ABC parkit

AUTTI PEKKA 28.10.2011 00:46

Tämän syksyn kokemusten perusteella suosittelemme varsinkin näin sesongin ulkopuolella nukkumapaikaksi ABC asemien parkkeja...huoltoasemat siistejä, näkee selvästi, että tiloihin on satsattu...kahvi hyvää, ja kuppi mukaan autoon ...hinta 5-10 eru yö, pohjoisessa siis sähköpaikka 5 eur ja etelämpänä 10 eur...ei häiriköitä ...

LATVALA MARKO 28.10.2011 10:40

Tupoksen ABC:lläkin hyvät paikat, mutta vain yksi miinus, nimittäin ovat ihan rekkojen tankkauspaikan vieressä. Itsellä ei kokemusta yöpymisestä, mutta monesti rekkaa tankatessa tullu mieleen, että voi olla vähän rauhaton paikka. Ja siinä on kyllä kova rekkaliikenne läpi koko yön.

POHJANTÄHTI JORMA 28.10.2011 14:49

Nukuttu useammassakin ABC matkaparkissa esim. Tenhola, Lahti, Viitasaari,Hirvaskangas , viimeiseksi mainitussa vaan on rekat turhan lähellä. Toki alue on suuri ja mahdollistaa rauhallisemmankin paikan jos et ole sähköä vailla. Niin ja Ylivieska, mikä oli viimeksi käydessäni toukokuun alussa laittanut lapun luukulle.

PÄÄKKÖNEN ESA 28.10.2011 14:57

Viime kesänä kahdella ABC:llä. Juva rauhallinen ja hyvä paikka. Ei maksua, jos et tarvitse sähköä. Tyhjennyspaikkaan tarvitsee oman kannen aukaisijan. Kuulemma aina häviä. Nokian ABC levoton aamuyöhön asti mopopojat ja muuliikenne häiritsee. Esa

HELIN JUHA 28.10.2011 15:34

Kyllä Tupoksen ABC:llä nukkuu jos ei aivan kamalan herkkä metelille ole. Kymmenkunta meitä siinä pari viikkoa takaperin oli kun oltiin menossa ylöspäin syyslomaa viettämään. Sähkö on muistaakseni 4,20 ja avaimen pantti kympin, tolpassa nykyaikainen pistoke. Kahvi perinteiseen huoltoasematyyliin pahaa mutta vessat toimivia... Agregaattiin löytyi kanisterillinen pienkonebensaa ja isännälle ristikkolehtiä, oluet oli laitettu jo kotona kyytiin. Kasetin tai harmaitten hoitamisesta ei ole kokemusta kun Jyväskylästä lähteneenä ei tuolla vielä ole tarvetta tyhjennellä.

VÄLIAHDE JUSSI 28.10.2011 16:57

Kuorolaulanta ABC hyväksi, en rupea siihen, kyllä monissa muissakin esimm.TB asemilla ja monella muulla, on samat palvelut. Voihan sitä SFC alueillakin olla yötä ja pitäiskin olla,koska siellä saa nukkua ainaskin rauhassa.

SFC ALUE.
POHJANTÄHTI JORMA 28.10.2011 18:53

Matkalla kun olet sesonkiajan ulkopuolella ja ajelet pääteitä pitkin paikasta A paikkaan B niin useinmiten se huoltamo joka tarjoaa näitä matkaparkkeja on ABC. Mitään kuoroa siihen tuskin tarvitaan huomaamaan, että näin on vaikkei haluaisikaan. Toki kesäaikaan poikkeamme matkoillamme mieluiten SFC alueille.

SANDBERG MIRJA 28.10.2011 19:58

Me taas poiketaan erittäin mielellämme ABC-parkkiin. koska se on edullinen, kohtuuhintainen, siisti,ja palvelu pelaa. Ei ole vielä tullut pettymystä kohdalle, mutta kai senkin aika vielä tulee.

KOSKINEN OLLI 28.10.2011 20:36

On ihan sama minulle mitä sen huoltoaseman kyltissä lukee, kaikilla ABC asemillakaan ei ole caravan parkkeja, mutta niillä joilla on, se on yleensä kelpoinen.

VALTONEN MARTTI 28.10.2011 21:03

Viitasaaren ABC:llä ainakin riippuen vähän viikonpäivästä saattaa ihan lähellä olla kymmenkuntakin rekkaa joista muutama on suuren osan ajasta käynnissä.

Lisäksi niitä tulee ja lähtee. Pieni naftan käry on siis seurana usein melusta puhumattakaan. Mutta siihen kummasti tottuu, se jopa nukuttaa ja antaa tiettyä turvllisuuden tunnetta kun tietää että kunnon väkeä siinä ympärillä pörrää.

Ja on siellä ihan hiljaisiakin aikoja ollut.

LEINONEN JUKKA 29.10.2011 07:48

Tupoksessa kasetin tyhjennyskopin ovi aukeaa 20snt kolikolla, harmaavesikaivo vieressä.

KOIVUPURO PEKKA 29.10.2011 13:29

Huoltoasemien parkit yleisesti ottaen aika rauhattomia ja meteliä tulee koska autot liikkuvat ,rekat käyvät jne., niissä merkistä riippumatta tulee yövyttyä aina joskus. Oma valinta on kuitenkin useimmiten erilaiset yleiset parkkipaikat eli kunnolliset riittävän kauas tiestä tehdyt tienvarsien P-paikat, niitä on aika tasaisin välein ympäri Suomen, sitten erilaiset urheilualueiden P paikat, venesatamien P paikat, uimarantojen P paikat varsinkin kesäaikana rauhallisia ja siinä mielessä mukavia, että voi pulahtaa ilta tai aamu uinnille , jopa kirkkojen, koulujen parkki paikkoja voi satunnaisesti hyödyntää, samoten kuin markettien yms! Viimeiset leirintäalue kokemukset monen vuoden takaa Rauhanlahdesta ja pari yötä sen jälkeen Tuurissa . Myös ulkomailla sama meininki,esim. Saksassa tulee yövyttyä vuodessa nykyään kymmeniä öitä ja ei ikinä minkäänlaisia ongelmia ole esiintynyt kuten ei Suomessakaan !

VALTONEN MARTTI 29.10.2011 21:50

Pekan asialliseen viestiin on kuitenkin muistutettava että on hyvin paljon ihmisiä jotka eivät ole koskaan saaneet nakkarilla selkäänsä. Se ei silti merkitse etteikö monelle ole niin käynyt. Jopa ilman omaa syytään.

KOIVUPURO PEKKA 29.10.2011 23:43

No toki kaikki on aina ja varsinkin nykyään mahdollista, mutta kyllä se edelleen on paljon suurempi riski joutua nakkarilla tappeluun kuin tulla esim. ryöstetyksi noilla "villeillä" paikoilla! Leirintä alueista on itselle jäänyt sellainen kokemus, että siellä on aina se yksi porukka, joka mekastaa ja huutaa aamutunneille asti ja häiritsee muiden nukkumista ja siitä vielä pitäisi maksaakkin vaikkapa 20€ yö niin vuositasolla se tietäisi allekirjoittaneelle vähintään 2000€ laskua ja koska en tarvitse ulkopuolista sähköä tai suihkua niin jää tuolle nurmiläiskälle aika kova hinta monesti muutamasta yötunnista!

MÄKELÄ EERO 30.10.2011 00:11

Kiitos, että tällä saitilla ei syyllistetä rekkakuskeja. Työtäänhän he ovat tekemässä ja työajat eivät useinkaan ole 07-16 niikuin esim. teollisuudessa päivätöitä tekevillä. Mutta se rekkojen tyhjäkäynti ei tietääkseni ole sallittua. Ei ainakaan ollut viimeisten vuosien aikana kun leipääni maantieltä raavin. Euroopan mantereella tyhjäkäynnistä saa jopa isot sakot. Eli olipa rekkari minkä tahansa maan rekisterikilpi rekan nokalla niin ei muuta kuin koputtamaan hytin oveen ja vaatimaan tyhjäkäynnin lopettamista. (Kuski ei välttämättä ole suomalainen vaikka rekisterikilpi olisikin) Laivalla juteltiin vanhojen työkavereiden kanssa. Kertoivat, että vähiin ovat suomalaiset rekkakuskit suomalaisissa kuljetusliikkeissä käyneet. Muualta tulevat kun pystyvät ajamaan pienemmillä palkoilla.

HAGQVIST JOHAN 30.10.2011 00:58

Ottamatta isommin kantaa ABC:n paremmuuteen tai huonommuuteen, niin useimmat autoilijat varmaan kurvaavat sinne joskus, kun autolla ovat liikkeellä. Itse nappaan sieltä silloin tällöin henkilökunta edut; kun saman S-ryhmän palveluksessa olen.

Puskaparkissa yöpymistä olemme joitakin kertoja harrastaneet ja paikkoina ovat olleet mm venesatama, koulun piha, Tornion ABC, Limingan Motorest sekä metsästysreissuilla ihan metsäautotien varrella keskellä metsää. Ylivoimaisesti huonoin valinta oli kerran Haaparannan Ikean parkkipaikka. Ja nimenomaan se Suomen puoleinen pääty. Siinä oli muutama muu auto ja vaunu parkissa, joten ajateltiin sen olevan hyvän paikan. Oli perjantain ja lauantain välinen yö ja nuoriso tietenkin autoili varmaan neljään-viiteen asti aamulla kadulla, joka meni vain muutaman metrin auton takaa. Silloin ei paljon nukuttu sinä yönä. Muuten ei ole ollut mitään ongelmia puskaparkissa. Tien varsien P-paikoille en ehkä aivan helpolla jäisi yöksi. Ja on sitä melua joskus turhan paljon leirintä-alueillakin. Muistuipa mieleen toissa kesältä eräs pe ilta, kun känniset äijät veti karaokea klo kahteen asti, niin että koko alue raikas. Se oli tuskaa se !

ANTTILA MARKKU 30.10.2011 09:24

Jälleen kerran minua hämmentää puhe ettei saa nukuttua koska ulkoa kuuluu melua.Tuolla perusteella koko kevätkesä olisi matkailuajoneuvossa unetonta aikaa.Linnut metelöivä hyvin kovaäänisesti ilta ja aamuöisin.Se on tottumus kysymys, jos melu häiritsee niin avuksi voi ottaa korvatulpat ja silmälaput valoisuuteen.Minä olen nukkunut rekan hytissä vilkasliikenteisellä valtatien levikkeellä oikein hyviä ja rauhallisia unia.Nämä monesti on asennoitumisesta kiinni,jos ärsyyntyy pienestäkin oman mukavuuden koettelusta,ei kannata lähteä näillä eväsrasioilla liikenteeseen.

LATVALA MARKO 30.10.2011 10:21

Vähän kommenttia tuohon rekkojen tyhjäkäyntiin. Empä oikein usko että nykyisillä polttoainehinnoilla kukaan käyttää rekkaa pitkiä aikoja ihan huvikseen. Ja ainakin meidän firmassa seurataan aika tarkkaankin tyhjäkäyntiaikoja. Tottakai rekkaa joutuu käyttämään aikaajoin vaikkapa siellä ABC-asemien parkeissa, sanokoot siihen laki mitä haluaa. Eli, kun yhtä lakia noudattaa, niin joutuu toista lakia rikkomaan, täytyy vaan valita pienempi paha. Varsinkin viikonloppuisin, kun rekkakuski on viettämässä viikkolepoa, joko 24 tai 45 tuntista, niin on kyllä ihan pakko välillä käyttää autoa akkujen takia. ja jos pakkasta on vaikka 20, niin ei kyllä akut kestä montaakaan tuntia autoa käyttämättä. Oma juttunsa on jokin tekninen vika, esim webaston rikkoutuminen. Silloin ei jää paljon vaihtoehtoja, jos kuski meinaa pysyä lämpimänä. Ja kylmäkoneet onkin sitten ihan oma lukunsa. Nehän voi käydä tauotta vaikka muutaman vuorokauden vähän kuormasta riippuen.

RUUSKANEN TUULA 30.10.2011 10:53

Oltiin viimekesänä mm. ABC parkeissa ja oon sitä mieltä että rekkakuski on paras naapuri..Harvemmin tulee ns. häiriköitä samalle paikalle. ja mitä useampi rahtari on niin sitä hiljaisempaa on. Tupoksen ABC:lla ollaan oltu monta yötä ja hyvin on nukuttu.

VALTONEN MARTTI 30.10.2011 12:08

Mitä tulee lakiin tyhjäkäyntikiellosta se on yhtä kuollut lain kirjain kuin kännykkäkieltokin tai kortteliajokielto tai teräaselaki.

Tarkoitan yleisesti en vain rekkoja.

Markolle: Kyllä ne rekat ihan kesäaikaankin käyvät pitkiä aikoja tyhjään mutta varmaan siihen on syynsä.

SUOMINEN TAUNO 30.10.2011 12:57

Juu, ei ole Suomikaan enää mikään lintukoto. Kyllähän siinä aina joutuu riskin ottamaan, kun "villeissä" paikoissa yöpyy.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/karmea-heratys---betoniharkko-asuntovaunun-ikkunan-lapi/art-1288422614670.html

JÄRVINEN JUKKA-PEKKA 30.10.2011 16:46

PITÄÄ PAIKKANSA TUPOKSEN PAIKAT ISO MELU KIITOS EI ENÄÄN KOSKAAN

KOSKINEN OLLI 30.10.2011 17:54
Mitenkään aiempia kommentteja väheksymättä, ei nei leirintäalueet ole turvallisia. Niissähän ne suurimmat vahingot on kuitenkin sattunut.
VALTONEN MARTTI 30.10.2011 18:00

Täsmennystä Koskinen. kiitos.

KOSKINEN OLLI 30.10.2011 18:24

Kyllähän näitä turvallisuusongelmia leirintäalueilla on sattunut monessa paikassa. Otetaan vaikka tuosta yksi esimerkki:

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kolme+loukkaantui+myrskyss%C3%A4+Uuraisten+leirint%C3%A4alueella/1135259082473

HAGQVIST JOHAN 30.10.2011 18:46

Markku A.; Siitä olen samaa mieltä, että moneen asiaan voi tottua, mutta en sentään vertaisi lintujen laulua karaokelaulantaan. Siinä on huikea ero...linnut laulaa just nuotilleen, kun taas se iloliemen voimalla hoilaava karavaanariveli tai-sisko osuu usein siihen nuottirivien väliin ;-) Ja joskus kuulostaa siltä, että on pudonnut nuottipaperilta kokonaan pois :-)

No, ehkä et sitä tarkoittanutkaan, ehkäpä vain luin rivien välistä ;)

VALTONEN MARTTI 30.10.2011 19:21

Juu, Koskinen onhan se noinkin. Luulin tosin sinun tarkoittavan lähinnä inmisten aiheuttamia turvaongelmia.

KILLSTRÖM NIELS 30.10.2011 19:49

Juu, ei ole Suomikaan enää mikään lintukoto. Kyllähän siinä aina joutuu riskin ottamaan, kun "villeissä" paikoissa yöpyy.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/karmea-heratys---betoniharkko-asuntovaunun-ikkunan-lapi/art-1288422614670.html

Missähän päin suomea,kehäkolmosen sisäpuolellakokö?

Kuka taulapää raahaasi parinkymmenenkilon betoniharkkoa lapin kairoilla?

SUOMINEN TAUNO 30.10.2011 20:15

Ei ollut Kehä III:n sisäpuolella vaan Sipoon Nikkilässä, jota yleisesti pidetään kyllä melko rauhallisena paikkana. Ohessa vielä MTV3:n uutinen, jossa on vähän lisää yksityiskohtia:

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2011/10/1416689/karavaanaripariskunnalla-karmea-heratys-sipoossa

SUOMINEN TAUNO 30.10.2011 21:01

Sipoon paikallislehdestä löytyikin kaikki yksityiskohdat, nimiä myöten:

http://www.sipoonsanomat.fi/artikkeli/77151-betoniharkko-osui-miltei-nukkuvaa-paahan-nikkilassa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.