Alueäänestys

LINDHOLM KIMMO 29.01.2012 02:32

Tämä keskustelu on suunnattu Caravanlehden toimitukselle ja SFC Caravan ry:n alueäänestyksestä vastaaville toimihenkilöille.

Alueäänestys, jonka tulokset julkaistaan jäsenlehdessä suurena totuutena lähes hannukarpomaisella fanaattisuudella, on äänestysmäärien ja äänestystavan perusteella lähes komiikkaa.

Äänestys, joka perustuu vain yhden määrätyn messutapahtuman kävijöille tehdyn kyselyn tuloksiin, ei ole kattava. Se ei ota huomioon suuren osan poissaolevien jäsenten mielipiteitä. Todenmukaisen katsauksen aikaansaamiseksi kysely tulisi suorittaa jäsenkirjeiden tai nettikyselyn muodossa.

Tässä kontekstissa kyseisen tulosten julkaisu on syytä unohtaa.

Äänestystavalla on oleellinen merkitys tuloksiin: esim. yksittäisen jäsenyhdistyksen lähettämä bussilastillinen väkeä voi läsnäolollaan vääristää kyselyn tuloksia merkittävästi...

Terveisin Jäsenperheet Satakunnasta ja Pirkanmaalta

VÄLIAHDE JUSSI 29.01.2012 12:31

Kyllä Kimmo Nyt puhut asiaa Tätä minäkin olen toitottanut suuren ääneen ja saanut noita sen tutkimuksen kannattajia silmilleni,mielestäni aivan syyttä. Kyllä pitäisi julkaista heti miten uusi kattava tutkimus.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 29.01.2012 13:40

Alue äänestys tuppaa olemaan aina vääristynyt, jos omaa aluetta saa äänestää. Silloin voiton vie aivan varmasti suurin alue. Samaa vääristymää tulee muutenkin alueiden koon mukaan.

Äänestys pitäisi jakaa alueiden koon mukaan ja siten ettei omaa aluettaan saa äänestää.

IPATTI VEIKKO 29.01.2012 13:58

Olen aivan samaa mieltä ollut kauan aikaa. Olinpa kerran yhressä saunassa jossa alueen en alueen jäsenet sanoivat tehneensä päätöksen että " äänestetään kaikki omaa aluetta", ja katos kumma sehän tepsi sinä vuonna.

VÄLIAHDE JUSSI 29.01.2012 14:17

Markku ja Veikko Kyllä itse tritiikkiäkin voi harjoitaa lähettämällä eri SFC alueille kyselyn mihin he ovat satsaneet ja mitä vielä pitäisi kehttää sekä millainen on tyyli majoittaa vierailijat, mitä on tarjota ym? Mutta että julkaistaan tommoinen tutkimus on vääri ja jäsenitön aliarvioimista.

PULKKI MARTTI 29.01.2012 21:35

Mitens kävis jos ..... Nettiäänestys olis tosi fiksua,. Kaikki voisivat äänestää omaa aluettaan ja se voittaisi kenellä on eniten nettiä käyttäviä yhdistysläisiä. Vai ratkaisiko kilvan joku matkailuautoilia jonka ääni menisi oikeasti parhaalle, hänen kokemalleen alueelle.? Jotta äänestys olisi parempi kuin otanta messuilla omaa aluetta ei saisi siis äänestää.

VÄLIAHDE JUSSI 29.01.2012 22:19

Tuo olisi hyvä muuten ,mutta se äänestys olisi silloin julkista ja kaikki eivät halua mielipiteineen julkisuuden riepoteltavaksi. Tuohan messu tutkimus oli aivan naurettava niinkuin sivun 58 katsastusjuttukin.

AINASVUORI OLLI 31.01.2012 19:24

Erittäin hyvä ja tärkeä viestiketju. Kimmo osui asian ytimeen ja toivottavasti viesti todella tavoittaan caravan-lehden toimituksen.

Alueäänestys on todella harmillinen häpeäpilkku muuten laadukkaassa lehdessä. Lehden lisäksi häpeä lankeaa tutkimuksen analysoineen Focus Master Oy:n päälle kelvottoman pienen kyselyotannan käyttämisestä hyvinkin pitkälle menviin johtopäätöksiin.

Parhaaksi alueeksi valitaan vuorotellen ainoastaan muutaman kymmenen äänen perusteella jokin suurista jäsenalueista. Onkohan tosiaan todellisen tyytyväisyyden sijasta enemmänkin kyse kotiinpäin vedosta kuten viestiketjussa epäillään. Kysympä vaan... Todellinen ongelma on kuitenkin heikoimpien alueiden nimeäminen. Top 6:een pääsee 7 äänellä! Asiallisen arvostelun sijaan kyse on enemmänkin oikeusmurhasta.

Tähän on saatava muutos, se on fakta homma. Pidetään keskustelua yllä ja odotetaan toimitukselta asiallista palautetta keskusteluun.

VÄLIAHDE JUSSI 31.01.2012 22:35

Kylläpä Olli Puhu asiaa ,mutta se vain jää näille saiteille valitettavasti, niinku moni muukin epäkohta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.