MITEN SAA PITÄÄ VAUNUA OMISTAMALLA RANNALLA

ÖGÅRD PÄRRE 08.12.2011 21:24

Annoin luvan tyttärelleni pitää vaunua omistamalla ranta-aluella. Tehtiin vuokrasopimus, tasattiin alue ja tehtiin vaunulle katos. vaunu on nyt ollut siellä muutaman kuukauden ja tänään tuli rakennusvirastosta ilmoitus että vaunu pitää siirtää välittömästi pois. Naapurit ei kai halunneet naapuria. Jollaan on varmasti kokemusta vastaavanlaisista tilanteista. Alueella on rantakaava mutta ko. paikalla ei ole rakennuslupaa. Kauvanko sen voi pitää paikalla ja kuinka kauvan sen pitää olla välillä pois. Nähtävästi ei voi käyttää ko. paikkaa vaikkapa vaunun säilytyspaikkana. Olisi mukava kuulla kokemuksia ja faktoja asiasta. Kiitoksia ja mukavaa Joulua kaikille.

VÄLIAHDE JUSSI 08.12.2011 22:41

Eihän se rakennuslupaa tartte se on liikutettavissa oleva kampe Ainoa este on rantavyöhyke ja jätevedet ne kun tulee asijalliseen astijaan ei siitä kellään muula kuin omistajalla ja omistajan suostumuksella ole siirtää sitä pois. Rantavyöhyke n50m ja rantaaluen100m vesirajasta. Nämä vaihtelee nämäkin mitat.

KNAAPI JUHA 08.12.2011 22:47

Nyt täytyy erottaa, haluatko puhua siitä katoksesta vaiko vaunusta. Katos saattaa edellyttää rakennusluvankin.

Vaunun säilytystä ei myöskään ole, jos tyttäresi perheineen käyttää vaunua asumiseen vapaa-aikoinaan. Varsinkaan, jos pyörät ovat varastossa ja vaunun ympärilla kukkamaa. Se on sääntöjen kiertämistä.

Varsinaisia tarkkoja aikarajoja tuskin löytyy, miten kauan saa olla paikalla tai miten kauan täytyy olla välillä poissa. Kysy kunnanvirastosta. Säännöt kunnassa koskevat kaikkia.

Voisin veikata, että vaunu jos on poissa pari kertaa kuukaudessa yön yli ja siinä ei asuta niin vaikea sitä sellaista säilytyst'ä on mennä kieltämään.

HAARAKANGAS ALLAN 09.12.2011 07:57

Miten Rakennusviraston ilmoitus tuli? Kirjeitse, puhelimitse vaiko naapurin kautta? Vain jos se on tullut kirjallisena niin siihen kannattaa ottaa kantaa. Eli kyseenalaistaa se! Onko vaunussa pyörät alla? Onko vaunu ajoneuvorekisterissä? Jos on, niin.... Kyseessä on mielestäni "valeilmoitus!"

Allu vaari

LIIMATAINEN HANNU 09.12.2011 09:18

Juha jo sen sanoikin, vaunu ja se katos ovat eri juttuja. Vaunua voi omalla tontilla säilyttää, jos se liikkuu välillä muuallakin. Se katos on kiinteä ja vaatinee jos ei nyt rakennuslupaa niin sellaisen toimenpideluvan.

Itse vaatisin ilmoituksen lähettäjältä tosiaan sen kirjallisena ja siihen ne perustelut miksi kielletään. Sen katoksen voi rakennuslautakunta tai rakennustarkastaja määrätä purettavaksi, ikävä kyllä.

UUSITALO MARKO 09.12.2011 09:31

Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan "asuntovaunun tai -laivan tai vastaavan pitäminen paikallaan sellaista käyttöä varten, joka ei liity tavanomaiseen retkeilyyn tai veneilyyn" on luvanvaraista. Riippuu sitten kunnasta, tarvitaanko toimenpidelupa vai toimenpideilmoitus. Mutta jokin lupa tarvitaan vaikka katoksia ei olisi eikä maata tasattaisi.

Kokonaan eri juttu on, mitä laissa tarkoitetaan "muulla kuin tavanomaiseen retkeilyyn liittyvällä käytöllä".

ANTTILA MARKKU 09.12.2011 09:54

Tutustu noihin tapauksiin joissa jalasmökki on tuotu rannalle.Niin kauan kuin sitä ei voi pitää kiinteänä rakenteena eli siihen ei ole tehty perustuksia sinä voit säilyttää tontillasi mitä vaan.Eli tässä tapauksessa vuokrasopimuksen haltia.Mikään ei kiellä ottamasta vettä pumpulla järvestä,eikä valuttamasta pesuvesiä järveen.Se voi olla että vaunu pitää jossain vaiheessa siirtää rannasta kauemmas.Sinne tontille voi vetää jopa sähköt,kunhan et rakenna mitään kiinteää.Laiturin rakentamista pitää kysyä,mutta terassi vaunun eteen ei pitäisi tarvita lupaa.Tynnyrisaunakin on sellainen josta kannattaa pikkusen riidelläkin kunnassa.Jos se on vaihtolavalla ei pitäis olla kunnan vallassa päättää mitä varastoit "tilapäisesti"tontillasi.

ÖGÅRD PÄRRE 09.12.2011 11:38

Kävin rakennustarkastajan kanssa keskustelua asiasta. Naapuri jonka tontin isäni aikoinaan on heille myynnyt on tehnyt virallisen ilmoituksen asiasta. Siksi hän joutui puuttumaan asiaan, koska alue on kaavassa M aluetta niin siellä ei saa olla mitään rakenelmia, jopa jotkut ovat valittaneet kun on kukkaistutuksia vaunun ympärillä ym. Miten kauvan vaunu saa olla ei ole mitään määräystä kunhan se vain joskun liikkuu ja antoi neuvon että M-alueen yläpuolelle anoo luvan ja siirtää sen välillä sinne. Tuntuu siltä että jotkut mökkiläiset ei osaa ajatella kuinka vaikeaksi asiat voi mennä kun omistan heidän mokin ympäri kaiken maan. Ovat aina saanneet mm. polttopuita metsästäni niin paljon kun ovat halunneet ja luvan kaataa puita jotka haittaa heitä. No sitä saa mitä tilaa. Asiassa on viellä se mukava puoli että kävin keskustelua vaunusta naapurin Isännän kanssa, mutta emäntä kuulema omistaa mökin jolloin isännällä ei ole mitää valtaa asiassa.

VÄLIAHDE JUSSI 09.12.2011 12:26

No noihan se vaan menee. Hyvät jatkot,ole tarkana niiten jätevesien kanssa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.