Yöpymispaikka Helsingin lähellä

VIRTANEN JUKKA 31.01.2012 11:01

Löytyykö Helsingistä n. 50 km säteellä mitään muuta leirintäaluetta kuin Rastila, joka olisi auki tähän aikaan vuodesta? Siis jossa olisi vähän serviisiä, esim ravintola mistä saisi ruokaa.

VÄLIAHDE JUSSI 31.01.2012 11:53

Mikä Rastilassa on vikaa?Hyvä paikka ja metro vieressä.

VIRTANEN JUKKA 01.02.2012 16:01

On oltu Rastilassa niin monta kertaa, että voisi katsoa jotain muuta paikkaakin. Nyt on koirat mukana, eikä viitsi jättää niitä näin kylmällä yksin autoon. Siis mennään torstai-illaksi Hesaan ja perjantaina on vaimolla koulutusta. Jatkosta en tiedä. Mutta kai se on mentävä taas Rastilaan ja otettava evästä.

HAAPANEN TIMO 01.02.2012 18:32

Karvakädet siinä aseman kioskissa tekevät mainiot pitsat.

@timppa

VÄLIAHDE JUSSI 01.02.2012 21:04

Jukka mitä rotua koirasi ovat?

SILMUNEN HANNU 01.02.2012 21:26

Tämä koirajuttu minuakin kiinnostaa; minne koiria ei voi jättää pakkasella, asuntoautoon vai pikkuautoon?

Uunituoreena koiran omistajan olen juuri miettinyt sitä, että kun talvella olen matkalla jostain jonnekin pikkuautolla, ja haluan pitää tauon, käydä huoltiksella vessassa ja syömässä, mitä teen koiralle, eli nyt pienelle pennulle?

Ainakaan Lohjan ABC ei koiria sisälleen huoli, sen testasimme pennun haku-reissulla. No silloin oli nollakeli ja ihmisiä monta, hoidettiin hommat vuorotellen, ja osa söi hampurilaisia autossa pennun kanssa. Mutta näillä pakkasilla pikkuautossa ei kukaan huvikseen istuskele huoltiksen pihalla.

Onko tietoa huoliiko mikään huoltis/ketju Suomesa koiria sisälle? Missä menee se pakkasraja milloin koiran voi jättää yksinään kylmään autoon? No riippuu kai rodusta, mutta pentua en silti hetkeä pidemmäksi ajaksi jätä...

Entäs kesällä? Ei koskaan koiraa kesällä yksin autoon, muistuu ohje mieleen, lämpöhalvaus jne...Mitä sille silloin tehdään huoltoasema tauolla, voiko sen laittaa jonnekin nurmikolle hihnassa, vai mitä ihmettä?

Monta mietittävää uuden asian kanssa...

t.Kaarina

KIVIOJA HANNU 02.02.2012 08:31

Rastilastahan on lyhyt matka metrolla (tai vaikka kävellen) Itäkeskukseen, josta löytyy varmasti ravintola jokaisen makuun. Jos asuntoauto- tai vaunu on leirintäalueella, siinähän on lämmitys päällä, niin kyllähän koira siellä muutaman tunnin pärjää.

Kaarinalle Vaikka tämä nyt ei varsinaisesti kuulukkaan alkuperäiseen kysymykseen. Koiran pärjääminen autossa talvella on monesta kiinni. Jos on oikein lyhytkarvainen (esim Chihuahua) en jättäisi sitä autoon näillä keleillä, mutta kyllä normaali karvainen koira pärjää autossa jonkin aikaa ilman mitään ongelmia (esim. meillä Corgi odottaa aina autossa kaupassakäynnit yms. lyhyet ajat), kesällä auto varjoisaan paikkaan, ikkunoita hiukan auki ja tuorretta vettä kuppiin. Mitä tulee koiran pääsystä ravintoloihin yms. kuppiloihin olen jokseenkin kielteisellä kannalla (terassit eriasia). En välttämättä halua "kuolaavaa" koiraa viereiseen pöytään kun syön pihviä, tai edes omaamme, joka katsoo, että kaikki ihmiset ovat häntä varten ja niitä täytyy tervehtiä ja pusutella. Joskus kahdekankymmentä luvulla, Pinellan terasiilla, koiramme oli aidan toisella puolen ja me viereisessä pöydässä, toi mies tarjoilija ilman pyytämättä vesikipon koiralle. Samoin on tapana keski ja etelä Euroopassa. Muuten koiran kanssa on mukava matkustaa, kunhan ottaa huomioon että lähes kaikki tapahtuu sen ehdoilla.

terv. Hannu

VIRTANEN JUKKA 02.02.2012 10:49

Meidän koirat ovat yorkshiren terrierejä. Niillä ei ole aluskarvaa, joten ne palelevat pakkasilla. Pitää laittaa takkia päälle ja sukkia jalkaan. Ongelmana on nyt se, että jos lähdemme vaikka metrolla keskustaan, niin aikaa kuluu. Asuntoauton Truma on temppuillut koko ajan, kun se on meillä ollut. Eli kaasu menee pois päältä ja samalla se sammuttaa koko puhaltimen, vaikka olisi sähkö/kaasu-asennossa. Näillä pakkasilla auto jäähtyy aika nopeasti ilman lämmitystä. Tuosta toisesta asiasta eli koirat mukaan ravintolaan. Me ollaan näiden yorkkien kanssa kierretty kolmena kesänä 18 eri Euroopan maassa ja viime jouluakin vietettiin Saksassa. Meillä on tapana syödä ulkona lähes joka päivä, koska ollaan lomalla. Koirat ovat aina mukana. Niillä on omat rattaat, missä ne rauhallisesti odottavat pöydän vieressä, kun me syödään. Nyt ei tule mieleen kun kaksi paikkaa, yksi Malagassa ja yksi Oxfordissa, missä koiria ei päästetty sisään. Vain Suomessa ei pääse edes terasseille. Eihän kukaan lähde viemään vihaista koiraa ravintolaan. Pitäähän ne lapsetkin opettaa käyttäytymään julkisilla paikoilla. Missään muualla ei tapaa tällaista niuhostusta.

KNAAPI JUHA 02.02.2012 14:26

Meilla on suomenlapinkoira. Pakkasta on nytkin parikymmentä ja tuolla ulkona se makaa pihalla. Kun kysyy, josko sisälle tulisi, ei halua. Ulkona on oravia ja lintuja ja paljon katseltavaa. Öisinkin sisätiloissa hakee aina viileämpää lattianrakoa kun edellinen makuus on lämmennyt.

Tuskin autossakaan ensimmäiseen tuntiin vilu tulee. Peto kun on karvainen myöskin vatsan puolelta, toisin kuin moni muurotuinen palelija.

Yöpymisestä Helsingin seudulla en tiedä mitään. Anteeksi vain aloittajalta!

VILEN TAPANI 04.02.2012 14:03

Noin 40 km Helsingistä löytyy kaksikin paikkaa jotka ovat talvella auki eli Helsingin kaupungin ulkoilualue Salmi ja Vantaan kaupungin ulkoilualue Etelälahti jonka osoite on Ollilantie n. 220 jos oikein muistan. Kummassakaan ei ole ravintoloita ja muita turhuuksia, mutta luontoa löytyy, Nuuksion kansallispuisto ihan vieressä. Siis Vanhan Porintien varrella Vihdissä. S-market aivan lähellä.

HYVÖNEN PIRKITTA 09.02.2012 16:39

On siellä 50km säteellä SFC VihtiPark, tosin ravintola puuttuu, luontoa kyllä ja mukavia karavaaanareita:=)) Löytyy leirintäoppaasta jaja sivulta www.sfchyvinkaa.net käy sivulla ja katsele...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.