, todennäköisesti seisoo kotona katoksessa kesän. Kaipuu Kunkulle on kyllä kova niin lapsilla kuin aikuisillakin....

TAKALA ANTTI 18.02.2012 17:32

Saattaa olla, että kesäpaikan metsästyksessä olet pahasti myöhässä.

Esim Kalajärvi on myynyt jo ei oota pitkä aikaa ja veikkaan, että Lukkuhaassa on sama homma.

Jos haluat kausipaikan/kesäpaikan vaunulle, niin kiire on.

SAVUNEN TOMI 18.02.2012 18:21

Kiitos tiedosta! Tämä oli uutta tietoa, ettei kausipaikkoja olekaan kaikille. Sen verran olen kuullut ettei, suositumpien laskettelupaikkojen kausipaikkoihin pääse kuin vuosien jonotuksella.

No Kunkulla on tilaa!

KORTESMÄKI ANTTI 15.04.2012 22:34

En tiedä onko tilaa, mutta kysyit läheltä Seinäjokea suht kivaa paikkaa...hmmm...me aina toisinaan käydään Vankkurimännikössä ja ollaan viihdytty niin pikku-ukko kuin me aikuisetkin. Siellä saa myös käydä lasten kans ongella, joka on tosi nastaa välillä. Toki tykkäämme myös Kuninkaanlähteestä, joka on kyllä pikku-ukon suosikki kivan ja turvallisen leikkipuiston vuoksi. Mielipiteitä on monia, mutta kaikissa paikoissa on jotakin hyvää-kait =) Tiina

VÄLIAHDE JUSSI 16.04.2012 00:50

Entä Pitkäjärvi?Tuntu olevan paljon porukkaa,pöyrähdin siellä viikolla.

SAVUNEN TOMI 13.05.2012 20:33

Kiitokset kaikille keskusteluun osallistuneille! Niin siinä vaan kävi, vaunu on Kunkulla ja vaihdoin jäsenyhdistykseksi Satakunnan. Vaikka polttoaineen kipuraja meni jo yli. niin aion ajella Kankaanpäähän ainakin tämän vuoden!

Mutta uutta matoa kukkuun, eli hyvä talvipaikka hakusessa, kohtuu matkan päästä!

VIITALA SUSANNA 14.05.2012 21:05

Niinpä siinä meillekkin kävi, vaunu kenaa Kunkulla tämänkin kesän.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.